Acasă » Exclusiv » A trecut de la Antonia la Ruby, apoi a devenit star internațional, dar… WRS face mărturii uluitoare: “Nu aveam cu ce să plătesc …”

A trecut de la Antonia la Ruby, apoi a devenit star internațional, dar… WRS face mărturii uluitoare: “Nu aveam cu ce să plătesc …”

De: Sabin Tudor 06/09/2022 | 16:00

Povestea de viață a lui Andrei Ursu poate constitui cu prisosință scenariul unui film cu „happy-end”, unde drumul inițiatic nu a fost deloc facil, dar a meritat. După multe frământări și schimbări de plan în carieră, Andrei Ursu a făcut tranziția de la adolescentul cu aspirații, din provincie, la WRS, interpret recunoscut la nivel internațional. Reprezentantul României în competiția „Eurovision” a vorbit , în exclusivitate pentru CANCAN.RO, despre dificultățile întâmpinate în lupta cu depresia și carențele copilăriei, când mama lui susținea cu greu cheltuielile necesare dezvoltării propriului copil.

Andrei Ursu a fost, inițial, dansator al unor artiști celebri, precum Antonia, Corina sau Ruby. Ulterior, acesta a fost „înrolat” în baletul de la „Vocea României” și „Românii au talent”. Cariera muzicală a debutat abia când l-a întâlnit pe Smiley, care l-a cooptat în trupa „Shot”.

Chiar dacă totul părea să meargă conform planului, WRS a ales să părăsească țara natală pentru Anglia, unde s-a angajat ca barman. Toate acestea pe fondul unei depresii și al unor situații „nerezolvate” cu sinele.

Acum, Andrei Ursu trăiește pe picior mare, mai ales după lansarea piesei „La Melodia”, despre care speră să înregistreze un succes la fel de mare ca hit-ul „Llamame”.

Povestea lui WRS, relatată de artist, în exclusivitate pentru CANCAN.RO

(NU RATA: CINE ESTE WRS, ARTISTUL CARE VA REPREZENTA, ÎN ACEST AN, ROMÂNIA LA EUROVISION)

„Maică-mea cheltuia foarte mulți bani cu naveta…”

CANCAN.RO: Există foarte multe date despre WRS, dar sunt prea puține date despre Andrei Ursu. Pentru că până la urmă știm că ai plecat la Torino și ne-ai reprezentat, care e treaba cu tine?

Andrei Ursu (WRS): Ce vrei să știi? Eu sunt foarte transparent! 

CANCAN.RO: La ce vârstă te-ai apucat de dans și după aceea de cântat, de ți-ai dat seama că nu poți fi doar dansator și trebuie să și cânți?

Andrei Ursu (WRS): Ai mei amândoi au fost dansatori, maică-mea și taică-miu, de dansuri populare. Și am învățat să mă fac plăcut de către oameni la nunți, pentru că mergeam și dansam.

Mi-a plăcut mie atenția. Și când am crescut mai mare și am început să mă șmecheresc, am început să fac hip-hop și din astea cu trupa. Făceam coregrafie cu trupa, mergeam la concursuri prin țară, cu trupa de la Buzău.

Am și o soră mai mică, e cu șapte ani mai mică. Mi-a plăcut dansul, dar eu și cântam. Adică am avut o voce frumoasă, «Bunuțu’» mi-a dat mie o voce plăcută.

Învățătoarea mi-a descoperit vocea în clasele primare, mă punea să cânt la toate serbările și se ruga de maică-mea să mă trimită la canto.

Dar stăteam la țară lângă Buzău, făceam și naveta la școală, învățam în Buzău, maică-mea cheltuia foarte mulți bani cu naveta și mi-a zis: «Nu mai am să te mai duc și în weekend, să te duc și la cursurile de canto, mi-e imposibil!».

Cumva, mereu până am crescut, aveam regretul ăsta că nu făcusem nimic cu vocea mea și cu cântatul. 

„Voiam să mă aud cântând”

CANCAN.RO: Deși tu intuiai că e o „poveste” bună acolo!

Andrei Ursu (WRS): Da, și îmi plăcea mult să cânt, adică țin minte cum erau casetele și când băgai în casetofon puteai să înregistrezi peste ele, pe bandă, le-am distrus la casete alor mei, că eu mă înregistram cântând și voiam să mă aud cântând.

Că nu aveam telefoane, sau pe ce să stai să te înregistrezi. Mă înregistram pe casetele alea și îmi plăcea cum mă auzeam. 

WRS dezvăluie că s-a luptat cu o depresie severă, care l-a determinat să plece din România / (Foto: Instagram)

„Îmi dădeam seama că, dacă încep ceva, vreau să fie mare”

Andrei Ursu (WRS): Cu dansul am învățat ce înseamnă disciplina, acum cu muzica am foarte mult de câștigat din chestia asta. Pentru că trebuia să stau în sala de dans multe ore, să înveți o coregrafie, să fie acolo sincroane și nebunii.

