Acasă » Galerie foto » Povestea lui e uluitoare. El e avocatul-samurai!

Povestea lui e uluitoare. El e avocatul-samurai!

De: Cancan 30/09/2017 | 00:00
Povestea lui e uluitoare. El e avocatul-samurai!
Antrenorul Dănuţ Pleşa-Plugaru, la antrenament

Disciplină. Acesta este primul cuvânt care îţi vine în minte când intri în sala în care se desfăşoară cursurile Clubului Sportiv Nidan Focşani. Deşi orele nu începuseră încă, sportivii erau aliniaţi şi discutau cu instructorul despre ceea ce urmează să facă în acea seară. CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA, a pătruns într-o lume total aparte, în care un avocat-samurai transmite învăţăceilor pasiunea lui de 30 de ani pentru artele marţiale, fără pretenţia de a avea un câştig material din asta. (NU RATA, AICI: VIDEO EXCLUSIV. Plăteşte şi 30 de mii de euro pentru a personaliza un ”monstru”. El este regele tirurilor! Are cele mai frumoase camioane din România)

„Aici este ca la armată, unul singur vorbeşte”, avertizează sensei Dănuţ Pleşa-Plugaru, antrenorul şi totodată preşedintele CS Nidan. Iar încălzirea, condusă de instructorul Costel Huhu, începe. Pasiunea lui Dănuţ Pleşa-Plugaru nu aduce beneficii materiale, însă niciodată nu a dat înapoi.

„Am plecat să predau acest sport şi merg pe aceeaşi idee, cât voi mai avea posibilitatea, fără să urmăresc un câştig. Nu am pretenţia să îmi câştig existenţa din această activitate, atât timp cât am o profesie din care mă întreţin. Din cotizaţii întreţinem cheltuielile lunare, sponsorizări primim rar. Ultima dată am primit finanţare – un suport chiar foarte bun – de la un fost elev de-al nostru. La competiţii se dau diplome şi medalii. Rar am primit echipament. În general, echipamentele le comandăm de pe site-urile de specialitate”, spune antrenorul Pleşa-Plugaru. 

În rest, se descurcă cum pot. Sala în care îşi desfăşoară antrenamentele este în administrarea Liceului cu Program Sportiv Focşani, cu care au un contract de colaborare.

Dănuţ Pleşa-Plugaru şi elevii săi
Dănuţ Pleşa-Plugaru şi elevii săi

„Practicanţii de acte marţiale nu întrerup niciodată antrenamentul, chiar dacă nu mai participă la competiţii. Cunosc antrenori care lucrează cot la cot cu sportivii”, explică antrenorul focşănean, care şi-a făcut un stil de viaţă din pasiunea care a început acum mai bine de 30 de ani. Nu mai participă la competiţii, însă îşi îndrumă atent cursanţii, cu ale căror rezultate se mândreşte. (VEZI ŞI: În urmă cu 32 de ani, l-a declarat mort la naştere, iar azi… E uluitor ce s-a întâmplat cu un copil abandonat de mamă în maternitate)

Peste 30 de ani de arte marţiale

Dănuţ Pleşa-Plugaru practică artele marţiale din anii ’80, debutul fiind ca elev al antrenorului Viorel Burlan – colonel de aviaţie în rezervă. Pe atunci era în liceu, iar „gustul” pentru profesia de antrenor a început destul de devreme. Când antrenorul său pleca în misiune, el era cel însărcinat să „îi şcolească” pe ceilalţi elevi. „Acela a fost momentul în care m-am adaptat la munca de antrenament. Ulterior, pe timpul stagiului militar, la Roman, am pregătit o grupă de 20 de militari, cu care am ţinut o demonstraţie, chiar la sfârşitul stagiului”, spune antrenorul.

Fireşte, a urmat cursurile pentru instructori şi ulterior a studiat la Şcoala pentru Antrenori, iar în paralel, a urmat Facultatea de Construcţii Navale. După absolvirea facultăţii, în 1995, a înfiinţat Clubul Nidan. Dacă pasiunea pentru artele marţiale a continuat, diploma de la facultate a stat mai mult în ramă. Profesia sa de bază este avocatura, fiind chiar masterand în Drept. (CITEŞTE AICI: Poveste de succes! A lucrat la cules în Spania, iar acum… Câştigă mii din euro din scaieţi!)

