“Regina Instagramului” din România a făcut o criză depresivă în maternitate! Medicii au “izolat-o” de bebeluș

Autor: I.D.
Publicat: 07/11/2019 | 23:07

Cristina ICH a adus pe lume un băiețel de nota 10, pe 25 octombrie, dar abia acum apar informații privind evoluția ei ulterioară. Frumoasa supranumită ”Regina Instagramului” ar fi experimentat și neplăcutele stări de depresie postnatală. Mai mult, într-una dintre zile ar fi suferit o criză care i-ar fi speriat pe medicii de la clinica particulară din Capitală. CANCAN.RO, SITE-UL NR.1 DIN ROMÂNIA, are detaliile, în exclusivitate.

25 octombrie 2019, o zi pe care Cristina ICH și iubitul ei, Alex Pițurcă, nu o vor uita: s-a născut băiețelul lor, Noah Alexandru, și ar fi fost de așteptat să vină numai momente unice și fericite pentru cei doi abia deveniți părinți. Dar nu s-ar fi întâmplat chiar așa! Cristina ICH ar fi avut anumite probleme în spital: ar fi trecut prin neplăcutele stări de depresie postnatală! De altfel, iubita fiului fostului selecționer Victor Pițurcă anunțase, la scurt timp după ce a născut, că nu se simte, psihic, deloc bine. Iar problemele s-ar fi agravat, cu fiecare zi care a trecut.

Cristina ICH, criză de o zi pe patul de spital

Astfel, potrivit surselor CANCAN.RO, Cristina ICH a făcut o criză, care i-ar fi băgat în sperieți chiar și pe medici. Aceștia ar fi fost nevoiți să ia decizia de a o despărți de bebeluș. Fiecarei mămici i se aduce copilașul de la izolare, pentru câteva ore, doar că, în cazul ei, nu ar mai fost posibil. Medicii ar fi refuzat, categoric, să i-l aducă Cristinei pe Alexandru Noah în salon. Pentru a o calma, personalul medical, intrat în alertă, i-ar fi administrat medicamentele necesare pentru a o scoate din acea stare. (CITEȘTE ȘI: AU APĂRUT COMPLICAȚII DUPĂ CE A NĂSCUT CRISTINA ICH)

Totul ar fi durat doar o zi, pentru că, în urma tratamentului la care a fost supusă, ”Regina Instagramului” și-a revenit. Iar micuțul i-a fost adus la pat, a doua zi. Medicii sunt însă atenți la evoluția psihică a vedetei, care, se pare, va mai beneficia o perioadă de atenția specialiștilor din clinica unde a devenit mămică pentru prima dată.

Cristina ICH, experiență traumatizantă: ”M-am speriat!”

Cristina ICH a născut pe 25 octombrie, într-o clinică privată din București, dar experiența ar fi fost, oarecum, traumatizantă. Iubita lui Piți Jr. avea să împărtășească, pe pagina de socializare, impresiile cu fanii ei. ”Nu vreau să influențez. Ce mi-am imaginat cu ce a fost e diferență cer-pământ. Alăptez, asta da. Dar despre ce s-a întâmplat în spital nu vorbesc. Eu vă pot influența și cu asta nu e de joacă. Eu nu vreau să am pe conștiință… Vreau să mă înțelegeți. A fost foarte greu, dificil, m-am speriat. Decizia asta vă aparține. E important că am născut, că fiu-meu e sănătos. Nu sunt nici prima, nici ultima. (NU RATA: DEEA MAXER A TRECUT PRIN CLIPE CUMPLITE CÂND A NĂSCUT: „AM AVUT HEMORAGIE, A DURUT ÎNGROZITOR”)

Gata, am născut, burta nu mai e. Experiența mea nu a fost una fericită. Când am intrat în travaliu m-am machiat, m-am dichisit. Mi-am cerut iertare de la maică-mea: «Mamă, iartă-mă dacă te-am supărat vreodată, acum știu ce înseamnă»”, a dezvăluit Cristina ICH.

