Logodnicul părăsit înaintea nunții a câștigat ”despăgubiri” la Judecătorie de la fosta iubită. Suma este… ireală!

Autor: I.D.
Publicat: 11/06/2019 | 22:46

Proces incredibil în Caraș Severin. Logodnicul părăsit înaintea nunții a câștigat ”despăgubiri” la Judecătorie de la fosta iubită. (Poți câștiga 10.000$ în fiecare lună!) Suma este… ireală! La mijloc sunt 13.500 de euro! CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, vă prezintă, în exclusivitate, toate detaliile unui litigiu fără precedent.

Judecătoria Caransebeș a avut pe rol un super-dosar. Un tânăr a chemat-o în instanță pe ex-partenera sa din cauza unui motiv uluitor. Lăsat cu ochii în soare de cea alături de care visa să-și petreacă restul vieții, bărbatul a solicitat magistraților să o oblige pe fosta lui iubită să-i restitutie bunurile date “cadou” în contul logodnei și pe durata acesteia.

(VEZI AICI: IOANA GINGHINĂ A RECUNOSCUT TOTUL! DE CE DIVORȚEAZĂ DE PAPADOPOL)

A solicitat 17.000 de euro!

Totul din cauza că tânăra ar fi rupt abuziv logodna, iar în urma gestului femeia s-a ales cu un telefon în valoare de 1.000 de euro euro, rochie, pantofi de mireasă și inel. De asemenea, bărbatul a arătat că s-ar mulțumi și cu contravaloarea în bani a respectivelor daruri. În fața judecătorilor, a cerut nu mai puțin de 17.000 euro, reprezentând cheltuieli făcute și contractate de el în vederea căsătoriei.  (Cel mai bine platit job din București)

În motivarea acțiunii, bărbatul părăsit a arătat că s-a logodit cu femeia în septembrie 2016, când  avut loc și sărbătorirea restrânsă a evenimentului. Căsătoria și nunta urmau să aibă loc pe 26 august 2017. După scurt timp, tânăra l-ar fi anunțat că nu mai dorește să se mărite cu el, fără nici un motiv.

Sumele de bani au fost date de reclamant pârâtei și surorii acesteia în considerarea logodnei si în vederea încheierii căsătoriei și solicită să îi fie înapoiate, pentru ruperea abuzivă a logodnei.  A mai precizat reclamantul că a făcut și contractat diferite cheltuieli în vederea încheierii căsătoriei și i-a fost cauzat un prejudiciu enorm, astfel: 10.000 EURO, primiți de pârâtă de la el la sfârșitul lunii septembrie 2016  (motivând că are nevoie să își achite un credit la bancă), 1.500 euro  contravaloarea muzicii pentru ceremonia căsătoriei pentru solista S. S., contravaloare închiriere sală ceremonie nuntă în sumă de 500 euro, 5.000 euro dați de reclamant pârâtei, care a motivat că banii sunt pentru sora ei, numita C. M.

Reclamantul a mai precizat că toate sumele de bani menționate le-a primit de la mama lui și că înainte de promovarea prezentei acțiuni, a încercat să soluționeze acest litigiu pe cale amiabilă, însă demersurile sale au rămas fără rezultat”, este un pasaj important din dosar.

(CITEȘTE ȘI: ANUNȚ-ȘOC ÎN SHOWBIZUL DIN ROMÂNIA! A DIVORȚAT)

“Logodna este monogamă!”

La scurt timp, fata a solicitat respingerea acțiunii ca inadmisibilă. Pe durata procesului, a arătat că l-a cunoscut pe bărbat la Caransebeș, cu ocazia unui eveniment care a avut loc în ultima parte a lunii august 2016. Ulterior, a precizat că s-a reîntors în Spania, unde lucrează de peste șase ani.

L-a reîntâlnit pe reclamant cu ocazia unei vizite a acestuia în Spania, unde avea de rezolvat probleme medicale, dar fără a exista niciun fel de logodnă sau de promisiuni în acest sens.

Cu ocazia unei vizite făcute de ea în România, reclamantul a inițiat o relație de prietenie cu ea, relație căreia pârâta i-a răspuns într-o primă fază, dar pe care ulterior a refuzat-o, determinat de faptul că a aflat că acesta este căsătorit.

A solicitat ca instanța să analizeze susținerea reclamantului conform căreia între părți ar fi avut loc o pretinsă logodnă în cursul lunii septembrie 2016, prin prisma faptului că acesta a divorțat abia la începutul anului 2017, la data la care susține că ar fi avut loc logodna lor, nefiind nici măcar inițiat divorțul de fosta sa soție M. L..

Unul dintre caracterele juridice ale logodnei este acela că logodna este monogamă, în acest sens, nici unul dintre logodnici neavând dreptul de a fi logodit în același timp cu mai multe persoane, întrucât în astfel de situații ar interveni nulitatea logodnei pentru încălcarea condițiilor de fond cerute de lege pentru încheierea sa valabilă, potrivit art. 266 alin.2  C. civ. Bigamia, deși este un veritabil impediment la încheierea căsătoriei, prin efectul legii, aceasta este o condiție negativă și pentru încheierea valabilă a unei logodne”, au notat magistrații.

(NU RATA: CE A FĂCUT CĂTĂLIN MOROȘANU IMEDIAT DUPĂ S-A TERMINAT FERMA DE LA PRO TV)

“Amendată”, inițial, cu 13.500 de euro

După ce părțile implicate au fost audiate, Judecătoria Caransebeș a ajuns la un verdict: “Obligă pârâta să achite reclamantului suma de 13.500 euro sau contravaloarea în lei la data plăţii, precum şi suma de 1.850 lei cu titlu pretenţii logodnă. Respinge celelalte pretenţii ale reclamantului.

Tânăra nu s-a lăsat învinsă. Și a făcut apel la Tribunalul Caraș Severin. Unde a avut, parțial, succes. “Obligă pârâta să plătească reclamantului suma de 1.200 euro sau contravaloarea în lei la data plăţii şi suma de 1.850 lei. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei apelate. Compensează în parte cheltuielile de judecată în apel. Obligă apelanta să plătească intimatului suma de 1.500 lei onorariu avocat”, a fost o decizia instanței.

(VEZI AICI: EA AR PUTEA FI CAUZA DIVORȚULUI! FILMĂRI NOCTURNE CU DEPUTATUL ”PENSIE” ȘI…)

Procesul nu s-a încheiat!

Litigiul, însă, nu s-a încheiat! Procesul este acum la Curtea de Apel Timișoara și încă nu a primit termen. CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, urmează să vă țină la curent cu desfășurarea lui!

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

Citește și...