„Sunt singurul din Club care are diplomă de antrenor, eliberată de Şcoala Naţională de Antrenori, specialitatea kick boxing şi thai box. Instructorul Costel Huhu, care este subofiţer la ISU Vrancea, a fost iniţial elev în cadrul Clubului. Apoi, la recomandarea mea, ca antrenor, şi prin club, a urmat cursurile speciale din cadrul Academiei de Poliţie. Al doilea instructor, dar pe Krav Maga (tehnică israeliană de autoapărare, n.r.), este Dan Rădulescu-Scutaru. Şi el a început tot ca elev al Clubului, a practicat şi practică în continuare kick boxingul, dar i-au plăcut mai mult disciplinele apropiate de luptele de stradă”, ne spune antrenorul.

A antrenat sute de elevi, însă nu toţi cursanţii ajung la competiţii, pentru că, spune Dănuţ Pleşa-Plugaru, trebuie să fie foarte atent la selecţie. „Mergem la competiţii doar cu sportivii care ating o anumită valoare. Dacă am merge cu începători, riscul de accidentare ar fi ridicat, pentru că vorbim de sporturi de contact. Sunt elevi care studiază şi merg doar la competiţii de kick boxing, după cum avem şi cursanţi care preferă Krav Maga. Cu toate că o parte din tehnici sunt identice. Dar, repet, putem vorbi de competiţii abia după al doilea an de pregătire. Ceea ce înseamnă că, în mod obişnuit, avem în jur de şase sportivi pentru competiţii. Nu pot spune că mergem foarte des, pentru că o singură deplasare ajunge în jurul sumei de 200 de lei pentru fiecare. De aceea ne limităm la cele mai importante. Iar în ultimii ani am obţinut rezultate chiar foarte bune”, adaugă sensei Dănuţ. (NU RATA, AICI: Povestea cutremurătoare a unui bogătaş din Lugoj. L-a visat pe Arsenie Boca, şi-a donat întreaga avere şi…)

Pasiune transmisă mai departe

„Într-adevăr, la începutul carierei aveam sportivi în formele de full contact, dar nu toţi elevii se puteau adapta acestora, fiind vorba de forme de luptă dure. Aşa că am mers pe cele mai uşoare, adică cele de saltea – tatami, care sunt mai puţin intense, cu 60, 70 % faţă de cele de ring. Şi, automat, pericolul de accidentare este mai redus. În continuare, doar sportivii bine pregătiţi participă la variantele de ring”, ne explică antrenorul Pleşa-Plugaru.

Antrenamentele nu sunt doar pentru cei care vizează performanţa. Dar cei care au talent şi determinare pot ajunge departe. „Un sportiv din a doua generaţie antrenată de mine, Robert Anton, este stabilit în Italia. Şi, din informaţiile mele, încă se antrenează şi chiar predă artele marţiale acolo. Poate fi un drum în viaţă. Şi m-am gândit că, uite, au fost sportivi crescuţi în centrele de plasament care au făcut performanţă sportivă, putem face şi noi asta? Instructorul Rădulescu-Scutaru a discutat cu directorul DGASPC Vrancea şi aşa am ajuns să avem câţiva elevi aflaţi în grija instituţiei. Dacă altfel nu îi putem ajuta pe aceşti copii, m-am gândit că le putem da o mână de ajutor acolo unde ne pricepem mai bine. Şi, în acest mod, chiar îşi pot alege o cale”.

Spre exemplu, la antrenamentul din seara în care am fost primiţi la Club, participau şi trei copii instituţionalizaţi: Maria, Cosmin şi Mirel.

