Paznic de la Domul din Milano, luat ostatic și amenințat cu un cuțit. VIDEO

Publicat: 13/08/2020 | 07:22
Paznic de la Domul din Milano, luat ostatic și amenințat cu un cuțit. VIDEO

Un bărbat a luat ostatic un agent de securitate de la Domul din Milano, în timpul zilei de miercuri. Agresorul l-a amenințat cu un cuțit.

Victima a fost obligată să îngenuncheze în fața altarului catedralei, în timp ce avea un cuțit la gât, iar în acest timp zeci de polițiști s-au strâns în jurul lor, încercând să negocieze cu imigrantul, relatează Antena 3.

Citește și: Igor Dodon, președintele Republicii Moldova, și-a exprimat interesul pentru vaccinul împotriva Covid-19 produs de Rusia

Incidentul a fost filmat, iar în imaginile șocante, demne de un film american, se observă că agresorul nu cedează imediat, dar în cele din urmă polițiștii reușesc să-l dezarmeze și să-l aresteze.

Unitățile antitero erau pregătite să intervină în orice moment, luând în considerare că în interiorul Domului din Milano ar fi putut avea loc un atac terorist.

Nu se cunoaște identitatea agresorului

Momentan, nu se cunoaște identitatea bărbatului și nici motivația din spatele gestului său, însă, potrivit unor informații din rândul anchetatorilor, acesta ar fi de origine africană. Departamentul antiterorist al Parchetului din Milano face cercetări în acest caz, pentru a stabili cauzele incidentului.

Matteo Salvini, liderul Ligii (extrema dreaptă) şi fost ministru de interne al Italiei, a scris un mesaj pe Facebook, alături de filmarea cu intervenția polițiștilor: „Teroarea de astăzi din Catedrala din Milano. Imagini derutante. Un imigrant african (se presupune că este egiptean, cu permis de ședere) ia ostatic un agent de securitate și îl amenință cu un cuțit. Mulțumesc Poliției pentru intervenția lor extraordinară care a evitat cea a fost mai rău și a salvat o viață. Sper că acest tâlhar va plăti până la capăt”.

Nu rata: O nouă eroare a DSP! Un ambulanțier infectat cu Covid-19 a mers trei zile în misiuni după ce a primit un rezultat greșit

Incident asemănător și în Franța

Un bărbat înarmat cu un pistol a luat ostatice mai multe persoane, pe 8 august, într-o filială a unei bănci din centrul oraşului Havre, situată în nord-vestul Franţei, potrivit unor surse citate de Agenţia France-Presse şi de cotidianul Le Figaro. Până la urmă, individul care a sechestrat mai multe persoane într-o filială bancară din oraşul francez Havre a eliberat toţi ostaticii.

VIDEO AICI