Rona Hartner, operată de urgență din nou: “Trebuie să fac chimioterapie”

Publicat: 16/04/2019 | 17:04

La nici două luni de când a fost supusă unei operații chirurgicale în timpul căreia i-a fost îndepărtată o tumoră de pe colon, Rona Hartner a fost operată de urgență din nou. După intervenția delicată, carismatica artista va începe un tratament cu citostatice, pe care îl va urma timp de jumătate de an, potrivit declarațiilor făcute chiar de ea.

Citește și: Rona Hartner, anunț neașteptat după ce a fost operată de cancer. “Pe 19 mai…”

Rona Hartner face chimioterapie după a doua operație la colon

În vârstă de 45 de ani, Rona Harner a intrat din nou în sala de operații, unde medicii i-au făcut o nouă intervenție la colon. Totul s-a desfășurat ieri, într-un spital din Franța, unde actrița se află. În cadrul unui interviu oferit înainte de operație, cântăreața a dezvăluit că, pe lângă tumora cancerigenă scoasă la sfârșitul lunii februarie, se mai aflau încă cinci ganglioane, care ar fi putut să trimită în orice moment metastaze în organism.

“Mi s-a depistat, din cauza unei ocluzii intestinale, un cancer de colon care era ascuns foarte bine. Domnul doctor m-a tăiat şi a trimis acea stenoză la analizat. Am avut şi eu veştile peste trei săptămâni care spuneau că era într-adevăr un cancer. Oncologul din Franţa mi-a spus că nu mai e nici măcar o zi de aşteptat, că trebuie să fac citostatice de prevenţie timp de şase luni, pentru că lângă acea tumoare cancerigenă mai erau încă cinci ganglioane care puteau să trimită oricând metastaze în organism”, a declarat Rona Hartner în cadrul emisiunii “Răi da’ buni”.

Citește și: Rona Hartner, despre căsătoria cu Herve: Să vină lumea cu părul vâlvoi, s-o facem lată!”

În cadrul interviului, cântăreața a anunțat că, din păcate, din cauza problemelor de sănătate, nu va reuși să onoreze invitația primită pentru filmările emisiunii “Scena Misterelor” și nici pe cea pentru ediția specială de Paște de la “Răi da’ buni”, show moderat de Mihai Morar.

“Eu credeam că sunt în faza unu sau doi, dar se pare că sunt în faza trei deja a cancerului, aşa că luni (n.r.:15 aprilie) mai fac o mică intervenţie chirurgicală din nou. Trebuie să îmi instaleze un cateter sub piele şi să încep foarte repede primele şedinţe de citostatice. Dar mi-a spus doctorul că, fiind un cancer de colon, nu o să am nişte efecte secundare groaznice, iar peste vreo două săptămâni îmi dă voie să mă întorc la concerte, dar acum mă blochează următoarele 10 zile. Nu mi-e frică de citostatice, le fac din două în două săptămâni.

Nu a recidivat cancerul. După operaţie (n.r.: 25 februarie) m-am simţit foarte bine, îmi dau seama că acest cancer îmi lua toată forţa. Având cinci ganglioni lângă tumoră, pompau celule maligne în tot corpul. Acum ca să nu recidiveze în următorii cinci ani şi să nu se instaleze metastază trebuie să fac chimioterapie preventivă pentru ca celulele canceroase trimise de aceşti cinci ganglioni să fie eredicate. Dar este cea mai simplă chimioterapie. Nu-mi pierd părul şi nu slăbesc”, a mai spus artista.

Citește și...