MAE: 99 de cetăţeni români infectați cu virusul COVID-19 într-un oraș din Austria. Care este stare lor

Autor:
Publicat: 07/07/2020 | 19:32
MAE: 99 de cetăţeni români infectați cu virusul COVID-19 într-un oraș din Austria. Care este stare lor

Ministerul Afacerilor Externe a făcut un anunț sumbru. Se pare că 99 de cetăţeni români au fost confirmaţi cu noul coronavirus într-un oraș din Austria, Linz. Până în prezent, niciunul dintre cei infectați nu a fost spitalizat şi nu s-au primit solicitări de asistenţă consulară.

„Ministerul Afacerilor Externe, prin Ambasada României la Viena, s-a autosesizat în urma informaţiilor apărute la data de 1 iunie a.c. în mass-media locală, referitoare la identificarea unui focar de COVID-19 în oraşul Linz şi a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale de sănătate pentru obţinerea de informaţii privind existenţa unor cetăţeni români printre persoanele infectate. 

De asemenea, reprezentanţii ambasadei au efectuat demersuri şi pe lângă mediul asociativ românesc din zonă pentru informaţii suplimentare. Ministerul Afacerilor Externe precizează că, în urma demersurilor susţinute ale Ambasadei României la Viena, autorităţile austriece au informat că 99 cetăţeni români au fost confirmaţi pozitiv pentru infecţia cu COVID-19”, a transmis, marţi, MAE, printr-un comunicat de presă.(CITEȘTE ȘI: FOCAR PRINTRE CADRELE MEDICALE ÎNTR-UN MARE SPITAL DIN ROMÂNIA. PESTE 50 DE ANGAJAȚI S-AU INFECTAT CU NOUL CORONAVIRUS)

5.095 de români din străinătate au fost confirmaţi cu virusul COVID-19

În ceea ce îi privește pe cei 99 de cetățeni români din Linz, sursa citată a precizat că niciuna dintre persoanele infectate nu a fost spitalizată şi nici nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară de către misiunea diplomatică. (VEZI ȘI: ÎNCĂ UN MEDIC A FOST RĂPUS DE CORONAVIRUS. A PLECAT DIN CABINET PE PROPRIILE PICIOARE ȘI A AJUNS SĂ FIE INTUBAT)

De la începutul pandemie aproximativ 5.095 de cetățeni români aflați în străinătate au fost contaminați cu virusul care a făcut ravagii la nivel global. Dintre aceștia cei mai mulți se află în Germania, Italia și Franța. De asemenea, numărul deceselor a ajuns la 122.