Weekend cu surprize pentru pasionații sporturilor de iarnă! Sâmbătă, se deschide sezonul de schi în Poiana Brașov!

Publicat: 07/12/2018 | 14:58

Veste mare pentru pasionații sporturilor de iarnă. Șase pârtii vor fi deschise începând de mâine, în Poiana Brașov. Vremea rece a favorizat producerea de zăpadă artificială, astfel că pe pârtii s-a depus un strat consistent, care a fost pregătit în ultimele zile. Schiorii trebuie să fie însă atenți, fiindcă anumite tronsoane din domeniul schiabil sunt închise.(CITEȘTE ȘI: ROMÂNCA NE-A DEZVĂLUIT CE S-A ÎNTÂMPLAT LA MEGA-PARTY-UL PRIVAT DIN DUBAI: ”AM FOST PE IAHT CU HAMILTON, AKON ȘI …”)

Astfel, pe ”Lupului” se va schia pe două tronsoane, respectiv în partea superioară, până la telescaun, dar și pe partea inferioară în zona telescaunului de 4 persoane.(NU RATA, AICI: PRIMELE IMAGINI CU GERARD DEPARDIEU ÎN ROMÂNIA! ARTISTUL VA SUSȚINE UN SPECTACOL FORMIDABIL LA BUCUREȘTI)

Pârtia „Drumul Roșu”, deschisă în întregime

Pe ”Drumul Roșu” se va schia în întregime, pe toată lungime de 5,5 km. Pe ”Sulinar” se va putea schia până la ieșire spre Drumul Roșu (spre lac). Pârtia ”Ruia”, ”Bradul” și ”Stadionului”. E prima oară când odată cu deschiderea domeniului schiabil se va schia și pe Lupului.eprezentanții Salvamont Poiana Brașov au atenționat că nu se schiază pe Subteleferic, de la pilonul 2 în jos și nici pe Sulinar, de la capătul superior al zidului mare până jos. Aceștia mai avertizează că, deși Drumul Roșu este o pârtie de nivel mediu (albastru), are și zone periculoase și ținând cont de lungimea sa este destul de solicitantă pentru schiori.(NU RATA, AICI: CE AU ÎMPĂRȚIT DE FAPT EX-FOTBALISTUL LUI GIGI BECALI & FOSTA SOȚIE)

Sâmbătă, se deschide sezonul de schi în Poiana Brașov!

Ce instalații pe cablu funcționează

Ca instalații pe cablu, circulă telescaunele ”Lupului” și ”Ruia”, telegondola, telecabina Kanzel și cele două teleschiuri de pe ”Bradul” și ”Stadionului”. Telecabina Capra Neagră nu circulă, fiindcă în capătul superior nu este zăpadă.

Stratul de zăpadă este în partea superioară 70 – 80 de cm, iar în partea inferioară, 50 de centimetri. „Vorbim de zăpada de pe pârtie, fiindcă aproape în totalitate vorbim de zăpadă artificială. Până acum, s-au consumat 80.000 de mc de apă pentru producerea zăpezii artificiale. Lacul se alimentează în permanență. Consumul zilnic al installației este însă mai mare decât partea de alimentare, dar nici instalațiile nu merg în continuu”, a precizat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov. Acesta a precizat că se vor putea achiziționa ski-pass-uri de la cele 8 casierii.

Totodată, pentru ca să nu existe incidente, în zona domeniului schiabil vor exista și patrule mixte alea Salvamontului și Poliției Locale Brașov, care din acest sezon are și un birou permanent în stațiune la Vila Orizont. În zilele aglomerate de sâmbătă și duminică, pe pârtii vor fi între 6 și 8 salvamontiști, ținând cont că în sezonul trecut au existat numeroase accidentări la schi.(NU RATA, AICI: HAGI L-A PEDEPSIT PE FOTBALISTUL ACUZAT DE HĂRȚUIRE! ”REGELE” A DECIS SĂ…)

De asemenea, de mâine, va începe să circule și linia 60, care face legătura între parcarea din Poiana de jos și zona din apropierea stației de plecare a telegondolei.

Programul de schiat în partea superioră a masivului este între ora 9.00 și 15.40, când urcă ultima telegondolă spre Postăvarul. Până cel tțrziu la ora 16.30, toată lumea ar trebui să ajungă jos. După închiderea instalațiilor de transport pe cablu, domeniul schiabil se închide, deoarece încep să acționeze utilajele pentru bătătorirea zăpezii, care sunt ancorate cu cabluri, astfel că ar exista riscuri fatale pentru schiori, în cazul în care ar ajunge în zona utilajelor, mai ales că se și întunecă.(CITEȘTE ȘI: A FĂCUT SCANDAL LA ”X FACTOR”, IAR ACUM… CONTROVERSATA CÂNTĂREAȚĂ A FOST FILMATĂ ÎN IPOSTAZE SCANDALOASE! ATENȚIE, IMAGINI +18)

Citește și...