Home » Galerie foto » Un elev din Satu Mare are o pasiune ieşită din comun. La 14 ani, a construit un stadion din piese de lego!

Un elev din Satu Mare are o pasiune ieşită din comun. La 14 ani, a construit un stadion din piese de lego!

De: Cancan 08/12/2017 | 00:00
Un elev din Satu Mare are o pasiune ieşită din comun. La 14 ani, a construit un stadion din piese de lego!
Rareş şi stadionul lui de suflet

Pe Rareş Miclăuş, dacă îl cauţi prin Satu Mare, ai două variente de a-l găsi: fie pe stadion la meciurile echipei sale favorite de fotbal, Olimpia Satu Mare, fie acasă, tot alături de clubul-fanion al judeţului. Atunci când îşi termină activităţile şcolare specifice vârstei lui, Rareş îşi alocă tot timpul pasiunii sale pentru fotbal şi pentru Olimpia Satu Mare, construind zi de zi stadionul său preferat, din piese de lego. (VEZI ŞI: Datează de pe vremea lui Ştefan cel Mare... Am pătruns în ”oraşele” secrete de sub Moldova!)

Deşi are 14 ani şi mulţi colegi de vârsta lui sunt tentaţi de cluburi şi descoperitul altor distracţii, Rareş se joacă încă cu lego. Dar joaca lui nu e ca cea a altor copii, care construiesc şi apoi distrug, care experimentează şi astfel îşi dezvoltă imaginaţia. Rareş are în minte o imagine clară a ceea ce doreşte să facă şi lucrează la proiectul său de mai bine de doi ani, ţinând pasul cu toate modificările care apar la stadion. Rareş face şi desface aproape zilnic pe macheta stadionului Olimpia.

A fost pasionat de mic de Lego, aşa că avea câteva piese, suficiente pentru a reproduce terenul şi tribuna întâi. Pe urmă investiţia a continuat. „Am început acum doi ani şi pentru scheletul stadionului am muncit un an. Nu am avut toate piesele, le-am tot comandat pe parcurs. Nu a fost o muncă pe care să o fac dintr-un foc de la un cap la altul, a durat ceva timp, în limita posibilităţilor. Am lucrat cel mai mult în vacanţe, dar şi când găseam piese, că nu le găseşti pe toate oricând. Dar când mă puneam să fac ceva nu mă opream până nu terminam. Au fost trei-patru ore pe zi în care numai de lego mă ocupam. Când sunt acolo la construit stadionul mă deconectez de la orice altceva”, povesteşte Rareş pentru CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA.

„Vânează” pe internet piesele care îi lipsesc

„Ştiţi cum face, când vine de la şcoală nu se apucă imediat de teme şi are nevoie de puţină relaxare. Şi relaxarea lui este să urce aici unde e macheta şi de multe ori relaxarea lui e doar să proiecteze în gând ce să mai facă, apoi îşi caută pe internet piese sau în cutiile pe care le are pe aici. Stă pe internet şi aproape că «vânează» piesele de lego de care are nevoie care îi lipsesc, fie că sunt scaune pentru stadion, fie că sunt porţi sau piese verzi pentru gazon”, spune şi mama băiatului. (NU RATA, AICI: Au lăsat baletul pentru un sport al băieţilor. Am intrat în vestiarul fotbalistelor! ”Nu mi-am imaginat niciodată că…”)

„Cam la trei ani i-am cumpărat primul Lego. Atunci i le montam eu, după aceea i le montam eu, el le desfăcea şi ne chinuiam amândoi să le facem înapoi şi de când a făcut cinci ani nu m-am mai atins de piesele lui, că îl şi enervează să te bagi. E foarte pasionat de lego şi a îmbinat această pasiune cu dragostea faţă de echipa locală, Olimpia Satu Mare”, povesteşte tatăl băiatului despre cum a început pasiunea fiului său.

