5 rețete rapide de post absolut delicioase

Publicat: 11/12/2019 | 18:13
Retete rapide de post

Cele mai bune rețete rapide de post le poți face acasă, foarte simplu. În plus, cine spune că mâncărurile de post nu pot ieși absolut delicioase greșește. Iată 5 cele mai bune rețete rapide post

Mâncărurile și rețetele de post pot fi foarte rapide și foarte gustoase în același timp. Dacă nu mai știi ce să faci de mâncare în Postul Crăciunului sau cel al Paștelui, îți prezentăm unele dintre mai delicioase rețete rapide de post

Rețete rapide de post: salată de fasole boabe

Salata de fasole este o reteță de post extrem de rapidă și foarte gustoasă.

Salata de fasole boabe, una dintre cele mai bune rețete rapide de post

Ingrediente

  • 500 g fasole boabe la conservă
  •  1 gogosar sau ardei roșu
  •  1 ceapă rosie
  •  sucul unei lămâi sau oțet de mere
  •  3 linguri ulei
  •  sare
  •  piper
  •  2 castraveți
  •  mărar

Mod de preparare:

Salata de fasole boabe este un preparat ușor și numai bun de pregătit pentru masa de prânz ori cină. Din fericire, se pregătește foarte ușor, nu ai nevoie de multe ingrediente, iar rezultatul este foarte gustos. Mai jos îți spunem cum să faci cea mai bună salată de fasole boabe.

Fasolea se scurge si se clătește puțin Apoi, se amesteca bine cu gogosarul taiat cubuleţe, salata taiata marunt si ceapa frecata cu un pic de sare. Se adauga suc strecurat de lamâie si ulei, mărar și, dacă vreți, pătrunjel tocat, si se amesteca, potrivind gustul de sare si piper.

Rețete rapide de post – Chiftele de post

Chifteluțe de post

Ingrediente:

  • 2 cartofi
  •  1 legatura patrunjel
  •  praf sare
  •  ulei
  •  praf boia
  •  2 cepe
  •  praf piper
  •  1 cana Ciuperci
  •  2 linguri orez
  •  3 linguri faina

Mod de preparare:

Cartofii pentru aceste chiftele de post se curată și se pun la fiert. Separat, se pune la fiert orezul. Ceapă tocată se călește puțin. Cartofii fierți se scurg, se pasează și se amestecă cu orezul fiert, ceapă călită, pătrunjelul tocat și ciupercile date prin mașină de tocat. Se pune boia, sare și piper.  Din compoziția rezultată se fac chifteluțe care se dau prin făină și se prăjesc în ulei încins. Aceste chiftele de post se servesc calde.

Citește și: MENIURI DE POST. CELE MAI BUNE MÂNCĂRURI PENTRU POSTUL CRACIUNULUI

Rețete rapide de post – Paste cu roșii și măsline

Paste cu roșii și măsline

Ingrediente:

  •  300 g paste
  •  1 ceapă
  •  2-3 căţei de usturoi
  •  400 g roşii decojite în suc de roşii
  •  100 ml vin alb
  •  150 g măsline negre
  •  oregano, sare și piper – după gus

Mod de preparare:

Pastele se fierb conform indicațiilor de pe pachet. Se trec apoi printr-un jet de apă rece şi se lasă la scurs.

Pentru sosul de roșii, ceapa şi usturoiul se toacă mărunt şi se călesc în ulei încins. Se sting cu vin îndoit cu apă şi se fierb înăbuşit timp de 10 minute. Se adaugă măslinele, sucul de roşii şi roşiile tăiate cubuleţe.

Sosul de roșii se lasă la foc mic 15-20 minute, până se îngroaşă, după care se condimentează după gust cu sare, piper şi oregano.

Pastele fierte, după ce s-au răcit, se pun într-un bol şi se amestecă cu 2-3 picături de ulei. Adaugă sosul de roşii cu măsline peste paste se amestecă ușor. Așa ai făcut simplu și rapid cele mai bune paste cu sos de roșii și măsline.

Rețete rapide post – Negresă de post

Negresa de post cu nuca

Ingrediente negresă de post:

  • 280 g făină;
  •  240 ml apă;
  •  250-280 g zahăr;
  •  100 g cacao pudră;
  •  80-100 ml ulei;
  •  1 linguriță de sare;
  •  2 fiole esență de vanilie;
  •  1/2 linguriță bicarbonat/praf de copt;
  • 1 mână de nucă

Mod de preparare negresă de post:

Cea mai simplă rețetă pentru negresă de post. 

Într-un bol mare, adaugă făina și peste pune restul de ingrediente uscate: cacao, sare, bicarbonat și zahăr. Amestecă foarte bine cu un tel compoziția de negresă de post până când toate observi o compoziție omogenă. Toarnă peste compoziția uscată apa, uleiul și esența de vanilie. Amestecă totul bine cu ajutorul unui tel, până obții un aluat destul de lichid, dar omogen. Apoi adaugă nuca.Toarnă aluatul de negresă în tavă. Uniformizează aluatul cu o spatulă sau mișcă ușor tava până când se așează perfect compoziția.

Pune negresa de post la cuptor și dă focul la mediu spre mic timp de 30 de minute. Scoate prăjitura din cuptor și las-o să se răcească. Când negresa de post s-a răcit, pudreaz-o cu zahăr și taie-o în porții egale. De asmenea, pentru un plus de gust, poți adăuga peste porția de negresă de post și un strat de ciocolată.

Rețete rapide de post – Plăcintă cu legume de post

Rețete rapide de post

Ingrediente:

  • Un pachet de foi pentru placinta,
  • un fir de praz,
  • 300 g ciuperci,
  • 300 g cartofi,
  • 200 g miez de dovlecel fără semințe
  • marar dupa gust,
  • sare, piper, nucsoara,
  • putin ulei.

Mod de preparare:

Se fierb cartofii și se taie cubulețe. Se tăie partea albă de la praz în rondele. Ciupercile se spăla și se feliază. Dovlecelul sobit de semințe se toacă mărunt. Se pune uleiul la încins și se adaugă legumele și se călesc puțin. Se adaugă condimentele și mărarul tocat. Se lasă pe foc până se înmoaie prazul. Se desfac foile de plăcintă după ce s-au dezghețat. Se iau 3 foi, se pune o parte din umplutura și se rulează. Se procedează la fel cu alte 3 foi până terminați umplutura. Rulourile le puneți într-o tavă tapetata cu hârtie de copt, se ung cu puțin ulei și se dau la cuptorul încălzit în prealabil. Este delicioasă și foarte sățioasa! Poftă bună!