Cu dansul am ajuns destul de sus, adică am ajuns în București, am luat cursuri de dans, am fost dansator prima dată la Antonia, la Corina Bud, am mers în concerte vreo doi ani, cu Andreea Bănică, cu Ruby.

După aia am trecut castingul pentru „Românii au talent” și pentru „Vocea României” și m-au luat cei de la PRO în balet. După aceea, fiind într-un clip la Inna, l-am cunoscut pe Lucian de la „Global” și am început să lucrez pe partea de marketing și ce făcusem eu în facultate, că am facut Facultatea de Publicitate.

Am lucrat pentru alți artiști mulți, mulți ani, dar am înțeles că trebuie să am răbdare. Și chiar dacă începusem să fac canto cu Crina, pe la vreo 21 de ani, stăteam lângă artiștii ăștia mari și îmi dădeam seama că, dacă încep ceva, vreau să fie mare.

Aveam presiunea asta și acum o am. 

„A fost greu, că treceam printr-o perioadă nasoală”

CANCAN.RO: «Go big or go home»!

Andrei Ursu (WRS): Da, exact, de asta am stat, am copt-o, la „Vocea României” l-am cunoscut pe Smiley, când eram în balet, eu lucram la „Global” deja. El mi-a zis: «Uite, vreau să fac o trupă de băieți, am înțeles că faci canto și ai cânta OK».

Am cântat, a fost OK, cât eram eu acolo. Acum am evoluat foarte mult vocal, că e antrenament. Am început proiectul cu „Shot”, a durat ceva, dar a fost greu, că treceam printr-o perioadă nasoală.

CANCAN.RO: În ce sens?

Andrei Ursu (WRS): Am trecut printr-o depresie…

„În multe luni nu aveam cu ce să plătesc chiria!”

CANCAN.RO: Ți se părea că e grea tagma asta în care ai intrat?

Andrei Ursu (WRS): Nu, depresie, probabil a fost și profesională, dar au venit multe de acasă și din copilărie. Aveam vreo 23 de ani și aveam multe chestii nerezolvate ca bărbat, ca băiat.

Mi s-a părut că e perioada aia când începe lumea să aibă pretenții de la tine ca bărbat și lumea nu prea vorbește despre asta. Maică-ta zice: «Am înțeles că te distrezi, dar nu o casă?».

E presiunea aia de la societate și m-am panicat, ziceam: «Mamă, sunt într-o trupă de băieți și mă joc pe aici pe la București!», în multe luni nu aveam cu ce să plătesc chiria. Și eu mereu am vrut mult de la mine și eram într-o situație care mi se părea mie foarte sufocantă.

CANCAN.RO: Din care nu găseai ieșirea neapărat!

WRS face destăinuiri de impact pentru publicul său (Foto: CANCAN.RO)

„Am făcut și ceva bani și după aceea m-am întors în țară!”

Andrei Ursu (WRS): Da, și m-am mutat în Londra, am plecat din țară atunci, am lucrat ca barman vreo șase luni. Voiam doar să stau eu cu mine, să nu mă cunoască nimeni.

CANCAN.RO: Și tu ai plecat după succesul avut cu „Shot”?

Andrei Ursu (WRS): Nu știam dacă mă întorc, dar mi-a prins atât de bine, că am văzut un afiș în Soho, în centrul Londrei, «Angajăm barmani!», a doua zi deja lucram ca barman și am prins super multă încredere în mine acolo.

Că eu nu mai aveam încredere în mine și eram: «Oriunde aș fi în lumea asta, am două mâini, două picioare, sunt sănătos!». Și începi să apreciezi, în situații de genul, chestiile alea mici, pe care nu le apreciezi acasă.

A fost fix o terapie prin muncă, serveam bere și eram eu cu gândurile mele. Am făcut și ceva bani și după aceea m-am întors în țară!

(CITEȘTE ȘI: CUM A „RĂZBIT” CÂȘTIGĂTORUL SELECȚIEI EUROVISION ÎN SHOWBIZ-UL „DUR”. WRS: „AJUNGI SĂ CEDEZI”)

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected], să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.