Pe lângă muncă, macheta stadionului a presupus şi multe piese de lego. Peste 4.000 de piese sunt ansamblate cu atenţie, în cel mai mic detaliu, pentru a reproduce stadionul. Uşile, gradenele, scaunele de la oficială, scările exterioare, totul este reprodus cu maximă atenţie. Rareş este pe stadion la fiecare meci al echipei sale şi urmăreşte modificările în cel mai mic detaliu, pentru a le putea reproduce în construcţia sa.

Astfel, când una din tribune a fost închisă, a marcat şi el acest lucru pe stadion. Uneori, imaginaţia sa completează stadionul, astfel că acesta a avut şi nocturnă într-o vreme. La un moment dat, reproducerea a fost atât de fidelă încât tribuna oficială se putea ridica şi era reprodus chiar şi vestiarul. Totul a însemnat piese, muncă şi bani. (CITEŞTE AICI: Combină filosofia cu artele marţiale şi ”produce” campioni. L-am găsit pe… antrenorul de minţi!)

Prietenii şi rudele ştiu tot timpul ce să îi ia de ziua lui

„Am reprodus şi spaţiile comerciale de la exteriorul stadionului şi am folosit expres piese de alte culori pentru a exemplifica faptul că pică tencuiala sau că sunt zone degradate. Acolo unde nu am piese de culoarea de care am nevoie, le mai pictez eu, orice doar să îmi iasă construcţia ca în realitate. Ca şi costuri, o cutie de lego costă cam 100 de euro. Eu numai în stadion am piese de aproape 1.000 de euro şi mai am tot atâtea piese în cutii, piese de care nu am avut nevoie, pentru că erau din seturi standard şi nu m-au ajutat. Deja şi rudele şi prietenii ştiu când e ziua mea, că nu îmi doresc nimic altceva decât cutii de lego”, explică tânărul Rareş. (CITEŞTE ŞI: Azi, e student într-o universitate de renume. Un olimpic ”dă de pământ” cu învăţământul din România. ”M-a dezămăgit faptul că…”)

„Stadionul a avut şi nocturnă. A făcut turnurile de lumini din lego, a desfăcut o instalaţie de brad şi a luat becurile galbene şi albastre şi le-a folosit pe post de nocturnă la stadionul lui, dar a avut alt proiect la şcoală după o vreme şi le-a scos. Din orice găseşte improvizează pentru a-şi proiecta visele cu privire la stadion şi viziunea în realitate”, afirmă tatăl băiatului, pentru CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA.

La construcţie, Rareş a folosit peste 4.000 de piese
La construcţie, Rareş a folosit peste 4.000 de piese

El a ajuns la un nivel atât de avansat în ceea ce face, încât acum a început să comande doar piesele care îl interesează şi care îl ajută în ceea ce are de făcut. Acest lucru nu este neapărat o economie financiară, dar nu mai face risipă de piese.

Rareş mai are două ţinte, în afara stadionului

Rareş speră ca munca lui să fie apreciată de cei din conducerea clubului de fotbal, unii dintre responsabili arătându-şi deschiderea pentru a-i expune creaţia la stadion sau în alt cadru. Macheta lui a ajuns să fie expusă şi în primărie, dar mai departe de atât, din dragostea pe care o poartă stadionului, Rareş şi-a făcut chiar şi pozele de sfârşit de clasa a VIII-a pe stadion.

Tânărul vrea să continue această pasiune şi să mai construiască şi alte clădiri emblematice din Satu Mare, una dintre acestea fiind Hotelul Dacia, pentru care ar avea nevoie de piese de peste 1.500 de euro, dar şi Turnul Pompierilor, care l-ar duce la nişte costuri de aproape 1.000 de euro. Părinţii lui pun acum ban pe ban pentru a-i îndeplini visul şi speră să găsească şi sponsori care să îl susţină pe băiat. „Cât pot de mult, eu îi susţin pasiunea şi îl sprijin. Nu vrea alte lucruri, alte cadouri, nu are alte plăceri pe care să cheltuie bani, decât aceasta şi meciurile de fotbal, aşa că nu pot să nu îi ofer tot ce pot pentru a o întreţine”, mai afirmă Cosmin Miclăuş, tatăl băiatului. (VEZI ŞI: S-a ”întors în timp” cu 100 de ani! A construit în Ialomiţa o casă din pământ şi paie exact ca…)

