Acasă » Galerie foto » Au lăsat baletul pentru un sport al băieţilor. Am intrat în vestiarul fotbalistelor! ”Nu mi-am imaginat niciodată că…”

Au lăsat baletul pentru un sport al băieţilor. Am intrat în vestiarul fotbalistelor! ”Nu mi-am imaginat niciodată că…”

De: Cancan 06/10/2017 | 00:00
Au lăsat baletul pentru un sport al băieţilor. Am intrat în vestiarul fotbalistelor! ”Nu mi-am imaginat niciodată că…”
Echipa de fotbal "Activ Slobozia"

Fotbalul, un sport dedicat mai mult băieţilor, a devenit foarte popular şi în rândul fetelor. Sub numele de „Activ Slobozia”, 20 de adolescente din oraş, niciuna mai mare de 15 ani, visează cu ochii deschişi nu la vreun rol în baletul "Lacul Lebedelor", ci la momentul în care vor ajunge să joace în Liga I de fotbal a României. CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA, vă prezintă, în exclusivitate, povestea inedită a micilor fotbaliste. (VEZI ŞI: Povestea uimitoare a unui preot din Vrancea. A "înfiat" 20 de copii)

Jucătoarele echipei de fotbal „Activ Slobozia” îşi fac apariţia pe terenul sintetic de lângă stadionul municipal, mergând încolonat, aşa cum fac jucătorii experimentaţi înainte de începerea meciurilor importante. Îmbrăcate în echipament albastru, fetele sunt pregătite să ia parte la un nou antrenament, alături de profesorul lor, Adrian Cristea.  (CITEŞTE AICI: În urmă cu 32 de ani, l-a declarat mort la naştere, iar azi… E uluitor ce s-a întâmplat cu un copil abandonat de mamă în maternitate)

După câteva ture de teren pentru încălzire, fetele, care puteau la fel de bine să facă parte dintr-un club de balet, sunt aşezate strategic pe teren, iar lecţia de fotbal începe. Cu fluierul în mână, profesorul îşi coordonează elevele în teren. Fetele aleargă, mingea se rostogoleşte printre printre picioarele lor, iar cele mai curajoase şutează direct pe linia porţii. Faza se repetă de câteva ori, pentru că ceea ce trebuie să înveţe în seara această are legătură directă cu atacul asupra porţii.

Antrenorul Adrian Cristea pregăteşte jaloanele, ca să le înveţe pe fete driblingul
Antrenorul Adrian Cristea pregăteşte jaloanele, ca să le înveţe pe fete driblingul

Atmosfera se destinde repede, iar fetele încep să-şi paseze balonul şi să alerge pe teren, aşa cum se întâmplă în timpul unei partide de fotbal adevărată. „Haide mai repede, haideee, haide cu mingea către poartă”, strigă de pe margine antrenorul fetelor de la „Activ Slobozia”. Jucătoarele ascultă cu atenţie indicaţiile profesorului lor şi şutează. După alte câteva minute, se aude fluierul de pauză. Fetele se retrag într-un colţ al terenului şi discută între ele despre cum trebuie să acţioneze la revenire. (VEZI ŞI: L-am găsit pe urmaşul celebrului matematician Grigore Gheba. El e profesorul care creează probleme pentru olimpiade şi concursuri şcolare!)

O echipă inedită

Jucător cu ştate vechi la echipa de fotbal a oraşului, Unirea Slobozia, şi antrenor a zeci de echipe de fotbal de băieţi, Cristea se declară uimit şi, totodată încântat, de faptul că există fete care vor să practice sportul-rege, iar el să le înveţe să şuteze la poartă.

„Nu m-am imaginat niciodată că voi putea să antrenez o echipă de fotbal de fete. Sunt de patru luni antrenorul lor şi ne înţelegem destul de bine. Mă uimeşte dorinţa lor de a învăţa, faptul că se uită la meciuri, cunosc jucători experimentaţi. Da, fotbalul este un sport dedicat băieţilor în mare parte, dar iată că şi fetele se pricep. Este un lucru bun, pentru că tot ceea ce contează este pasiunea pentru sport şi mişcare,” spune Adrian Cristea, antrenorul echipei de fobal feminin „Activ Slobozia”, pentru CANCAN.RO, SITE-UL NR.1 DIN ROMÂNIA.

Pregătiri pentru competiţii

Povestea echipei a început cu doi ani în urmă, iar acum jucătoarele se pregătesc pentru un important turneu competiţional, în mai multe oraşe din ţară. Adrian Cristea spune că în această perioadă trebuie să muncească mai mult, pentru ca, la revenirea acasă, rezultatele să fie pe măsura aşteptărilor. „Suntem angrenaţi într-un campionat organizat de AMF Bucureşti, un turneu cu şase echipe din ţară. După finalul acestui campionat, debutează campionatul naţional de junioare dedicat fetelor sub 15 ani, la care ne vom confrunta cu alte cinci echipe”, spune Adrian Cristea. (AFLĂ DE AICI: Povestea avocatului-samurai, care îi învaţă pe copii artele marţiale)

Cea mai mare realizare pe care au avut-o fetele de la „Activ Slobozia” sub comanda lui Cristea este locul al treilea, obţinut în cadrul Cupei Municipiului Bucureşti la fotbal feminin, eveniment sportiv care s-a desfăşurat vara aceasta.