Sursa Foto: Instagram @WRSANDREI

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Sabin Tudor figurează ca reportrer special în cadrul publicației CANCAN.RO, site apartenent al trustului Gândul Media Network. A început să lucreze în mass media din anul 2021, după frecventarea cursurilor Facultății de Jurnalism și Științele citeste mai mult
Parteneri
Nu este o eroare! Cu cât se vinde un singur mic la Cocoșatu’, acum, de 1 MAI
Nu este o eroare! Cu cât se vinde un singur mic la Cocoșatu’, acum, de...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Imaginea zilei: ANDREEA ESCA în costum de BAIE! N-a mai fost văzută niciodată AȘA
Imaginea zilei: ANDREEA ESCA în costum de BAIE! N-a mai fost văzută niciodată AȘA
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Eroul român care a lansat celebra deviză „Pe aici nu se trece!”. Povestea generalului considerat cel mai important comandant al Armatei Române în Primului Război Mondial
Eroul român care a lansat celebra deviză „Pe aici nu se trece!”. Povestea generalului considerat...
Strigăte și urlete de jale la priveghiul lui Lucas, nepotul lui Tzancă Uraganu care a fost răpus de cancer
Strigăte și urlete de jale la priveghiul lui Lucas, nepotul lui Tzancă Uraganu care a...
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit o revoltă uriașă
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani. Abia acum polițiștii au aflat cine este și povestea ei ciudată
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Dana Roba, în lacrimi după ce familia lui Daniel Balaciu a amenințat-o că îi ia fetițele! Ce părere are Doctorul Psiholog Ion Duvac despre această situație
Dana Roba, în lacrimi după ce familia lui Daniel Balaciu a amenințat-o că îi ia...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a actorului?  „Nu se va anula nimic.”
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
Verdict neașteptat în cazul bărbatului suspectat de uciderea gravidei din Orhei.  Ce urmează să se întâmple cu el
Verdict neașteptat în cazul bărbatului suspectat de uciderea gravidei din Orhei. Ce urmează să se...
Un tânăr din Suceava a omorât un om cu maşina, apoi a fugit. Poliţia l-a găsit acasă, dar el n-a vrut să iasă la poartă. Cum a fost convins să se predea
Un tânăr din Suceava a omorât un om cu maşina, apoi a fugit. Poliţia l-a...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă, nevasta te-ar întâmpina cu…
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Kaufland: mașină de înșurubat și ciocan rotopercutor, disponibile din 1 mai
Kaufland: mașină de înșurubat și ciocan rotopercutor, disponibile din 1 mai
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
Lidia Buble a făcut anunțul: „Mă veți vedea în rochia de mireasă. Sunt gata de măritat, dacă trebuie și insistă cine trebuie...”
Lidia Buble a făcut anunțul: „Mă veți vedea în rochia de mireasă. Sunt gata de...
Câți mici a comandat un singur român la o terasă de 1 Mai. Numărul l-a uimit până și pe grătargiu
Câți mici a comandat un singur român la o terasă de 1 Mai. Numărul l-a...
Singurele zodii care vor avea noroc pe toate planurile în următoarele două luni. Primesc șansa unică să-și schimbe viața complet
Singurele zodii care vor avea noroc pe toate planurile în următoarele două luni. Primesc șansa...
Lege pentru cei care au telefoane mobile. Persoanele care ar putea avea interzis să aibă un telefon
Lege pentru cei care au telefoane mobile. Persoanele care ar putea avea interzis să aibă...
Lumea afacerilor din România, zguduită de decesul unui dintre cei mai cunoscuţi afacerişti. A fost răpus de o boală incurabilă
Lumea afacerilor din România, zguduită de decesul unui dintre cei mai cunoscuţi afacerişti. A fost...
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Rusia îşi intensifică producţia de armament, după ce Statele Unite au anunţat un nou ajutor pentru Ucraina
Rusia îşi intensifică producţia de armament, după ce Statele Unite au anunţat un nou ajutor...
Tragedie înainte de Paște! A murit marele ACTOR: Îl vom iubi mereu
Tragedie înainte de Paște! A murit marele ACTOR: Îl vom iubi mereu
Pensiile care ar putea fi dublate. Românii vizați
Pensiile care ar putea fi dublate. Românii vizați
https://www.gandul.ro/diverse/cat-costa-porumbul-fiert-sau-copt-in-vama-veche-pana-si-acest-simplu-produs-a-ajuns-sa-fie-foarte-scump-20198989
https://www.gandul.ro/diverse/cat-costa-porumbul-fiert-sau-copt-in-vama-veche-pana-si-acest-simplu-produs-a-ajuns-sa-fie-foarte-scump-20198989
Averea lui Ionuţ Negoiţă a explodat! Ce loc ocupă acum omul de afaceri în topul celor mai bogaţi români!
Averea lui Ionuţ Negoiţă a explodat! Ce loc ocupă acum omul de afaceri în topul...
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice. Poze cu ea din trecut
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice....
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...
Ioana Simion, declarații misterioase despre mariajul cu Ilie Năstase: ”Este dureros ce mi se întâmplă. Nu mai pot”
Ioana Simion, declarații misterioase despre mariajul cu Ilie Năstase: ”Este dureros ce mi se întâmplă....
Mircea Badea, reacție dură după ”pensionarea” din învățământ a lui Klaus Iohannis: ”Cum? 20 de ani n-a trecut pe acolo!”
Mircea Badea, reacție dură după ”pensionarea” din învățământ a lui Klaus Iohannis: ”Cum? 20 de...
Orașul din România unde nu e bine să trăiești astăzi. Locuitorii nu știu cât e de periculos
Orașul din România unde nu e bine să trăiești astăzi. Locuitorii nu știu cât e...