Acasă » Altceva Podcast » Scandal de proporții după egalul României cu Belarus. Edi Iordănescu și Stoichiță, dezlănțuiți la adresa lui Gică Popescu

Scandal de proporții după egalul României cu Belarus. Edi Iordănescu și Stoichiță, dezlănțuiți la adresa lui Gică Popescu

De: Irina Vlad 13/10/2023 | 15:55
Scandal de proporții după egalul României cu Belarus. Edi Iordănescu și Stoichiță, dezlănțuiți la adresa lui Gică Popescu
Edi Iordănescu și Stoichiță, dezlănțuiți la adresa lui Gică Popescu

După încheierea meciului dintre România și Belarus (0-0), Edi Iordănescu, antrenorul tricolorilor și Gică Popescu și-au aruncat vorbe și acuze grele. Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF, nu s-a lăsat mai prejos și a sărit în apărarea antrenorului echipei naționale.  

Este scandal de proporții după egalul României cu Belarus. Deși Edi Iordănescu, selecționerul României, se consideră mulțumit de jocul tricolorilor și nu are nimic de reproșat elevilor săi. Întrebat ce părere are despre evoluția tricolorilor în meciul cu Belarus,  Edi Iordănescu privește lucrurile cu optimism. Faptul că echipa națională nu a luat niciun gol este un lucru bun.

”Sunt extrem de supărat, ne-am dorit extrem de mult să câștigăm. Dar sunt optimist, am încredere că acest grup are capacitate de a fi la Campionatul European. Ne-am dorit foarte mult victoria, s-a văzut asta în exprimare, dar n-am reușit să aducem acasă punctele. V-am spus că nu va fi ușor! Nu sunt meciuri ușoare, nu sunt meciuri de dinainte câștigate.

Important e să ne ridicăm, cum am mai făcut-o până acum. E important că nu am luat gol, sunt aspecte pozitive de care pot să mă leg. Într-adevăr, nu am marcat. Dar o calificare e făcută din mai mulți pași. Urmează alți pași pe care trebuie să-i facem. Dacă marcam un gol la situațiile avute, ar fi fost altfel jocul, am fi provocat adversarul să iasă la joc. Din păcate, nu am reușit. Peste trei zile, trebuie să batem Andorra. Nu-mi permit să vorbesc despre ce va fi peste o lună, important e să batem Andorra”, a spus selecționerul.

Scandal de proporții după egalul României cu Belarus

De data aceasta, lucrurile au degenerat. După ce echipa România și-a diminuat șansele de calificare la EURO 2024,  Edi Iordănescu s-a ”lovit” din nou opinia sinceră a lui Gică Popescu. Conflictul dintre Gică Popescu și Edi Iordănescu mocnea încă de la egalul tricolorilor cu Elveția.

Citește și: IANIS HAGI A REFUZAT CADOUL DE NUNTĂ, DE UN MILION DE EURO, DE LA TATĂL LUI! CANCAN.RO A AFLAT MOTIVUL

”Senzația pe care am avut-o eu este că toate aceste situații le creăm cumva ’după ureche’, cu acele mișcări stereotipe ale jucătorilor din benzi care încearcă să intre în interior. Toți vor să joace cu mingea la picior, nu atacă spațiul. Un joc modest, chiar dacă am atacat și am avut o posesie de 64 la sută. În afară de ocazia lui Stanciu nu îmi aduc aminte să fi avut o ocazie clară.

Senzația pe care o am este că toate aceste situații vin în urma calităților individuale ale jucătorilor, nu avem o idee de joc, lăsăm la îndemâna jucătorilor din ofensivă, nu văd ceva colectiv, totul este ’după ureche’. Avem foarte mulți jucători în compartimentul ofensiv, dar totul este individual, fără să avem o idee comună, cum trebuie să atacăm. Nu este pentru prima dată când am această senzație”, a spus Gică Popescu pentru Antena 1.

Diplomat, Edi Iordănescu a declarat că nu comentează criticile venite din partea lui Gică Popescu. Selecționerul tricolorilor își asumă toată responsabilitatea și este sigur că tricolorii vor obține calificarea.

