Acasă » Știri » INTERVIU Lucian Viziru vorbeste despre tenis, marea sa pasiune! Cum a fost tuns la chelie de mama lui, dupa un meci!

INTERVIU Lucian Viziru vorbeste despre tenis, marea sa pasiune! Cum a fost tuns la chelie de mama lui, dupa un meci!

De: Cancan 29/04/2015 | 16:27
INTERVIU Lucian Viziru vorbeste despre tenis, marea sa pasiune! Cum a fost tuns la chelie de mama lui, dupa un meci!

Intr-un interviu acordat CANCAN.ro, Lucian Viziru vorbeste despre perioada in care a jucat tenis de performanta. Artistul povesteste cum a reusit sa-si enerveze mama, ce rol a avut bunicul lui in cariera sa si spune unde si-a intalnit idolul copilariei.

Lucian Viziru a devenit cunoscut cu o chitara in mana, pe vremea in care facea parte din formatia “Gaz pe foc”. Cantareatul Viziru a avut succes, apoi s-a transformat in actorul Viziru. A jucat in telenovele si, brusc, a disparut din paginile revistelor lucioase sau din lumina reflectoarelor, fie ca era vorba de scena, fie de platoul de filmare. S-a mutat in Germania, acolo unde s-a intors la prima lui dragoste: tenisul. Si acum sa vorbim de sportivul Lucian Viziru.

Gogu Viziru
Gogu Viziru

Cu mostenirea grea lasata de Gogu Viziru, fost campion national ,component al echipei noastre de Cupa Davis si coleg cu Ion Tiriac, tanarul Lucian a luat racheta in mana si a incercat sa calce pe urmele bunicului sau. “Nu a fost usor sa ma numesc Viziru in tenis, pentru ca toti au vrut sa-l bata pe Viziru, dar prin intermediul scolii de tenis pe care am infiintat-o (n.r. Viziru Tennis Academy) si a rezultatelor pe care le-am obtinut pana la urma am reusit sa duc mai departe numele pe care bunicul meu l-a facut celebru in acest sport. Bunicul meu nu era un om foarte vorbaret, in schimb a fost un exemplu de perseverenta si disciplina, atat pe teren, cat si in afara lui. Muncea cate 12 ore pe zi si era extrem de ordonat. Aflandu-ma in preajma lui, am invatat de la el sa ma comport ca om care nu a ocolit niciodata munca grea.”, isi incepe povestea fostul concurent de la Ferma Vedetelor.

 

De la… “te-a batut Saracu asta”, pana la punctul carierei contra lui Segarceanu

 

Lucian spune ca suprafata lui preferata este iarba
Lucian spune ca suprafata lui preferata este iarba

Iar drumul sau legat de sportul alb a avut multe momente in care a simtit ca are nevoie sa dea cu racheta de pamant. Lucian povesteste un episod care acum ii pare haios si-i trezeste zambete, insa atunci cand a avut loc, cu siguranta l-a marcat. Dupa un duel cu un adversar pe care il chema Saracu, Viziru a reusit sa-si enerveze mama la culme. “Nu numai ca m-a certat, m-a tuns la chelie! (rade cu pofta) Striga de pe margine: „Te cheama Viziru, cum sa te bata Saracu asta?! Totusi, cel mai greu moment din cariera mea de sportiv a fost meciul cu Florin Segarceanu de la turneul ATP – CLUJ. In tenis e foarte usor sa lovesti mingea curat atunci cand nu exista presiune, iar acum 20 de ani cand am jucat cu Florin, tin minte ca pana la 3-1 si 40-0 pentru mine in primul set mi-a fost foarte usor. Daca as fi reusit sa uit de faptul ca eram pe punctul de a-l bate pe Segarceanu as fi castigat in doua seturi, insa aici se face diferenta in tenis: jucatorii de top castiga chiar si in conditii grele si joaca fiecare punct ca si cum ar fi ultimul punct din viata lor, artistii au doar sclipiri. Acesta a fost un moment cheie in cariera mea de tenismen la 17 ani”.

