VIDEO EXCLUSIV | E unul dintre cele mai ancorate personaje în serviciile secrete din România! Imagini rupte din faimosul ”Naşul”. Cum l-am filmat în miezul zilei pe micuţul ”Şefu’”, cel mai iscusit general-multimilionar

Publicat: 26/10/2017 | 00:00

Generalul în rezervă Dan Constantin Grigoriu este un milionar din categoria celor care nu apar în statisticile oficiale şi un personaj deosebit de discret. Puternic ancorat în serviciile secrete, chiar el fiind unul dintre ”profesorii” unui personaj arhicunoscut din SRI, ”domnul general” este extrem de căutat. În ciuda staturii micuţe, e o mare figură: respectat de foarte mulţi, i se spune ”Şefu'". Influentul om de afaceri a organizat o adevărată sesiune de întâlniri la o terasă din Capitală, iar doritorii de sfaturi şi indicaţii de business au făcut ”anticameră” zeci de minute până să fie primiţi, evident, într-un cadru neprotocolar. Rând pe rând, felurite personaje s-au perindat prin faţa lui, iar apoi au ieşit grupate, aşa cum se poate observa în imaginile CANCAN.ro, site-ul numărul 1 din România! (VEZI ŞI: ”Tsunami-ul de pe Beller” şi-a făcut numărul la LOFT. Puştiul cu maşini de un milion i-a pipăit posteriorul iubitei cu… 30.000 €!)

Nu încape îndoială că Dan Constantin Grigoriu este un important membru al societăţii, din moment ce este foarte căutat, iar la întâlnirile sale publice, de la terasă, oamenii stau, practic, la coadă să fie primiţi. Aşa s-a întâmplat şi zilele trecute, când tatăl puştiului poreclit ”Tsunami-ul de pe Beller” (datorită bolizilor din garajul generalului, care valorează lejer un milion de euro), a organizat o adevărată ”şedinţă” în aer liber, la terasă, cu diverse grupuri de persoane. Oamenii care au avut afaceri de discutat cu ”bossul” fac parte din categorii diverse, unii dintre ei cu relaţii solide în serviciile secrete, iar alţii cu legături în lumea afacerilor la nivel înalt. Toţi au avut un singur lucru în comun (şi nu ne referim aici doar la gusturile rafinate, mulţi dintre aceştia fiind consumatori de Armand de Brignac şi vacanţe de fiţe pe Coasta de Azur) în acea după amiază şi anume… audienţa la ”Şefu`”.

Toţi interlocutorii generalului par să se cunoască între ei
Toţi interlocutorii generalului par să se cunoască între ei

(CITEŞTE ŞI: Cei mai bogaţi copii ai României | Puştiul Mihnea a înnebunit toţi băieţii de bani gata din Bucureşti! Tsunami-ul de pe Beller: la 23 de ani conduce maşini de peste un milion de euro!)

Întâlnire ”conspirativă” la restaurant

Aşa cum se observă în imaginile obţinute de CANCAN.ro, site-ul numărul 1 din România, mai întâi a venit un personaj cu barbă, cu şapca trasă pe cap, cel care a stat de altfel şi cel mai mult în preajma generalului Grigoriu, iar apoi la masa lor a apărut un domn cu ochelari, care părea apropiat atât de general, cât şi de primul său interlocutor. Urmează un domn la costum cu alură de agent secret, aşa, mai între două vârste, care nu renunţă deloc la ochelarii de soare, apoi un alt bărbat îmbrăcat casual, precum şi alte persoane. Cât timp a avut loc întâlnirea ”conspirativă”, toţi participanţii s-au arătat deosebit de atenţi la ce se întâmpla pe Bulevardul Primăverii, privind în direcţia maşinilor care li se păreau suspecte.

Discuţiile s-au prelungit zeci de minute
Discuţiile s-au prelungit zeci de minute

După
După „şedinţă”, oamenii lui Grigoriu au ieşit doi câte doi

Generalul Grigoriu, un fost absolvent al Şcolii de Ofiţeri de Securitate

Revenind la personajul principal, el a fost avansat la gradul de general de securitate de Ion Iliescu, iar acum este în rezervă. Numele său a apărut pentru prima dată în spaţiul public în anii ’90, atunci când a fost cercetat pentru contrabandă cu motorină în „Afacerea Jimbolia”, caz în care s-a încălcat embargoul impus Iugoslaviei de către ONU. Absolvent al Şcolii de Ofiţeri de Securitate de la Băneasa (actuala Academie de Informaţii a SRI), milionarul ar fi fost în trecut profesorul unei grupe de studenţi din care făcea parte şi cel mai „periculos” general SRI de după Revoluţie.

Tip descurcăreţ, Grigoriu a primit 20 de milioane euro despăgubiri de la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor pentru un teren de 10 hectare din Otopeni, care nu îi aparţinea. Cum a reuşit asta? A cumpărat drepturile litigioase de la proprietarul real şi s-a umplut de bani. Câte patru milioane de euro încasează anual din această despăgubire, acum fiind la a treia rată, ne informează colegi ai domniei sale. (CITEŞTE ŞI: Imagini în premieră. El este funcţionarul de stat mai tare decât Preşedintele României! Are o fortăreaţă de protocol, un salariu de 40.000 € şi…)

Numele lui Grigoriu a fost pomenit de presă şi în dosarul de trafic de influenţă în care a fost trimis în judecată Vasile Blaga, fostul lider al PNL. Milionarul a avut legătură şi cu celebrul dosar Bancorex, după ce firma condusă de el a luat credite de la fosta bancă şi nu le-a mai achitat. Prejudiciul a fost estimat la peste un milion de dolari. Deşi a fost achitat pe partea penală în acest dosar, Grigoriu a fost obligat, în solidar, la despăgubiri civile. A înfiinţat, împreună cu generalul (r) Victor Marcu, firma DigiSign SA, specializată în tehnologii de securizare a informaţiilor şi furnizează servicii de certificare şi „semnătură electronică“, însă a renunţat nu după mult timp la acţiunile pe care le avea acolo.

Dan Constantin Grigoriu a fost trimis în judecată de procurorii DNA, alături de alte persoane printre care şi interesantul Dan Berendel, în dosarul Tracia. Potrivit anchetatorilor, inculpaţii din acest dosar au pus la punct un mecanism folosind mai multe firme prin care cumpărau produse petroliere de la rafinării, pe care le revindeau altor firme, cu eludarea plăţii taxei FSDP (taxa pentru fondul special al drumurilor publice), prejudiciul reţinut în 2002 fiind de două milioane de lei. Anul trecut, procesul penal a încetat, şi asta pentru că faptele s-au prescris, însă Grigoriu a fost obligat, alături de alţii, la plata către ANAF a sumei de 1.730.951 lei. (VEZI ŞI: Lovitură de teatru: măsuri de o ”duritate extremă” luate că cel mic a apărut prin Dorobanţi cu maşini de 1 milion de euro! EXCLUSIV Ce a putut să-i facă ieri multimilionarul General SRI fiului său…..de necrezut!)

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)