Un militar sucevean, infectat cu coronavirus, a donat plasmă pentru bolnavi: ”Fac un apel la toți…”

Autor:
Publicat: 28/05/2020 | 13:54
Un militar sucevean, infectat cu coronavirus, a donat plasmă pentru bolnavi: ”Fac un apel la toți…”

Un militar sucevean, infectat cu coronavirus, a donat plasmă pentru bolnavi. Bărbatul a vrut să fie un exemplu pentru cei care pot să îi ajute pe alții.

Locotenent-colonelul Florin Crăciun, cadru militar activ și vicepreședinte al Asociației Militarilor Veterani (AMMVD), sucursala Suceava, infectat cu Covid-19, s-a prezentat miercuri dimineață la Centrul de Transfuzii Suceava, unde a donat sânge pentru recoltare de plasmă. Militarul a vrut ca prin acest gest să fie un exemplu și pentru alți suceveni.

Soția sa, și ea cadru militar, a fost prima care a avut o formă destul de severă și a fost internată o perioadă destul de lungă în spital. Ulterior, Florin Crăciun a fost depistat și el pozitiv, cu o formă mai ușoară însă.

Pentru că s-a vindecat, dezvoltând anticorpi, locotenent colonelul Florin Crăciun a donat sânge pentru a se extrage plasma care poate fi folosită pe o perioadă de minim 6 luni. (CITEȘTE ȘI: S-A AFLAT! CE A FĂCUT MARGHERITA DE LA CLEJANI ÎN AMERICA! FILMĂRILE BIZARE CARE AU APĂRUT PE INTERNET: S-A URCAT ÎN COPAC ŞI…)

”M-am gândit că este important să vin cu acest ajutor, mai ales că această plasmă poate fi păstrată și folosită și peste jumătate de an și mai mult. În aceste condiții, dacă vor mai fi probleme cu un nou val al pandemiei, în noul sezon rece, ar putea să ajute mult atunci. Fac un apel la toți sucevenii care au trecut cu bine de această boală să se gândească că pot pune și ei umărul în lupta cu acest virus”, a declarat militarul pentru monitorulsv.ro.

Coronavirus România, 28 mai

Până astăzi, 28 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 18.791 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 12.629 au fost declarate vindecate și externate.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 197 de noi cazuri de îmbolnăvire.

Totodată, până acum, 1229 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov, Mehedinți, Teleorman, Gorj, Prahova, Vâlcea, Călărași, Maramureș, Olt și Ilfov, au decedat. (CITEȘTE ȘI: RAED ARAFAT, VEȘTI MULT AȘTEPTATE ÎN VREME DE CORONAVIRUS ÎN ROMÂNIA: “NUMĂRUL CAZURILOR ESTE STABIL”. CÂND SE VOR REDESCHIDE MALL-URILE)