 


“Si Augustin a jucat tenis, insa nu m-a batut nicioadata”

 

La randul lui, Augustin fratele mai mic al lui Lucian Viziru, a practicat tenisul pana la 15 ani, insa nu si-a batut niciodata fratele
La randul lui, Augustin fratele mai mic al lui Lucian Viziru, a practicat tenisul pana la 15 ani, insa nu si-a batut niciodata fratele

Printre adversarii sai s-a aflat si fratele Augustin, cel care, la randul lui a practicat tenisul in copilarie. “Am jucat si contra lui, insa nu a reusit sa ma bata niciodata, desi a jucat si el de performanta pana la 15 ani”.

Lucian Viziru a fost plecat in Germania, acolo unde a profesat ca instructor de tenis
Lucian Viziru a fost plecat in Germania, acolo unde a profesat ca instructor de tenis

Intrebat daca ar fi sa aleaga intre cariera sportiva si cea artistica, Lucian Viziru a raspuns fara sa ezite: “Chitara sau racheta? Racheta, pentru ca chitara nu mi-a adus atatea satisfactii cate mi-a adus racheta! Daca ma intrebi despre scena sau zdura, o sa-ti spun iarba! pentru ca pe iarba am devenit campion mondial scolar in ’93 New Port-Rhode Island USA”.


Ar vrea sa-l antreneze pe Iohannis

Lucian isi aduce aminte si de perioada pe care a petrecut-o in Germania, acolo unde a fost instructor si a avut parte de o intalnire foarte interesanta, chiar cu idolul copilariei sale: “Cand eram la un curs de antrenori in Germania profesorul ne-a intrebat daca stim cine este „nenea” ala care sta in loja lui Federer. Spre uimirea mea nimeni in afara de mine si inca o persoana nu stia cum il cheama pe idolul meu din copilarie: Stefan Edberg, actualmente antrenorul lui Roger Federer. Asadar in copilarie imi placea Edberg, iar dintre cei care mai sunt astazi activi in circuitul ATP imi place Federer”.

 

Una dintre pasiunile noului sef de stat este tenisul. Dupa alegeri, acesta s-a relaxat si a practicat sportul alb
Una dintre pasiunile noului sef de stat este tenisul. Dupa alegeri, acesta s-a relaxat si a practicat sportul alb

Fostul component al formatiei “Gaz pe foc” spune ca ar dori ca intr-o buna zi sa poate sa-i impartaseasca din tainele sportului alb presedintelui Klaus Iohannis, cel care obiusnuieste sa joace tenis de fiecare data cand timpul ii permite.


“As fi facut ce a facut Simona. M-as fi dus cu ochii inchisi la Stuttgart”

 

Lucian Viziru se ocupa de academia sa de tenis
Lucian Viziru se ocupa de academia sa de tenis

Lucian Viziru a vorbit si despre subiectul legat de Simona Halep, cea care a preferat sa onoreze turneul de la Stuttgart in detrimentul duelului din Fed Cup pe care selectionata Romaniei l-a disputat in Canada, impotriva tarii gazda. Fostul tenismen a fost transant: “M-as fi dus cu ochii inchisi la Stuttgart. Statul roman face prea putine pentru sportul romanesc si nu a facut prea multe pentru Simona, iar daca maine s-ar lasa de tenis n-ar mai baga-o nimeni in seama la fel cum s-a intamplat cu bunicul meu. Astept ca statul roman sa lanseze intai jucatori de top si poate atunci sa emita pretentii. Pana una alta, in dreptul Simonei tot Romania scrie”.

simona halep

Cat despre fiul sau, Lucian ar vrea ca acesta sa duca mai departe traditia familiei si sa joace tenis, insa… “Mi-as dori foarte mult sa joace tenis, dar n-am de gand sa-l fortez in sensul asta. Oricum mi se pare ca, in momentul asta, se descurca mult mai bine la cantat decat la tenis”.