A slăbit 10 kilograme după naștere

Cristina ICH a dezvăluit câte kilograme a slăbit la doar o săptămână după ce l-a născut pe Noah Alexandru. Partenera de viață a lui Alexandru Pițurcă a vorbit despre momentele delicate din ziua în care a devenit mamă, dar și despre bebelușul ei. “Pot să vă zic că, după ce naști, nu rămâi cu burtă mai deloc. Și mi se văd și primele pătrățele… nu știu cum. Cred că am dat jos – de la spital până aici – 10 kilograme. Sunt bine. Bebelușul ăsta este exact cum mi l-am dorit eu: mănâncă, doarme, mănâncă, doarme, se joacă puțin, doarme. Da… asta sunt eu: cu sânii cât Casa Poporului. Am multe să vă povestesc… Sunt draguță, sunt simpatică? M-am schimbat, am rămas la fel?”, a dezvăluit Christina ICH în timpul unei înregistrări făcute publice.

Cristina ICH a slăbit 10 kilograme după ce a născut. „Regina Instagramului” ar fi trăit însă și momente mai puțin plăcute

“Nu sunt aici (n.r. pe Instagram Stories) să mă plâng. Am avut o săptămână groaznică… noroc că au fost maică-mea și taică-miu lângă mine și Alex și toată lumea. Și m-am pus pe picioare, am înviat de ziua lui taică–miu – azi e ziua lui taică-miu. (VEZI AICI: CUM A REUŞIT VALENTINA PELINEL SĂ SLĂBEASCĂ DUPĂ CE A NĂSCUT 3 COPII)

Important e că sunt bine, că am scos ceva bun din mine. Da, am avut și săptămâna aia de lăuzie, perioada aia de lăuzie în care plângi, te arunci cu capul de pereți: «Viața mea nu va mai fi aceeași…». Normal, va fi mai bună, dar, na… Gândești… adică ești destul de schimbătoare. Când e bine, cât e rău – important e să-ți fie familia alături”, a mai mărturisit frumoasa mămică.

Ce este depresia postnatală și care sunt cauzele apariției

Depresia postnatală este o tulburare psihică întâlnită frecvent la mame, dar și la partenerii acestora, în primele luni de la naștere. Recunoașterea timpurie a semnelor și simptomelor acestei afecțiuni, de către familie sau de către medicul de familie, pediatru sau psiholog este vitală pentru mamă și copil.

Unele studii au ajuns la concluzia că depresia postnatală nu este o tulburare psihică propriu-zisă, ci este consecința unor trăiri de insecuritate materială și/sau afectivă ale mamei. Cercetătorii consideră că depresia postnatală trece mai ușor atunci când tânăra mamă beneficiază de suport afectiv și moral, dar mai ales de atenție, susținere și dragoste. (CITEȘTE ȘI: RAMONA BĂDESCU A NĂSCUT ÎN MARE SECRET. CINE E TATĂL COPILULUI)

Conform celor mai recente statistici, una din opt mame dezvoltă depresie postnatală de lungă durată în săptămânile și lunile de după naștere. În principal, depresia postnatală este determinată de modificările hormonale care apar imediat după naștere. Nivelurile de hormoni feminine, precum estrogenul și progesteronul, scad puternic în orele imediat următoare nașterii. De asemenea, nivelul hormonului tiroidian poate să scadă semnificativ după naștere, dezvoltându-se o deficiență tiroidiană care poate produce depresie. În plus, alăptarea produce dezinhibarea hipofizei și creșterea nivelului de prolactină pe seama scăderii nivelului de dopamină din anumite regiuni ale creierului. Scăderea dopaminei este corelată cu apariția simptomelor depresive, a anxietății și a gândurilor obsesive. (NU RATA: CUM ARATĂ KARMEN LA DOUĂ LUNI DUPĂ CE A NĂSCUT! INVITAȚII DE LA O PETRECERE AU AVUT UN ȘOC CÂND AU VĂZUT-O PE FIICA LUI ADI MINUNE)

Adesea, acestor factori li se adaugă alți factori de risc, cum ar fi existența unor episoade depresive anterioare, istoric familial de depresie, mamă fumătoare, mamă singură, prea tânără sau prea în vârstă, statut socio-economic precar, sarcină nedorită/neplanificată, absența suportului afectiv al partenerului, prietenilor și familiei. Sunt și studii care neagă importanța etiologică a modificărilor hormonale, argumentând faptul că incidenta depresiei postnatale este la fel de ridicată și în rândul taților, dar cu o simptomatologie mai redusă în intensitate și adesea neluată în seamă de anturaj.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

Citește și...