Acasă » Știri » Sport » Simona Halep a făcut dezvăluiri cutremurătoare din dosarul judecat de TAS. Erori de nepermis în cazul probei de sânge

Simona Halep a făcut dezvăluiri cutremurătoare din dosarul judecat de TAS. Erori de nepermis în cazul probei de sânge

De: Cristina Cruceru 07/03/2024 | 22:03
Simona Halep a făcut dezvăluiri cutremurătoare din dosarul judecat de TAS. Erori de nepermis în cazul probei de sânge
Simona Halep / Foto: Instagram

Simona Halep a traversat cea mai neagră perioadă a carierei ei. Timp de 17 luni, sportiva a stat departe de tenis din cauza unui scandal de dopaj care a făcut înconjurul lumii. Numele româncei a fost pe buzele multora, iar vorbele pe care și le-a auzit în tot acest timp, i-au lăsat un gust amar. Pentru prima dată, campioana noastră a vorbit pe șleau despre clipele tulburătoare prin care a fost nevoită să treacă fără să fie vina ei. Care este, de fapt, adevărul despre incidentul prin care a trecut tenismena?

Simona Halep a decis să dea cărțile pe față, după ce TAS a dat un verdict favorabil în cazul ei. Românca s-a confruntat cu un scandal de dopaj cumplit din cauza căruia a fost nevoită să stea departe de terenul de tenis timp de 17 luni. Pentru prima dată, campioana noastră a decis să spună totul cu lux de amănunte. A recunoscut că a fost un an cumplit pentru cariera ei și nu numai. Sportiva a avut parte de susținerea familiei, dar și a fanilor, acesta fiind și motivul pentru care s-a ambiționat să lupte, să-și demonstreze nevinovăția.

CITEȘTE ȘI: PRIMUL TURNEU IMPORTANT LA CARE SIMONA HALEP URMEAZĂ SĂ PARTICIPE ESTE MIAMI OPEN. INVITAȚIE OFICIALĂ LANSATĂ DE ȘEFII COMPETIȚIEI DIN SUA

„A fost un an foarte greu și am ținut foarte mult pentru mine. (…) La momentul acela aveam multe gânduri, așa m-am simțit în momentul acela pentru că nu am făcut nimic greșit. Nici prin cap nu mi-a trecut să fac așa ceva, nu mi-a sugerat nimic să fac așa ceva, iar ce simt eu pentru tenis era departe să mă gândesc eu să fac asta.

Când a venit decizia, a fost liniște totală, nu am avut ce să spunem. Am fost complet afectată pe interior, am ținut în mine. Am avut un moment când m-am gândit că se poate întâmpla să se termine totul. Cea mai dureroasă parte a fost când știam adevărul și aveam senzația că nu pot să dovedesc, căci e un sistem care parcă nu vrea să ajungă la adevăr.

Prima dată, în octombrie 2022 când am primit scrisoarea, mi-am făcut echipa de avocați. Am cerut toate camerele video, cu cine am fost, cu cine am stat de vorbă. Primul gând ăsta a fost: că poate cineva mi-a făcut rău. Atunci, am cerut echipei mele de avocați, să facem tot ce se poate să vedem de unde vine această problemă. Am căutat și nu am găsit nimic”, a povestit Simona Halep, la Antena 3.

Cum a ajuns Simona Halep să ia suplimentul cu roxadustat

Tenismena a avut încredere totală în echipa de specialiști de la Academia Mouratoglou, oameni pe care i-a angajat să o îndrume numai spre performanțe. Doar că, din cauza neglijenței lor, Simona a luat un supliment ce conținea roxadustat.

„Am avut noroc, pentru că avocații mei au spus că sunt multe cazuri de contaminare la suplimente. Am luat tot ce am băut și am trimis la testare. Și așa s-a întâmplat. Eu când m-am dus la Academie am spus și am hotărât să cred total în oamenii în care lucrez. Nu a fost prima dată când am crezut într-o echipă.

