O femeie de 87 de ani infectată cu COVID-19, primul pacient tratat cu plasmă la Spitalul Județean Bacău. Cum se simte după primele doze

Publicat: 29/05/2020 | 16:26

O bătrână de 87 de ani este primul pacient infectat cu COVID-19 care a fost tratat cu plasmă la Spitalul Județean de Urgență Bacău. CANCAN.RO a obținut detalii exclusive despre caz. 

În data de 28 mai, la Compartimentul Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) special amenajat în Secția Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Județean de Urgență Bacău, a fost administrată prima doză de plasmă unui pacient infectat cu virusul COVID-19. Este vorba despre o femeie în vârstă de 87 de ani, transferată în Bacău, în data de 23 mai, de la Unitatea Primiri Urgențe a Spitalului Municipal Moinești, cu suspiciunea de infecție cu noul coronavirus.

„Nu s-au înregistrat reacții adverse

Urmare a testării cu aparatul RT – PCR, diagnosticul de infecție Covid19 a fost confirmat la 24 mai. Plasma a fost recoltată în data de 18 mai, prin echipamentul de plasmafereză instalat la Centrul de Transfuzii, de la un pacient vindecat anterior de COVID-19, iar eșantioane din aceasta au fost trimise spre testare de compatibilitate, dozarea titrului de anticorpi și alte posibile boli transmisibile la București. (VEZI AICI: Mărturiile șocante ale unui român infectat cu coronavirus. “Am momente în care delirez, îmi ia corpul foc” + “Simt că dau mâna cu moartea”)

”Rezultatele au venit pe 27 mai, iar în ziua următoare a fost administrată pacientei prima doză din acest tip de tratament. Administrarea a decurs în condiții normale. Pacienta va primi câte o unitate de plasmă (200 ml) timp de trei zile consecutiv, urmând a fi constant monitorizată. Nu s-au înregistrat reacții adverse. Muțumim echipei medicale care a făcut posibil acest tip de tratament nou la noi în ţară!” , a declarat Adrian Popa, managerul Spitalului Județean Bacău.

Numărul total de cazuri confirmate COVID-19, la nivelul județului Bacău este de 502, din care 149 de pacienți internați. În ceea ce privește persoanele vindecate, conform Direcției de Sănătate Publică, ar fi 301. În ceea ce privește numărul deceselor, acesta a ajuns la 53.

Alte 191 de cazuri de îmbolnăvire în țară, în ultimele 24 de ore

La nivel național, în 29 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 18.982 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 12.829 au fost declarate vindecate și externate, a informat Grupul de Comunicare Strategică. (CITEȘTE ȘI: Restricții drastice după 1 iunie în România: „Izolare la domiciliu pentru toți cei care…”)  Totodată, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate alte 191 de noi cazuri de îmbolnăvire.

Totodată, până acum, 1.240 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov, Mehedinți, Teleorman, Gorj, Prahova, Vâlcea, Călărași, Maramureș, Olt, Ilfov și Harghita, au decedat, potrivit datelor oficiale. (NU RATA: Primul deținut infectat cu coronavirus a fost confirmat la Spitalul Penitenciar Jilava și…)

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

Citește și...