Miliardari reţinuţi şi interogaţi în dosarul lui Radu Mazăre! Au plătit o cauţiune de 12 mil. € pentru a fi eliberaţi

Publicat: 16/02/2018 | 00:00

CANCAN.ro, site-ul nr. 1 din România, vă dezvăluie, în mega-exclusivitate, o informaţie ţinută "la secret", care nu a apărut nicăieri, până azi, în presa din România. Cei patru fraţi miliardari Shapiro, care controlează compania Shapir, implicată în dosarul mitei de 175.000 de euro, pe care Avraham Morgenstern i-ar fi dat-o fostului edil al Constanţei Radu Mazăre, au fost reţinuţi în Israel şi eliberaţi pentru o cauţiune record, de 12 milioane de euro!  (VEZI ŞI: Procurorii îi mai pregătesc o lovitură lui Radu Mazăre, aflat în Madagascar! Ce riscă acum fostul primar)

În România, compania Shapir, implicată în mita de 175.000 de euro care i-ar fi fost dată lui Radu Mazăre de către Avraham Morgenstern, are o reprezentanţă mică, însă în Israel este un adevărat gigant, fiind inclusiv listată la bursă. Zilele trecute, poliţia a descins în birourile Shapir din Petah Tikva, fiind reţinuţi cei patru fraţi Shapiro, care controlează gigantul economic Shapir.

Fraţii Shapiro au fost duşi la interogatoriu, dar au fost eliberaţi, spun sursele DAS (Departamentul de Anchete Speciale al CANCAN.ro, site-ul nr. 1 din România), în schimbul unei cauţiuni record de 50 de milioane şekeli (12 milioane de euro). După ce au plătit această sumă, susţin sursele noastre, miliardarii israelieni au garantat că se vor pune la dispoziţia anchetatorilor şi că vor colabora cu aceştia.

După eliberare, fraţii Shapiro au transmis un comunicat în care susţineau că nu îi cunosc pe Radu Mazăre şi nici pe fratele acestuia, Alexandru, implicat şi el în dosarul mitei de 175.000 de euro pentru locuinţele sociale din Constanţa. De asemenea, miliardarii Shapiro au susţinut că nu au nicio legătură cu şpaga respectivă şi că pentru această mită ar putea să răspundă Avraham Morgenstern. (CITEŞTE AICI: Avem imaginile! ”Lizeta-descurcă-tot” i-a ţinut de urât lui Marcel Toader, în NUBA, la miezul nopţii)

Avraham Morgenstern i-a virat banii lui Mazăre prin Shapir

În anul 2011, omul de afaceri israelian Avraham Morgenstern, reprezentant al Shapir Structures, parte din gigantul economic Shafir Engineering and Industry Ltd., i-a virat lui Mazăre 175.000 de euro în două tranşe. 95.000 de euro au fost depuşi pe numele lui Radu Mazăre, iar alţi 80.000 de euro fratelui acestuia, Alexandru. Shafir Structures a obţinut contractul de 10 milioane de euro pentru construirea ansambului de locuinţe sociale în Constanţa.

Procurorii DNA au intrat pe fir şi au găsit banii lui Mazăre într-un cont din Netanya (Israel). În aprilie 2014, Radu Mazăre şi Avraham Morgenstern erau puşi sub acuzare în acest caz, la scurt timp şi fratele fostului edil al Constanţei, Alexandru Mazăre, fiind acuzat de complicitate la luare de mită şi fals în declaraţii.

Radu Mazăre se află în Madagascar

Judecat în mai multe dosare penale, Radu Mazăre se află în prezent în Madagascar. Potrivit ultimelor informaţii, fostul edil al Constanţei nu a solicitat azil politic, aşa cum a anunţat atunci când a ajuns la respectiva destinaţie, acolo unde are şi câteva afaceri. (VEZI ŞI: Un celebru om de afaceri condamnat în România a fost reţinut în Argentina! Fugise în Buenos Aires)

Consulul general onorific al Madagascarului la Bucureşti a precizat că sunt trei variante în cazul lui Radu Mazăre: ar putea fi expulzat din Madagascar, dar nu în Romania, ci într-un stat învecinat, cel mai probabil Mauritius, ar putea fi extrădat, prin decizie a judecătorilor sau ar putea fi tolerat în continuare în Madagascar, dar doar dacă va dovedi că temerile sale legate de justiţia din România sunt justificate.

Avraham Morgenstern a fost condamnat în România la opt ani de închisoare pentru evaziune fiscală. Înainte de decizia judecătorilor, Morgenstern a plecat din ţară, însă la finalul anului trecut acesta a fost reţinut în Buenos Aires (Argentina).

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

Citește și...