Am discutat că trebuie să-mi schimb suplimentele, că aveau prea mult zahăr și când mi-au recomandat acest supliment, am întrebat dacă sunt testate și dacă sunt sigure. Nu m-am gândit niciodată că pot să trec prin această nedreptate. Mi-au spus că DA. Niciun sportiv nu merge la laborator să testeze băuturile. Am avut încredere și le-am luat. Asta a fost treaba cu suplimentele.

A fost neglijență și ghinionul meu. Neglijență din partea echipei, pentru că nu au verificat cum ar fi trebuit. A fost și o întâmplare pentru că nu ar fi avut ce să caute substanța în acel produs. Sunt convinsă că nu au făcut-o cu intenție rea”, a continuat aceasta, la TV.

Academia Mouratoglou și-a asumat partea de vină

Simona Halep a explicat că antrenorul Patrick Mouratoglou și întreaga echipă și-au asumat, încă de la început, vina în acest scandal. Pedeapsa cea mare a româncei a venit în momentul când a văzut proba de sânge făcută la un laborator de la București direct pe „masa” judecătorilor de la Lausanne. După câteva cercetări, jucătoarea de tenis a ajuns la concluzia că proba ei de sânge, pe care o făcuse la acel laborator, a fost ținută mai bine de două ore la temperatura greșită. Însă, chiar și așa, proba ei de sânge era în valori normale, adică nu ar fi indicat urme de dopaj.

„Și-a asumat (n.r Patrick Mouratoglou) din octombrie 2022, toți cei de la academie au semnat niște formularele că ei mi-au recomandat niște suplimente. Nu au fost date public, dar Tribunalul a știut. Toată lumea a știut că ei mi-au recomandat aceste suplimente. Pedeapsa a fost mare pentru că a avut proba de sânge. Au venit să spună că probele mele de sânge nu sunt în regulă. A fost atât de șocant atunci când a venit treaba aceasta cu sângele. Pentru mine a fost șocant că se întâmplă ceva cu sângele, căci totul era normal.

La Lausanne eram în sală, erau foarte multe ecrane chiar în fața mea. Apare documentul de sânge, nu am realizat. Atunci am avut un moment în care n-am mai putut să zic nimic, că eu sunt judecată 4 ani pentru un document venit din România. Să știu că proba din București a fost testată neținând cont de regulile…Au fost 2 ore și ceva în care sângele meu a stat la temperatura greșită. Și așa, proba mea de sânge a fost în valori normale, nu a indicat nicio urmă de dopaj în sânge. Nu se poate să se întâmple așa ceva, la nivel atât de înalt. A fost dezamăgitor că nu am fost testată cum trebuie la București”, a mai spus Simona Halep.

Ce s-a întâmplat, de fapt, cu proba de sânge „neconformă” a Simonei Halep

Fostul lider WTA și-a arătata dezamăgirea față de greșeala făcută la acel laborator și de faptul că au trimis proba neconformă la Tribunalul de la Lausanne, deși ei ar fi dat-o în bară. Halep se bucură că, într-un final, lucrurile au intrat pe făgașul normal, însă recunoaște că a fost pentru ea o traumă foarte mare tot ce i s-a întâmplat.

„S-a dovedit că nu există nicio urmă de dopaj în cazul meu. Sper să nu se mai întâmple cu un sportiv așa ceva, căci este o traumă foarte mare. La un moment dat, mi-am pierdut încrederea în bine. Dar, venind decizia corectă acum, mi-a dat energie să cred iar în bine. S-au făcut greșeli, iar eu cred că acolo la sânge a fost ceva ciudat. Da, o spun”, a conchis aceasta.