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected] sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

ADRIAN LUCIAN
Parteneri
A ramas gravida si a impartasit vestea cu totii fanii ei. Brigitte Pastrama a avut apoi parte de un mare soc. Mare drama: „Copilul…..”
A ramas gravida si a impartasit vestea cu totii fanii ei. Brigitte Pastrama a avut...
Nenorocire! Ce s-a găsit în compoziția vaccinului Pfizer… Doamne, ce ne așteaptă… >
Nenorocire! Ce s-a găsit în compoziția vaccinului Pfizer… Doamne, ce ne așteaptă… >
Carla’s Dreams a început să plângă la Pro TV. S-a demascat fără să vrea, ce a urmat după
Carla’s Dreams a început să plângă la Pro TV. S-a demascat fără să vrea, ce...
FOTO. Antonia, selfie-uri interzise cardiacilor, într-un costum de baie prea mic pentru formele ei generoase! `Sunt jalnică`
FOTO. Antonia, selfie-uri interzise cardiacilor, într-un costum de baie prea mic pentru formele ei generoase!...
Dragoş Săvulescu a rupt tăcerea. Declaraţii bombă în Grecia: ”România este o ţară comunistă, n-are cultura unui stat de drept”
Dragoş Săvulescu a rupt tăcerea. Declaraţii bombă în Grecia: ”România este o ţară comunistă, n-are...
Cătălin Botezatu a spus totul despre orientarea ta sexuală. Designerul a șocat pe toată lumea când a mărturisit că… >
Cătălin Botezatu a spus totul despre orientarea ta sexuală. Designerul a șocat pe toată lumea...
Bunica Emmei Răducanu, dezvăluiri inedite despre nepoata celebră: Vorbim în românește
Bunica Emmei Răducanu, dezvăluiri inedite despre nepoata celebră: Vorbim în românește
Ultima oră: ASF a retras autorizația City Insurance. Compania intră în faliment
Ultima oră: ASF a retras autorizația City Insurance. Compania intră în faliment
Cătălin Botezatu o distruge pe Andreea Marin. Dezvăluiri intime fără precedent: Zâna Surprizelor a fost făcută de râs
Cătălin Botezatu o distruge pe Andreea Marin. Dezvăluiri intime fără precedent: Zâna Surprizelor a fost...
Semnele pe care ți le dă corpul când mănânci prea mult zahăr
Semnele pe care ți le dă corpul când mănânci prea mult zahăr
Lipsa de vitamina D îți distruge organismul. Cele 6 semne pe care să nu le ignori
Lipsa de vitamina D îți distruge organismul. Cele 6 semne pe care să nu le...
ACEST MEDICAMENT ESTE CANCERIGEN. Mulți români îl folosesc. Pfizer l-a retras de urgență
ACEST MEDICAMENT ESTE CANCERIGEN. Mulți români îl folosesc. Pfizer l-a retras de urgență
Dani Oțil, criticat dur pentru o nouă fotografie cu fiul lui.  'Nu e bine ce faci!'. Cum petrec timp împreună
Dani Oțil, criticat dur pentru o nouă fotografie cu fiul lui. 'Nu e bine ce...
Horoscop săptămâna 20 - 26 septembrie 2021 pentru zodia Rac
Horoscop săptămâna 20 - 26 septembrie 2021 pentru zodia Rac
BANCUL ZILEI – O blondă bine, acostată de câțiva șmecherași
BANCUL ZILEI – O blondă bine, acostată de câțiva șmecherași
Ce a putut să spună Iulia Albu despre rochia de nuntă a Simonei Halep? A spus clar: Este un cuvant care caracterizează toate aparițiile...!
Ce a putut să spună Iulia Albu despre rochia de nuntă a Simonei Halep? A...
S-a mobilizat armata! Cutremur total în Europa:
S-a mobilizat armata! Cutremur total în Europa: "De aceea ne-am deplasat trupele"
S-a anunțat carantina în România! Florin Cîțu va da ordin clar
S-a anunțat carantina în România! Florin Cîțu va da ordin clar
Joia neagră! După moartea lui Petrică Cercel, a venit rândul lui Florin Salam
Joia neagră! După moartea lui Petrică Cercel, a venit rândul lui Florin Salam
Doliu uriaș! A murit una dintre ultimele actrițe ale Epocii de aur. Era o legendă
Doliu uriaș! A murit una dintre ultimele actrițe ale Epocii de aur. Era o legendă
Surpriză la IKEA România. Iată ce vor găsi clienții în magazine peste câteva zile
Surpriză la IKEA România. Iată ce vor găsi clienții în magazine peste câteva zile
Vlad Gherman și Cristina Ciobănașu, mesaj împreună pe internet. Reacția foștilor iubiți din showbizul românesc
Vlad Gherman și Cristina Ciobănașu, mesaj împreună pe internet. Reacția foștilor iubiți din showbizul românesc
Rolls-Royce a efectuat primul zbor electric. Prototipul s-a menţinut în aer timp de 15 minute
Rolls-Royce a efectuat primul zbor electric. Prototipul s-a menţinut în aer timp de 15 minute
Daniela Crudu a dat anunțul cel mare: „Proaspăt căsătoriți! ”
Daniela Crudu a dat anunțul cel mare: „Proaspăt căsătoriți! ”
O femeie a văzut o „pasăre fericită” într-un copac. S-a apropiat și a încremenit FOTO
O femeie a văzut o „pasăre fericită” într-un copac. S-a apropiat și a încremenit FOTO
Chinezii consideră că Emma Răducanu e mai mult asiatică decât româncă și îi oferă cetățenia! Lovitură de teatru
Chinezii consideră că Emma Răducanu e mai mult asiatică decât româncă și îi oferă cetățenia!...
Fiul lui Beckham și iubita au făcut senzație la MET Gala! Cum au apărut pe covorul roșu. Tânăra l-a eclipsat
Fiul lui Beckham și iubita au făcut senzație la MET Gala! Cum au apărut pe...
Detaliul observat de oamenii legii în această fotografie cu Conor McGregor! Sportivul ar putea fi arestat
Detaliul observat de oamenii legii în această fotografie cu Conor McGregor! Sportivul ar putea fi...
Câți ani avea Petrică Cercel? La ce vârstă s-a stins din viață regretatul artist
Câți ani avea Petrică Cercel? La ce vârstă s-a stins din viață regretatul artist
Vrei un salariu de peste 6.000 de lei? A fost oficializat examenul pentru a obţine calificarea pentru acest job. Nu este IT
Vrei un salariu de peste 6.000 de lei? A fost oficializat examenul pentru a obţine...
Povestea unei tinere din România care a construit o afacere de milioane şi îşi vinde produsele în toată lumea
Povestea unei tinere din România care a construit o afacere de milioane şi îşi vinde...
O altă veste tristă în România! E vorba despre Florin Salam: „Nu e bine deloc!”
O altă veste tristă în România! E vorba despre Florin Salam: „Nu e bine deloc!”
Elena Lasconi a DIVORȚAT! Detaliile unei despărțiri care a marcat-o
Elena Lasconi a DIVORȚAT! Detaliile unei despărțiri care a marcat-o
Getuța, SMULSĂ de lângă mămica ei bolnavă chiar înainte să moară! Mărturii cutremurătoare
Getuța, SMULSĂ de lângă mămica ei bolnavă chiar înainte să moară! Mărturii cutremurătoare