Ultimele poze cu Ilie Balaci în viață! A petrecut aseară într-un club din Craiova! Era slăbit și…

Publicat: 21/10/2018 | 12:08

Ilie Balaci a murit astăzi, la vârsta de 62 de ani. Ultimele imagini cu el în viață sunt chiar de aseară, când a fost surprins într-un club din Craiova, alături de un om de afaceri local. 

Cu doar câteva ore înainte de a muri subit, fosta glorie a Craiovei a fost într-un club unde a stat la șuetă cu un afacerist local pe nume Robert Siclitaru. Vizibil slăbit, Ilie Balaci a acceptat totuși să facă două poze cu el, fără ca nimic să prevestească tragedia care avea să se întâmple în această dimineață.

UPDATE 22:46 Gest emoţionant la Craiova: Suporterii au aruncat în teren trandafiri albi, în memoria lui Ilie Balaci (VIDEO) AICI.

UPDATE 22:38 EXCLUSIV. Boloni, colegul de camera al lui Balaci la națională, e devastat: ”Vai, Doamne… Ilie nu a murit!” AICI.

UPDATE 21:08 Cristi Chivu, răvășit de durere la moartea lui Ilie Balaci: ”Nu cred că ți-am mulțumit vreodată, nea Ilie!” AICI. 

UPDATE 19:40 Nadia Comăneci, îndurerată de moartea lui Ilie Balaci: ”O mare legendă s-a stins din viață!” AICI.

UPDATE 18:11 Ce a apărut în seara aceasta la stadionul ”Ion Oblemenco” din Craiova, după moartea lui Ilie Balaci! AICI.

UPDATE 17:21 Marcel Răducau, despre moartea lui Ilie Balaci: ”Am crezut că este o glumă proastă a internauţilor!” AICI.

UPDATE 15:20 Sicriul cu trupul neînsuflețit al lui Ilie Balaci a fost scos din bloc! Imagini cutremurătoare de la Craiova, AICI

UPDATE 14:14  Realizatorul tv Lucian Mândruță, vecin cu Ilie Balaci, a postat pe contul de socializare un mesaj trist, după moartea fostului mare fotbalist Ilie Balaci. Citește declarația integrală AICI 

UPDATE 12:59 – Reprezentanții de la ISU Dolj au dat un comunicat despre felul în care s-a intervenit după ce din casa lui Ilie Balaci s-a dat telefon la numărul unic de urgență 112.

Citește și: Anunțul făcut de autorități despre moartea lui Ilie Balaci! Ce s-a întâmplat, de fapt, în această dimineață

UPDATE 12:50 – Potrivit mărturiilor cutremurătoare făcute de Sorin Cârţu, unul dintre cei mai buni prieteni ai lui Ilie Balaci, fostul sportiv a încetat din viață în brațele mamei sale.

Citește și: Care au fost ultimele cuvinte ale lui Ilie Balaci, înainte să își dea ultima suflare

UPDATE 12:40 – Încă șocată de vestea morții tatălui ei, fiica lui Ilie Balaci a acceptat să facă o declarație la scurt timp după ce acesta a murit fulgerător.

Citește și: Anunțul făcut de fiica lui Ilie Balaci despre tatăl său în urmă cu puțin timp

UPDATE 12:30 – Decesul regretatului sportiv Ilie Balaci a căzut ca un trăsnet în lumea fotbalului din România, dar și de peste hotare. Milioane de români au spus câte o rugăciune pentru sufletul său. Printre cei care au transmis la scurt timp după moartea lui un mesaj emoționant se numără și oficialii din Bănie.

Citește și: Mesajul trist apărut pe pagina de Facebook a Universității Craiova după moartea lui Ilie Balaci

UPDATE 12:20 – În urmă cu doi ani, chiar cu ocazia schimbării prefixului, Ilie Balaci a dat un interviu de excepție.