„Nu comentez criticile, dar întreb ceva. De când încercăm să construim și să ajungem la un turneu final, dânsul a spus un lucru pozitiv? Unul singur?! Și reprezintă un club care are jucători aici. N-am auzit un lucru pozitiv, nu știu dacă are probleme cu mine sau cu familia, dar e clar că sunt lucruri personale. Îmi asum total responsabilitatea, nu mă las doborât de critici, sunt sigur că vom obține calificarea. Eu sunt sigur că vor fi voci negative și după calificare. Din interviuri, senzația e că abia se așteaptă un pas greșit pentru a se comenta”, a mai spus Iordănescu.

Gică Popescu a reacționat dur și nu s-a lăsat mai prejos. Antrenorul echipei Faru susține că cei doi au o percepție diferită față de echipa națională, dar și că Edi Iordănescu nu știe ce înseamnă echipa națională.

„Din păcate, între noi doi este o mare diferență. Eu știu ce înseamnă echipa națională, iar el nu știe. Eu am plâns pentru ea, m-am bucurat pentru ea, lucruri pe care Edi nu le-a făcut până acum. Percepția noastră față de echipa națională este total diferită.

Vreau să-i spun lui Edi Iordănescu că nu am absolut nimic cu familia lui, am un respect imens față de nea Puiu Iordănescu, alături de care am avut cele mai bune performanțe la nivelul echipei naționale, dar nu pot să vin aici și să aplaud evoluțiile echipei naționale atunci când ele sunt foarte slabe. Ce vrea? Facem egal cu Belarus și vrea să-l aplaudăm, când avem o singură situație clară, prin Stanciu, în minutul 10? Ne dorim să ne calificăm, ne dorim să redevenim echipa națională de care să se sperie toată Europa, așa cum era în perioada noastră, dar când trebuie să spunem lucrurile astea, să nu se deranjeze domnul Edi Iordănescu, ci să facă lucrurile de așa natură încât să mergem la Campionatul European. Întotdeauna am susținut echipa națională, dar trebuie să spunem cum vedem lucrurile. Poate le văd diferit, pentru că am altă percepție, alte pretenții”, a acuzat Gică Popescu.

Mihai Stoichiță, oficialul FRF, a reacționat rapid după meciul cu Belarus

Mihai Stoichiță a reacționat rapid după declarația lui Gică Popescu. Oficialul susține că nu este de acord cu o exprimare agresivă împotriva unei echipe românești, mai ales a naționalei. Directorul FRF îi respectă comentariile lui Gică Popescu, însă asta nu înseamnă că fostului sportiv sunt și cele mai obiective comentarii.

Citește și: VICTOR PIȚURCĂ, DEZVĂLUIRI DESPRE FIUL SĂU, ALEX, FOST FOTBALIST: „SĂRACUL DE EL, E ADULAT DE FEMEI…” + SINGURA „BUNĂCIUNE” PE CARE A ACCEPTAT-O | GALERIE FOTO

„Nu poți acum să distrugi o echipă pentru un rezultat de egalitate care te ține în joc. E crimă dacă chiar vrei să distrugi naționala. Comentariile ostentative și cele care critică fără fond sunt crimă. Sunt opiniile unui fost mare fotbalist, dar nu știu dacă este o părere generală ce spune Gică Popescu. Gică Popescu își exprimă opiniile, le respectăm pentru că este democrație, dar asta nu înseamnă că sunt cele mai obiective comentarii.

Nu pot să fiu de acord cu o manieră agresivă pentru că eu niciodată în viața mea nu am folosit o manieră agresivă împotriva echipei românești. Mai ales naționala. Eu și adversarele le-am lăudat. Și pe Dinamo și pe Rapid. Am jucat fotbal și știu ce este în sufletul unui jucător în care ți se spune că nu a fost un meci reușit. Știm că nu a fost un meci reușit, însă nu este un capăt de țară. Este foarte clară părerea mea. Duminică ai meci cu același grup de jucători. Ce faci? Îi distrugi ca să nu mai ai chiar nicio șansă?”, a declarat Mihai Stoichiță, potrivit Fanatik.

