Klaus Iohannis, anunț important în contextul pandemiei de coronavirus. “Obligă statul român să…”

Publicat: 27/05/2020 | 13:33
Klaus Iohannis, anunț important în contextul pandemiei de coronavirus. “Obligă statul român să…”

Klaus Iohannis, președintele României, a vorbit despre strategia pentru apărarea țării, în contextul pandemiei de coronavirus. Ce ar urma să se întâmple în inervalul 2020-2024 și care sunt principalele obiective.

CITEȘTE ȘI: CÂND SE REDESCHID TERASELE? ANUNȚUL OFICIAL FĂCUT DE NELU TĂTARU: „NE GÂNDIM LA…”

Strategia a fost elaborată în contextul pandemiei. În aceste condiții speciale, relațiile de putere dintre actorii globali sunt perturbate, ceea ce sporește impredictibilitatea mediului internațional.

Perspectiva unei evoluții ciclice a virusului obligă statul român să continue măsurile pentru gestionarea unei asemenea crize pe multiple planuri, inclusiv creșterea rezilienței economice. Noua strategie oferă răspunsuri la întrebările esențiale și arată ce avem de făcut pentru a le atinge. Politicile pulbice din domeniul securității naționale vor fi realizate având ca beneficiar final cetățeanul”, a spus președintele României.

BILANȚ. Câți oameni au murit în lume din cauza noului coronavirus

Klaus Iohannis: “România e un stat care trebuie să-și apere cetățenii!”

“Strategia pentru 2020 – 2024 operează cu același concept de siguranță națională extinsă, din precedentul document similar. Strategia vizează politica externă, ordinea publică, educația, sănătatea, economia, mediul, securitatea energetică. România e un stat care trebuie să-și apere cetățenii, care le asigură securitatea, le respectă drepturile. E țara care își apără valorile, interesele, simbolurile, bunurile naționale și resursele naturale, patrimoniul.

NU RATA: CONFLICT ÎN GUVERN PE TEMA PURTĂRII MĂȘTILOR DE PROTECȚIE. PREMIERUL ORBAN NU AR FI DE ACORD CU EXCEPȚIILE LUI NELU TĂTARU

Toate acestea presupun continuitate în angajamente și predictibilitate în acțiuni. Parteneriatul strategic cu SUA, apartenența la UE și NATO sunt reafirmați ca piloni ai securității naționale. Strategia implică o nouă abordare cu accent pe gestionarea integrată. E o abordare determinată de schimbarea de paradigmă la nivel global, care ține cont de amenințările hibride și cibernetice, deteriorarea relațiilor NATO – Rusia. Relația securitate – prosperitate – stat de drept – prosperitate. Siguranța cetățeanului rămâne un element cheie al abordării”, a mai spus Klaus Iohannis.

Citește și...