Focar printre cadrele medicale într-un mare spital din România. Peste 50 de angajați s-au infectat cu noul coronavirus

Publicat: 07/07/2020 | 16:00
Focar printre cadrele medicale într-un mare spital din România. Peste 50 de angajați s-au infectat cu noul coronavirus

Spitalul Judeţean din Galaţi se află într-un criză fără precedent, după ce peste 50 de cadre medicale au COVID-19. În spital nu se mai fac internări, iar pacienţii în stare bună au fost externaţi.

Conform informării date, în timpul zilei de marți, conducerea spitalului 54 de cadre medicale sunt infectate cu COVID-19. Este vorba de cinci medici şi 48 de membrii ai personalului medico-sanitar şi auxiliar. Cele mai multe infectări au apărut la secţiile Medicină Internă şi Cardiologie.

Citește și: Număr-record de decese cauzate de COVID-19, în ultimele 24 de ore. Și-au pierdut viața 31 de persoane, iar bilanțul total a ajuns la 1.799

S-au închis patru secții

În spital nu se mai face nici o internare, iar pacienţii cu rezultate negative şi stare generală bună au fost externaţi. În prezent, în unitatea medicală gălăţeană mai sunt internaţi 391 de pacienţi.

Patru secţii ale spitalului au fost închise pentru dezinfecţie, iar pacienţii care nu au putut fi externaţi au fost transferaţi în alte zone ale unităţii medicale.

Probleme și la urgențe

Totodată, probleme mari sunt şi la Unitatea de Primiri Urgenţe, iar conducerea spitalului îi roagă pe gălăţeni să respecte întocmai protocoalele stabilite.

„Vă aducem la cunoştinţă faptul că Serviciul UPU este supraaglomerat, iar personalul lucrează în condiţii foarte dificile. Facem un apel către populaţie să respecte normele sanitare şi să dea dovadă de conduită responsabilă, de seriozitate şi solidaritate pentru a depăşi cu bine această perioadă”, au anunţat reprezentanţii Spitalului Judeţean Galaţi.

Nu rata: Coronavirus în România, 7 iulie. Numărul infectărilor a crescut cu 397 în ultimele 24 de ore. Bilanțul total a ajuns la 29.620

Potrivit autorităţilor, în judeţul Galaţi mai sunt încă trei focare de Covid-19, la şantierul naval, la combinatul siderurgic şi în comuna Toflea. În total, în Galaţi sunt 1112 de cazuri confirmate şi 95 de decese provocate de virus.