Spania a decretat zece zile de doliu național în memoria victimelor făcute de coronavirus

Autor:
Publicat: 27/05/2020 | 18:10
Spania a decretat zece zile de doliu național în memoria victimelor făcute de coronavirus

Epidemia de coronavirus a afectat Spania destul de rău, făcând numeroase victime. Așa că au fost decretat zece zile de doliu național în memoria celor care s-au stins din viață din cauza virusului ucigaș.

Astăzi, a fost prima zi de doliu, iar pentru un minut toată lumea a ținut un moment de reculegere. Majoritatea spaniolilor au purtat măști negre, iar toate activitățile s-au oprit, la mijlocul zilei de miercuri, pentru câteva momente, potrivit Reuters. (CITEȘTE ȘI: S-A VINDECAT DE CORONAVIRUS LA 113 ANI! CAZ INCREDIBIL ÎN SPANIA. “A DEPĂȘIT BOALA ȘI SE SIMTE FOARTE BINE!” VIDEO)

La prânz, parlamentul şi-a oprit lucrările, familia regală a ieşit în faţa Palatului Zarzuela, iar drapelele au fost coborâte în bernă în onoarea celor pierduţi într-unul din cele mai traumatice episoade din istoria modernă a Spaniei.

„Ne simţim cu toţii orfani de atât de mulţi dintre vârstnicii noştri, dorind să le fi putut mulţumi pentru tot ce au făcut pentru noi”, a spus preşedinta parlamentului, Meritxell Batet.

Perioada de doliu se va întinde până pe data de 5 iunie şi va fi cea mai lungă din istoria democratică a Spaniei. În această țară virusul COVID-19 a lovit crunt. Până în prezent s-a înregistrat un total de 27.117 decese şi 236.259 cazuri de pesonae  infectate. (VEZI ȘI: UN PREZENTATOR DIN SPANIA, PRINS ÎN DIRECT, LA TV, CĂ ÎȘI ÎNȘEALĂ IUBITA! APROAPE GOALĂ, AMANTA A TRECUT PRIN FAȚA CAMEREI DE FILMAT)

Situația a fost dramatică, în vârful epidemiei, la începutul lunii aprilie, virusul făcea 950 de victime în numai o zi. Acum numărul de decese a scăzut considerabil și se încearcă o revenire la normal. Ca și în celelalte țări au fost relaxate măsurile, iar oamenii încep să își reia activitățile și au fost deschise multe dintre locurile care au stat închise o lungă perioadă.