Citește și: Ultimul interviu cu Ilie Balaci oferit înainte să moară. A făcut mărturii sincere despre frustrările vieţii de fotbalist și viciile sale

Ilie Balaci a murit la vârsta de 62 de ani

Fostul mare fotbalist al Craiovei Maxima a căzut din senin în această dimineaţă, iar familia a sunat imediat la 112. După aproape o oră de resuscitări, Ilie Balaci a fost declarat mort, potrivit gds.ro. Fostul sportiv a fost supranumit “Minunea blondă”.

“Mi-a zis un prieten. Am vorbit la Craiova, cu prietenii noștri, care îi țineau lumânarea. Parcă suntem blestemați!”, a spus printre lacrimi Sorin Cârţu, la “Digi Sport Matinal”.

Ilie Balaci a împlinit 62 de ani luna trecută, pe 13 septembrie.

Ilie Balaci – biografie

Ilie Balaci a fost unul dintre cei mai buni jucători români de fotbal și s-a s-a născut pe 13 septembrie 1956 în Bistreţ, județul Dolj. Datorită performanțelor sale, el a primit porecla “Minunea blondă” şi este omul de care se leagă marile succese ale Universităţii Craiova din anii ’80.

Ilie Balaci a început să joace fotbal la nouă ani, în 1965, la “piticii” Universității Craiova, şi a debutat în prima divizie la mai puţin de 17 ani (12 august 1973, Jiul Petroșani — Universitatea Craiova 1-1). O jumătate de an mai târziu, a devenit cel mai tânăr debutant în echipa națională, la 17 ani și şase luni, într-un meci contra Franţei, de la Paris, pierdut cu 0-1, pe 23 martie 1974. A marcat primul gol sub “tricolor” pe 6 octombrie 1976, într-un amical Cehoslovacia – România 3-2, iar în 12 mai 1982 a fost în premieră căpitanul naţionalei într-un amical Argentina – România 1-0. Ultimul meci la echipa naţională pentru Balaci a fost şi ultimul al lui Mircea Lucescu pe banca tehnică: România – Austria 4-0, pe 10 septembrie 1986, în preliminariile Euro 1988.

Fostul sportiv a jucat în Divizia A 347 de partide și a marcat 84 de goluri pentru Universitatea Craiova (1973-1985), FC Olt Scornicești (1985-1986) și Dinamo (1986-1988): 76 pentru “Ştiinţa”, şapte pentru FC Olt şi unul pentru Dinamo. A adunat 69 de selecții şi a marcat de opt ori pentru naţionala României, iar în două rânduri a fost desemnat cel mai bun fotbalist din România (1981 și 1982).

Ilie Balaci s-a accidentat în apogeul carierei, la 27 de ani, când era liderul “Craiovei Maxima” şi cel mai bun jucător român, şi a avut un final prematur de carieră, la 31 de ani, din cauza deselor accidentări. Cea mai gravă dintre ele, care a pus punct carierei sale de fotbalist la cel mai înalt nivel, a fost provocată de fundașul Vasile Arezanov, într-un meci de campionat, jucat la Baia Mare, la 21 februarie 1984. Din acest motiv a ratat şi Campionatul European din Franța, din 1984, deși a contribuit din plin la calificare.

Ca jucător, Ilie Balaci a câştigat trei titluri cu Universitatea Craiova (1973-1974, 1979-1980 și 1980-1981), patru Cupe ale României şi a fost semifinalist al Cupei UEFA cu gruparea din Bănie, care a devenit în sezonul 1982-1983 prima echipă din ţara noastră care ajunge în careul de aşi al unei cupe europene. A jucat 3 988 de minute pentru naţionala României şi 22 497 de minute în Liga 1 pentru Universitatea Craiova.

Ca antrenor, Ilie Balaci le-a pregătit pe Dinamo (tineret), Pandurii Târgu Jiu, Drobeta Turnu Severin și Universitatea Craiova. În anul 1991 a părăsit România pentru a antrena în Asia și Africa, unde a câștigat 21 de trofee cu şapte cluburi și a fost supranumit “Prințul deșertului”.