 

 

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Irina Vlad este absolventă a Facultății de Jurnalism, Universitatea Hyperion din București și activează în prea online de 2 ani. În prezent este redactor al publicației CANCAN.RO, site ce face parte din Grupul de Presă GÂNDUL. Contact: [email protected]
Parteneri
„Ofertă de PAȘTE!”. Cu câți lei se vinde un singur ou, în Piața Progresul din București
„Ofertă de PAȘTE!”. Cu câți lei se vinde un singur ou, în Piața Progresul din...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar la câteva zile s-a afișat cu un manechin spectaculos
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Asta CHIAR e greu de crezut! Ce meserie avea în viața de zi cu zi această femeie superbă. Nimeni n-o crede
Asta CHIAR e greu de crezut! Ce meserie avea în viața de zi cu zi...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Ce poreclă i-a pus Violeta Bănică lui Adrian Brâncoveanu, iubitul Andreei Marin: „Este un..”
Ce poreclă i-a pus Violeta Bănică lui Adrian Brâncoveanu, iubitul Andreei Marin: „Este un..”
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant al iubitei sale!
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce...
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani. Nu are dureri de spate și încă își conduce singur mașina
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Bilanț dezastruos pentru ruși, potrivit oficialilor britanici. Pierderile Rusiei în Ucraina se apropie de jumătate de milion de oameni
Bilanț dezastruos pentru ruși, potrivit oficialilor britanici. Pierderile Rusiei în Ucraina se apropie de jumătate...
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Deea Maxer le dă de înțeles fanilor că povestea de dragoste cu Robert Drilea s-a încheiat. Mesajul postat de brunetă pe rețelele sociale
Deea Maxer le dă de înțeles fanilor că povestea de dragoste cu Robert Drilea s-a...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de 21 de ani care s-a filmat când gonește cu 180 km/h
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Ce sumă a plătit Tavi Clonda pentru geanta oferită cadou soției. Gabriela Cristea este în al nouălea cer după achiziție! „ Acum își cumpără pentru prima dată când e cu mine.”
Ce sumă a plătit Tavi Clonda pentru geanta oferită cadou soției. Gabriela Cristea este în...
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un beneficiu uriaş
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Jador, adevărul despre relația cu Andreea Bălan, după ce artista l-a blocat și nu-și mai vorbesc:
Jador, adevărul despre relația cu Andreea Bălan, după ce artista l-a blocat și nu-și mai...
Horoscop zilnic pentru luni, 29 aprilie. Probleme la muncă pentru două zodii
Horoscop zilnic pentru luni, 29 aprilie. Probleme la muncă pentru două zodii
Planta care aduce un profit de 30.000 de euro la hectar. Românii au început să o cultive și să raporteze câștiguri uriașe
Planta care aduce un profit de 30.000 de euro la hectar. Românii au început să...
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora 22
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Gabriela Cristea, lăsată cu ochi-n soare de Tavi Clonda: A agăţat o gagică!
Gabriela Cristea, lăsată cu ochi-n soare de Tavi Clonda: A agăţat o gagică!
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Statuie nouă în onoarea Reginei Elisabeta a II-a şi a câinilor săi
Statuie nouă în onoarea Reginei Elisabeta a II-a şi a câinilor săi
Se dau TOTAL GRATUIT, direct de la UE. Trebuie să depui cererea până pe 30 APRILIE
Se dau TOTAL GRATUIT, direct de la UE. Trebuie să depui cererea până pe 30...
Românii caută aceste zone de 1 Mai. A fost bătaie pe rezervări
Românii caută aceste zone de 1 Mai. A fost bătaie pe rezervări
Cum a ajuns Nuța din Vaslui să primească și salariu, și PENSIE, în același timp
Cum a ajuns Nuța din Vaslui să primească și salariu, și PENSIE, în același timp
Care este singurul moment de desfătare al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul
Care este singurul moment de desfătare al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile mari
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
Cum reușește Ilinca Vandici să aibă o siluetă de invidiat la 37 de ani. Secretul prezentatoarei de la Kanal D2
Cum reușește Ilinca Vandici să aibă o siluetă de invidiat la 37 de ani. Secretul...
Cine face, de fapt, gardul comun sau gardul dintre vecini. Ce spune legea în 2024, cine plătește eventuale reparații și cum devii proprietar asupra lui
Cine face, de fapt, gardul comun sau gardul dintre vecini. Ce spune legea în 2024,...
Singurele cartiere din București care sunt gemene. Nu există limită între ele și oamenii nu știu exact unde stau
Singurele cartiere din București care sunt gemene. Nu există limită între ele și oamenii nu...