CITEȘTE ȘI: SERENA WILLIAMS, FĂCUTĂ DE RUŞINE DUPĂ CE A IRONIZAT-O PE SIMONA HALEP ÎN URMA SCANDALULUI DE DOPAJ. TOŢI AU RÂS DE EA

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Cristina Cruceru este redactor la CANCAN.RO, site care face parte din Grupul de Presă GÂNDUL. A absolvit Facultatea de Litere din Craiova, specializarea Jurnalism, apoi masterul „Jurnalism Tematic” din cadrul Facultății de Jurnalism și Științele citeste mai mult
Parteneri
Care sunt cele mai otrăvitoare PLANTE din România. Unele persoane le-au ținut acasă, în vaze, fără să știe cât de periculoase sunt
Care sunt cele mai otrăvitoare PLANTE din România. Unele persoane le-au ținut acasă, în vaze,...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Imagini SUPERBE cu soția lui Ogică: AȘA se IMBRACĂ la job! Meseria NEAȘTEPTATĂ pe care o are Alexandra
Imagini SUPERBE cu soția lui Ogică: AȘA se IMBRACĂ la job! Meseria NEAȘTEPTATĂ pe care...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe...
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort...
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au luat-o în seamă. Ce au descoperit după i-a șocat: „Un coșmar”
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o sumă mare în cont și i-au furat 140.000 €
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele din Portul Tomis
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează bolile de inimă
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a trăit „Au fost restaurante care nu m-au primit. A căzut cerul pe mine.”
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a...
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din jur.
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Jador, adevărul despre relația cu Andreea Bălan, după ce artista l-a blocat și nu-și mai vorbesc:
Jador, adevărul despre relația cu Andreea Bălan, după ce artista l-a blocat și nu-și mai...
Județul din România care a fost luat cu asalt. Aici se mută cei mai mulți oameni, indiferent că sunt tineri sau pensionari
Județul din România care a fost luat cu asalt. Aici se mută cei mai mulți...
Ce ambalaje nu intră, de fapt, sub incidența SGR. Ce poți face cu ele și cum poți lua bani în schimbul lor
Ce ambalaje nu intră, de fapt, sub incidența SGR. Ce poți face cu ele și...
3.500 DE LEI în fiecare lună pentru aceşti români. KLAUS IOHANNIS a promulgat legea deja
3.500 DE LEI în fiecare lună pentru aceşti români. KLAUS IOHANNIS a promulgat legea deja
Câți bani cere Theo Rose ca să cânte la un eveniment pentru 60 de minute. Și-a mărit tariful pentru 2024
Câți bani cere Theo Rose ca să cânte la un eveniment pentru 60 de minute....
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Ministrul agriculturii din Ucraina a fost arestat
Ministrul agriculturii din Ucraina a fost arestat
Aceste mașini NU mai trec ITP-ul. Șoferii nu vor mai primi drept de circulație
Aceste mașini NU mai trec ITP-ul. Șoferii nu vor mai primi drept de circulație
Scovergi de post. Rețeta dulce și sărată
Scovergi de post. Rețeta dulce și sărată
„Armata OBLIGATORIE” în România!? Anunțul care bulversează milioane de români
„Armata OBLIGATORIE” în România!? Anunțul care bulversează milioane de români
Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Decizie istorică la Muzeul Louvre! Tabloul ”Mona Lisa” ar putea fi mutat
Decizie istorică la Muzeul Louvre! Tabloul ”Mona Lisa” ar putea fi mutat
Boala grea cu care se confruntă Alexandra Ungureanu de mai bine de 5 ani. Artista are șanse minime să devină mamă
Boala grea cu care se confruntă Alexandra Ungureanu de mai bine de 5 ani. Artista...
Zodiile care își schimbă viața în luna mai. Conjunctură astrologică de zile mari
Zodiile care își schimbă viața în luna mai. Conjunctură astrologică de zile mari
Secretul pe care îl ascunde grupa de sânge. Ce spune despre personalitatea ta și ce trăsături dominante ai
Secretul pe care îl ascunde grupa de sânge. Ce spune despre personalitatea ta și ce...