Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a făcut anunțul: când se va atinge vârful pandemiei de coronavirus

Publicat: 24/04/2020 | 07:12
Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a făcut anunțul: când se va atinge vârful pandemiei de coronavirus

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a făcut o altă vizită în țară, la Arad de această dată, iar acolo a anunțat când va fi atins vârful pandemiei de coronavirus. (CITEȘTE ȘI: ANUNȚUL FĂCUT DE NELU TĂTARU! CÂND VA AJUNGE MEDICAMENTUL PENTRU CORONAVIRUS ÎN ROMÂNIA)

În România, numărul pacienților infestați cu virusul COVID-19 a trecut de 10.000. (NU RATA: BREAKING NEWS! ADRIAN STREINU CERCEL, DEMIS DIN COMISIA ANTI-COVID 19 DE NELU TĂTARU. DECLARAŢIILE CARE I-AU PUS CAPAC)

„Încă suntem pe pantă ascendentă, chiar dacă panta este lină (…) Suntem într-o aşezare a pantei, dar las acea perioadă de 7-10 zile de la Sărbătorile Pascale, pentru a vedea totuşi ce s-a întâmplat în timpul Sărbătorilor Pascale şi care este efectul în următoarea perioadă. Dacă s-au respectat tot ce înseamnă condiţii, nu am avut nici persoane care au venit din alte focare, nu am avut o transmitere comunitară accentuată, atunci ar trebui să rămânem la 10.000 – 12.000 de cazuri pentru vârful pandemiei în România, urmând două săptămâni în care să vedem un început al scăderii numărului de cazuri, a numărului de decese, şi putem să ne gândim după 15 mai şi la alte lucruri”, a spus ministrul Sănătăţii.

Nelu Tătaru: ”La Arad este mult mai bine!”

Nelu Tătaru nu este la prima vizită în spitalele din Arad, astfel că acum a mărturisit că situația este mult mai bună. (AFLĂ ȘI: NOI DECESE DE COVID-19 ÎN ROMÂNIA. BILANȚUL VICTIMELOR RĂPUSE DE VIRUS A AJUNS LA 545)

„Trebuie să înţelegem că Aradul este la poarta de intrare a ţării, că pe aici cred că a fost cel mai mare flux de concetăţeni care s-au întors în ţară, că aici am avut şi foarte multe centre de carantină, că aici au fost şi momente în care, laolaltă, şi personal medical şi pacienţi au fost puţin dezorientaţi, dar în acest moment pot spune că s-au reaşezat atât ca personal, cât şi ca atitudine”, a mai afirmat Nelu Tătaru.