Fotbalul prin ochii fetelor

Adina Ioniţă are 14 ani şi este elevă în clasa a VIII-a la o şcoală din Slobozia. Adolescenta spune că iubeşte să facă mişcare şi că dintre handbal, atletism sau înot a ales să devină jucătoare de fotbal pentru că îşi doreşte să iasă mereu în evidenţă. Primul contact cu sportul-rege l-a avut în faţa blocului, acolo unde se întrecea în pase cu băieţii de pe scară. A continuat apoi la şcoală, acolo unde juca cot, la cot cu colegii fotbal în timpul orelor de sport. Acum este o fană declarată a sportului cu balonul rotund şi spune că nu s-ar despărţi niciodată de teren.

„Eu am vrut să fac ceva diferit faţă de restul copiilor care fac sport. Tocmai de aceea am ales să fac fotbal. Nu este deloc greu, ba chiar îmi place foarte mult să fac asta”, spune Adina, convingătoare.

La cei 12 ani pe care-i are, Andreea Staicu este cel mai experimentat portar de la „Activ Slobozia”. Chiar dacă este în clasa a VI-a, fata spune că se descurcă foarte bine atât cu temele, cât şi cu antrenamentele sau competiţiile la care trebuie să participe. Ea recunoaşte că a ales fotbalul pentru că se înţelege mai bine cu băieţii. Mai mult, spune că marele său vis este să-l cunoască în carne şi oase pe Lionel Messi şi Cristiano Ronaldo. „Mă bucur foarte mult că mi s-a dat şansa să fac acest sport. Îmi place fotbalul, pur şi simplu în place. Nu pot să găsesc o explicaţie pentru asta. Mă simt foarte bine atunci când sunt pe teren”, recunoaşte portăriţa Andreea Staicu. (NU RATA, AICI: Mărturii şocante făcute de sportiva ”notată” cu 10 înaintea Nadiei. Cum a fost umilită o mare gimnastă a României după ce s-a retras! I-au oferit un post de…)

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected] sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

MĂDĂLIN SOFRONIE

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Cum arată ISPITELE de la Insula Iubirii 2024! Mai PROVOCATOARE nu există
Cum arată ISPITELE de la Insula Iubirii 2024! Mai PROVOCATOARE nu există
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel, stabilit de mai bine de 30 de ani: „Există un mit, când vorbim de salariu
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel,...
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort...
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul ei iubit a fost găsit fără suflare într-un hotel din Miami
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a exprimat tristețea în mediul online: „Sunt nervoasă și tristă și nefericită.”
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce şi măriri de 90%
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol! Imaginile din interiorul vilei i-au uluit pe toți
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol!...
Țara europeană în care unele morminte au gratii. Motivul incredibil pentru care au fost făcute așa
Țara europeană în care unele morminte au gratii. Motivul incredibil pentru care au fost făcute...
Orașul din România în care găsești o cetate ca în povești. Nu foarte multă lume o vizitează
Orașul din România în care găsești o cetate ca în povești. Nu foarte multă lume...
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Bomba anului în showbiz. Decizia luată de Alina Sorescu şi Alex Ciucu înainte de Paşte. Împăcarea, pecetluită cu flori!
Bomba anului în showbiz. Decizia luată de Alina Sorescu şi Alex Ciucu înainte de Paşte....
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Kanye West confirmă intrarea în industria porno
Kanye West confirmă intrarea în industria porno
Este OBLIGATORIU pentru șoferii din România. Trebuie să ai acest obiect în mașină
Este OBLIGATORIU pentru șoferii din România. Trebuie să ai acest obiect în mașină
Boala care se întinde pe tot globul. Jumătate din populație e în pericol
Boala care se întinde pe tot globul. Jumătate din populație e în pericol
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
Câți bani a primit Loredana Groza pentru a poza goală: „Îmi era rușine să mai merg pe stradă…”
Câți bani a primit Loredana Groza pentru a poza goală: „Îmi era rușine să mai...
Acestea sunt zodiile care vor fi pe cai mari pentru tot restul anului. Gemenii și Vărsătorii sunt avantajați
Acestea sunt zodiile care vor fi pe cai mari pentru tot restul anului. Gemenii și...
Este obligatorie reducerea vitezei la trecere dacă nu sunt pietoni? Ce spune legea
Este obligatorie reducerea vitezei la trecere dacă nu sunt pietoni? Ce spune legea