Un brăilean s-a trezit cu crăpături uriașe în peretele casei, imediat după cutremurul de 5,8 grade

Publicat: 28/10/2018 | 10:55

Cutremurul de azi-noapte (28 octombrie) s-a resimțit în toată țara. Seismul de 5,8 grade produs în zona Vrancea a avut loc la 151 de kilometri adâncime. Din fericire, nu au existat victime sau probleme mari, doar câțiva oameni au sunat la 112 după ce au făcut atac de panică. Cutremurul a fost îndeajuns de puternic pentru a-i trezi din somn pe cei mai mulți dintre români. Un brăilean a postat imagini cu crăpăturile care s-au format în casă după seism.

Cutremurul a avut loc la ora 3:38 dimineața. Un bărbat din Brăila pe nume Gheorghiță Stamate a fost trezit din somn de seism. El a publicat mai multe imagini cu crăpăturile uriașe din casa lui, grupul de Facebook „Nu ești din Brăila dacă…”. (Vezi aici Mircea Radulian, despre cutremurul produs duminică dimineață în România. “Are un efect benefic!”)

„Când m-am trezit, am uitat și ce am visat!”, a mărturisit brăileanul.

„Dai cu scoci, apoi var și nu se mai vede”, „Demoleaz-o!”, „Ce-ți mai place băgarea în seama. Ești dus, nene!”, „De la cutremur manage”, au reacționat internauții. (Citește și Câți români ar muri dacă în România s-ar produce un cutremur devastator ca în 1977)

La două ore de la cutremurul de 5,8 grade, a avut loc un alt seism

Încă un cutremur a avut loc în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău, duminică dimineaţa, după seismul de mare intensitate, cu magnitudinea de 5,8 grade. Ultimul a avut magnitudinea de 3,2 grade pe scara Richter şi s-a produs la ora 05.48, la adâncimea de 148 de kilometri, relatează Mediafax. (Citește și Dovada că se știa de pe 12 octombrie că va avea loc cutremurul de azi-noapte)

Potrivit Institutului National de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului, seismul s-a produs în apropierea oraşelor Întorsura Buzăului (41 km), Târgu Secuiesc (50 km), Vălenii de Munte (57 km). Cutremurul a avut magnitudinea de 3,2 grade pe Richter, s-a produs la adâncimea de 148 de kilometri, la ora 05.48. (Nu rata Cutremur de 5,8 grade în România azi-noapte! Sistemul RO-ALERT nu a trimis notificări românilor. Explicația lui Raed Arafat)

Citește și...