Raed Arafat, vești mult așteptate în vreme de coronavirus în România: “Numărul cazurilor este stabil”. Când se vor redeschide mall-urile

Publicat: 27/05/2020 | 23:09
Raed Arafat, vești mult așteptate în vreme de coronavirus în România: “Numărul cazurilor este stabil”. Când se vor redeschide mall-urile

Raed Arafat a oferit vești mult așteptate în România în cadrul unui interviu acordat în această seară. Șeful DSU a anunțat măsuri suplimentare de relaxare în vreme de coronavirus începând din prima lună a verii. Mai mult, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne a vorbit și despre data la care s-ar redeschide mall-urile.

Citește și: Povestea impresionantă a asistentului SMURD care și-a salvat propriul copil: “Tati, dar de ce ai venit tu să mă salvezi?”

Raed Arafat, vestea mult așteptată de populația României

Raed Arafat a mărturisit că vor urma măsuri de relaxare suplimentare, chiar dacă nu există o creștere necontrolabilă a cazurilor de infectare cu noul coronavirus – SARS-CoV-2 – pe teritoriul țării noastre.

“Numărul cazurilor este stabil – per ansamblu suntem într-o scădere –, dacă luăm procentul cazurilor pozitive comparativ cu numărul testelor, dar situația nu este perfect rezolvată. Mai este timp care trebuie să treacă până avem certitudinea că situația este într-adevăr sub control.

Clar că vor fi măsuri suplimentare de relaxare care vor fi luate de la 1-2 iunie. Care vor fi aceste măsuri și cum vor fi ele luate va fi discutat și prezentat Comitetului Național pentru Situații de Urgență, mâine (n.r.: joi) vom avea o discuție, vom analiza, vom vedea și alte țări ce măsuri au luat sau au evitat să ia și, pe baza datelor pe care le vom avea, cu siguranță vor fi unele măsuri suplimentare pentru că până acum nu putem discuta despre o creștere necontrolabilă a cazurilor”, a declarat Raed Arafat în cadrul emisiunii “Punctul de întâlnire”, moderată de Radu Tudor la Antena 3.

Nu rata: Singura situație în care masca trebuie purtată în mașina personală ca să nu te infectezi cu noul coronavirus! Raed Arafat: “Geamurile ar trebui lăsate întredeschise”

Raed Arafat, declarații privind redeschiderea mall-urilor din țara noastră

Asta nu cred că va fi din data de 1 iunie, dar vom vedea mâine (joi, n.r.) ce spun specialiștii. Greu de spus dacă de pe 15 mai. Nu vreau să anticipez până nu discutăm complet în comisie și nu vreau să-mi asum eu niște lucruri care trebuie discutate cu colegii.

La hotel nu e problemă – și acum se poate merge la hotel. La activități în aer liber probabil că vor fi mai relaxate, dar nu înseamnă că vor fi fără restricții. O să ajungem cu siguranță la această situație și sper să avem o perioadă în care oamenii să poată să meargă și să aibă un concediu cât mai aproape de normal, dar cu măsurile care sunt de compensare, a mai spus oficialul.

Află și: S-a risipit misterul! Cine este tatăl lui Raed Arafat și ce faceri profitabile deține! Șeful DSU și-a dezamăgit familia cu una dintre alegerile sale