Preot cunoscut, șantajat cu informații halucinante: ”A patronat un bordel la capela din Târgu-Mureș și…”

Autor: I.D.
Publicat: 11/06/2019 | 22:44

CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, publică, în exclusivitate, documente uluitoare legate de Istvan Kovacs, un personaj influent care susține autonomia Ținutului Secuiesc. Preot cunoscut, aceasta a fost șantajat cu informații halucinante. Printre altele, că ar fi patronat un bordel la o capelă din Târgu-Mureș. (Cel mai bine platit job din București) Atenție, urmează devăluiri în premieră națională.

Horvath Alpar-Szilamer, redactor-șef al publicației „Szekely Ido”,  a fost trimis în judecată sub aspectul săvârșirii infracțiunii de șantaj în formă continuată asupra lui Istvan Kovacs, o persoană super-celebră în comunitatea maghiară, care solicită separarea Ținutului Secuiesc de România.

(VEZI AICI: TATĂL HANDBALISTULUI MARIAN COZMA NU POATE UITA CĂ FIUL I-A FOST UCIS ÎN UNGARIA)

60.000 de lei, suma de unde a pornit scandalul!

Prin intermediul a două e-mail-uri, inculpatul i-a solicitat celui care s-a declarat parte vătămată la Judecătoria Sfântu Gheorghe să-i restituie suma de 60.000 lei și dobânda aferentă, ca urmare a unui împrumut acordat în anii 1990, în schimbul nepublicării în publicația “Szekely Ido” a unor articole defăimătoare și compromițătoare.  (Poți câștiga 10.000$ în fiecare lună!) 

În data de 15.01.2017, în scopul de a obține un folos material în mod injust, inculpatul Horvath Alpar-Szilamer a expediat de la adresa personală de poștă electronică către adresa de e-mail de serviciu a persoanei vătămate un mesaj prin care a amenințat-o pe aceasta cu publicarea în ziarul «Szekely Ido» a unor fapte compromițătoare pentru persoana vătămată, având în vederea calitatea acesteia de preot unitarian, respectiv că a fost colaborator al fostei Securități și că a deținut un bordel în localitatea Târgu-Mureș, dacă acesta nu avea să îi achite contravaloarea unui pretins împrumut acordat în perioada 1990/1991”, este cel mai important pasaj din dosar.

(CITEȘTE ȘI: CUM AU PLĂNUIT TERORIȘTII UNGURI ATENTATUL DE LA ”ZIUA NAȚIONALĂ” A ROMÂNIEI)

Datoria, restituită integral sau în rate!

În fața magistraților, Istvan Kovacs s-a apărat fix cum a fost sfătuit de avocat. “Conform persoanei vătămate, în cuprinsul aceluiași e-mail i se aduceau acuze nefondate, respectiv că ar fi fost informator al Securității și că ar fi patronat un bordel de talie internațională și era amenințată cu publicarea acestor informații în ziarul «Szekely Ido», dacă inculpatul nu primea banii, integral sau în rate.

De asemenea, persoana vătămată a arătat că în data de 17.01.2017 a primit un nou e-mail de la inculpat prin care acesta îi punea în vedere că are la dispoziție un termen de două săptămâni pentru a restitui pretinsul împrumut, fapt ce i-a provocat o stare de temere și a determinat-o să își angajeze un avocat și să îl someze pe inculpat să înceteze cu amenințările, apreciind că acestea constituie infracțiunea de șantaj”, au mai notat magistrații, conform informațiilor obținute de CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România.

Condamnat la închisoare

Într-un final, Judecătoria Sfântu Gheorghe a ajuns la un verdict. Unul crunt pentru Horvath Alpar-Szilamer, cel care l-a șantajat pe preot. “În baza art. 207 alin. 2 și 3 Cod penal, cu aplic. art. 35 alin. 1 Cod penal (2 acte materiale) condamnă pe inculpatul Horvath Alpar-Szilamer, cetățean român, căsătorit, studii superioare, ocupația – ziarist, fără loc de muncă, fără antecedente penale, la pedeapsa de 2 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de șantaj. 

În baza art. 91 Cod penal suspendă executarea pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani, stabilit în condițiile art. 92 Cod penal.

În baza art. 93 alin. 1 Cod penal obligă inculpatul, pe durata termenului de supraveghere, la respectarea următoarelor măsuri de supraveghere:

– să se prezinte la Serviciul de Probațiune C______, la datele fixate de acesta;

– să primească vizitele consilierului de probațiune desemnat cu supravegherea sa;

– să anunțe, în prealabil, schimbarea locuinței și orice deplasare care depășește 5 zile;

– să comunice schimbarea locului de muncă;

– să comunice informații și documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existență.

În baza art. 93 alin. 3 Cod penal cu aplic. art. 404 alin. 2 Cod procedură penală obligă inculpatul ca, pe parcursul termenului de supraveghere, să presteze 90 de zile de muncă în folosul comunității în cadrul Primăriei Municipiului Sfântu Gheorghe sau în cadrul Primăriei Comunei A____. 

În baza art. 19, 397 Cod procedură penală raportat  la art. 1357 Cod civil admite în parte acțiunea civilă formulată de partea civilă Kovacs Istvan și obligă inculpatul la plata către aceasta a sumei de 5.000 euro (în echivalentul în lei la cursul B.N.R. de la data plății) cu titlu de daune morale”, au stabilit magistrații.

(NU RATA: UNGURII S-AU DAT ÎN SPECTACOL! CE AU ARBORAT LA MECIUL DE HANDBAL CU ROMÂNIA ȘI CE AU SCANDAT)

Istvan Kovacs: “Eu sunt convins că…”

Eu sunt convins că, dacă un muncitor, un angajat, se simte bine din punct de vedere spiritual, moral, e fericit la locul de muncă, produce mult mai mult. Dacă un cetățean de etnie maghiară din zona aceasta se simte acasă, e mult mai benefic pentru țară, ăsta e un lucru evident”, spunea, în urmă cu mai multe luni, preotul unitarian Istvan Kovacs, un reprezentant important al comunității din Sfântu Gheorghe, în sprijinul ideii de autonomie a Ținutului Secuiesc.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

Citește și...