Clubul Nidan nu îşi limitează activităţile doar la competiţii şi antrenamente. De ceva timp, au demonstraţii cu public. „La finele fiecărei luni, Decathlon ne pune la dispoziţie un spaţiu din incinta magazinului, unde desfăşurăm o lecţie de antrenament pentru public. Încercăm să implicăm în aceste demonstraţii şi tinerii spectatori. Chiar am avut la un moment dat două surori, gemene, care s-au alăturat programului”, mai povesteşte antrenorul Clubului Nidan. (VEZI ŞI: Am aflat povestea scriitorului care şi-a transformat casa părintească în muzeu)

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected] sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

NICOLETA CRISTEA

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Turist italian, rămas fără cuvinte după ce a văzut ce mașini au oprit la un semafor, în BUCUREȘTI: „Este absurd!”
Turist italian, rămas fără cuvinte după ce a văzut ce mașini au oprit la un...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără decât fostul luptător și interlop
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Nadia Comăneci, apariție incredibilă! La brațul cărui bărbat celebru a fost văzută în București
Nadia Comăneci, apariție incredibilă! La brațul cărui bărbat celebru a fost văzută în București
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Ce s-a ales de Petru Buiuca, primul câștigător „MasterChef România”. Pe ce a cheltuit marele premiu câștigat în 2012
Ce s-a ales de Petru Buiuca, primul câștigător „MasterChef România”. Pe ce a cheltuit marele...
El i-a luat locul în clan lui Costel Condureanu! „Stăpânul Moldovei” va di înmormantat regește
El i-a luat locul în clan lui Costel Condureanu! „Stăpânul Moldovei” va di înmormantat regește
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr record de soldați condamnați pentru crimă
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Sore, detalii despre actualul ei iubit! Artista își dorește să facă al doilea copil cu el: „Verdictul final...”
Sore, detalii despre actualul ei iubit! Artista își dorește să facă al doilea copil cu...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi? „Sunt curios care este comportamentul tău când ești cu o persoană la care nu ții atât de mult.”
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Tatăl lui Sebi, unul dintre tinerii uciși de Vlad Pascu, a ajuns la spital în timpul protestului din Piața Victoriei
Tatăl lui Sebi, unul dintre tinerii uciși de Vlad Pascu, a ajuns la spital în...
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate,...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Cum continuă YouTube lupta cu adblokerele?
Cum continuă YouTube lupta cu adblokerele?
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Abia acum s-a aflat! Cum a ajuns Cătălin Moroșanu să-i fie naș lui Jador: „Îi cunosc aproape toate iubitele, dar cu ea...”
Abia acum s-a aflat! Cum a ajuns Cătălin Moroșanu să-i fie naș lui Jador: „Îi...
Fructul care te scapă de stres dacă îl miroși. Are proprietăți uimitoare și e o bombă de vitamine
Fructul care te scapă de stres dacă îl miroși. Are proprietăți uimitoare și e o...
Creatura care poate zbura 10 luni fără să se oprească. Este deseori confundată cu o pasăre care trăiește și în România
Creatura care poate zbura 10 luni fără să se oprească. Este deseori confundată cu o...
Lege pentru românii care au casă la curte. Este INTERZIS pentru toți proprietarii
Lege pentru românii care au casă la curte. Este INTERZIS pentru toți proprietarii
Câştigător Survivor România 2024. Jador a scăpat porumbelul, surpriză uriaşă!
Câştigător Survivor România 2024. Jador a scăpat porumbelul, surpriză uriaşă!
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele interne
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Vor dispărea BANCNOTELE definitiv?! Moment de cotitură în lumea banilor
Vor dispărea BANCNOTELE definitiv?! Moment de cotitură în lumea banilor
Codul Rutier. Este interzis total. Nu montați așa ceva pe mașină
Codul Rutier. Este interzis total. Nu montați așa ceva pe mașină
BANCUL ZILEI | Leul și furnica grăbită
BANCUL ZILEI | Leul și furnica grăbită
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a ţinut-o ascunsă
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al...
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de la Taverna Racilor într-o singură zi
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
"A tăiat acea bucată de intestin, de 12 centimetri, unde se afla tumora". Dan Ciotoi,...
Cum i-a dat Anamaria Prodan peste nas lui Laurențiu Reghecampf. Cadou de peste 100.000€ pentru Sarah
Cum i-a dat Anamaria Prodan peste nas lui Laurențiu Reghecampf. Cadou de peste 100.000€ pentru...
Orașul din România în care s-a lansat la apă o navă de pasageri. Va face curse de miercuri până duminică
Orașul din România în care s-a lansat la apă o navă de pasageri. Va face...
Taurii și Racii chiar au dat lovitura! Minerva a dezvăluit ce zodii vor străluci în luna mai 2024
Taurii și Racii chiar au dat lovitura! Minerva a dezvăluit ce zodii vor străluci în...