Program Lidl de 1 mai. Care este orarul magazinelor în această zi

Autor: Raluca O.
Publicat: 30/04/2020 | 15:16
Program Lidl de 1 mai. Care este orarul magazinelor în această zi

De 1 mai 2020, românii nu se pot bucura cum trebuie de această zi nelucrătoare, având în vedere că starea de urgenţă decretată din cauza COVID19 ne ţine în casă. Cu toate acestea, cei care vor să facă cumpărături, pot merge la Lidl.

Ce program au magazile Lidl de 1 mai

Ca şi în cazul Mega Image sau Kaufland, Lidl are un program normal de 1 mai, iar magazinele din fiecare oraş din ţară sunt deschise. Programul detaliat poate fi consultat aici, pe site-ul oficial al firmei. Trebuie menţionat că este recomandat ca plata să se facă cu cardul şi să se respecte marcajele de distanţare din zona caselor de marcat.

Totodată, persoanele în vârstă vor avea prioritate la anumite ore, iar numărul de oameni care intră într-un supermarket poate fi limitat, pentru a se evita aglomeraţia.

Lidl le recomandă celor care vin la cumpărături să spele bine alimentele înainte de consum, să cumpere responsabil şi să evite să deschidă ambalajele produselor pe care nu le achiziţionează precum şi să atingă doar legumele şi fructele pe care vor să le cumpere.

Eforturile Lidl în criza coronavirusului

De la începutul pandemiei de coronavirus, Lidl a donat pentru persoanele vulnerabile peste 4 tone de alimente, cu ajutorul Rețelei de Bănci pentru Alimente, conform unui anunţ postat pe site-ul companiei.

Aceste alimente au fost reunite în cadrul unor pachete alimentare de bază, care conţin ulei, zahăr, cereale, conserve de carne şi legume, paste sau lapte. Astfel, au fost create 2500 de astfel de pachete, în valoare totală de aproximativ 120.000 de lei.

Totodată, Lidl a oferit sprijin financiar pentru Fundaţia SMURD, în scopul achiziţionării unei unităţi de terapie intesivă mobilă, în valoare de 264.930 de dolari, care care poate prelua pacienții în stare critică ca urmare a infecției cu noul coronavirus.

„Această unitate de terapie intensivă este unică în România, folosirea ei dându-ne posibilitatea să îmbunătățim semnificativ evoluția pacienților cel mai grav afectați de infecția cu COVID – 19”, a spus Raed Arafat, şeful Departamentului pentru situaţii de Urgenţă din România, mulţumind retailerului pentru ajutor.

Citește și...