Lucian spera ca fiul sau sa practice tenisul de performanta
Lucian spera ca fiul sau sa practice tenisul de performanta

 

CITESTE SI: 

Adevarul despre viata lui Lucian Viziru in Germania! Fratele solistului rupe tacerea

Ea este femeia care l-a cumintit pe Lucian Viziru! Uite cum arata Ema, sotia discreta a artistului

 

 

Ion Margarit
 

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Cel mai iscusit ospătar! Câte farfurii a reușit să ducă acest chelner, dintr-un singur drum
Cel mai iscusit ospătar! Câte farfurii a reușit să ducă acest chelner, dintr-un singur drum
FOTO. Schimb de partenere sexy între milionari. Unul i-a luat iubita, altul femeia care i-a făcut doi copii
FOTO. Schimb de partenere sexy între milionari. Unul i-a luat iubita, altul femeia care i-a...
INCREDIBIL! Cât de frumoasă e Adina Maria, femeia care tocmai a obținut ordin de restricție împotriva lui Cristi Tănase! S-au căsătorit în octombrie
INCREDIBIL! Cât de frumoasă e Adina Maria, femeia care tocmai a obținut ordin de restricție...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a iubit la Palatul Peleș, chiar în fața angajaților
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a iubit la...
Mama lui Salman Khan rupe tăcerea despre Iulia Vântur! Ce relație există, de fapt, între româncă și actorul de la Bollywood. Acum e clar
Mama lui Salman Khan rupe tăcerea despre Iulia Vântur! Ce relație există, de fapt, între...
Un mercenar rus, fost membru Wagner, spune că ucide prizonieri ucraineni din compasiune: „E și un gest de umanitate din partea noastră”
Un mercenar rus, fost membru Wagner, spune că ucide prizonieri ucraineni din compasiune: „E și...
Cântărețul olandez descalificat de la Eurovision riscă să fie pus sub acuzare de poliție
Cântărețul olandez descalificat de la Eurovision riscă să fie pus sub acuzare de poliție
Cât costă noul Hyundai i20 în România. Bate Dacia la preț?
Cât costă noul Hyundai i20 în România. Bate Dacia la preț?
Gestul emoționant făcut de Alina Marymar, după moartea nepotului său: „Luculeață, ți-am luat” Micuțul Lucas s-a stins după o luptă grea cu cancerul
Gestul emoționant făcut de Alina Marymar, după moartea nepotului său: „Luculeață, ți-am luat” Micuțul Lucas...
A murit Preotul Gheorghe! Breaking news
A murit Preotul Gheorghe! Breaking news
Robi și Julia, un nou schimb acid de replici în Casa Iubirii! Concurenta este revoltată de faptul că Robi îi conturează imaginea femeii refuzate: „Tot spune că el nu a fost niciodată interesat.”
Robi și Julia, un nou schimb acid de replici în Casa Iubirii! Concurenta este revoltată...
„A dispărut” Geta Sterp, strigăt de ajutor în mediul online! Sora lui Culiță Sterp a făcut anunțul trist în urmă cu câteva ore: „Nu știe nimeni nimic de el”
„A dispărut” Geta Sterp, strigăt de ajutor în mediul online! Sora lui Culiță Sterp a...
Băutura care şi-ar putea dubla preţul în restaurante şi baruri. Cât vor ajunge românii să plătească pentru un pahar
Băutura care şi-ar putea dubla preţul în restaurante şi baruri. Cât vor ajunge românii să...
BANCUL ZILEI. - Îs supărat, mă, Vasile! - De ce, măi Ioane, că de-abia te-ai întors din concediu?!
BANCUL ZILEI. - Îs supărat, mă, Vasile! - De ce, măi Ioane, că de-abia te-ai...
Schimbare notabile pentru WhatsApp. Ce modificări au fost aduse?
Schimbare notabile pentru WhatsApp. Ce modificări au fost aduse?
OBICEIUL sănătos prin care CÂȘTIGI ani întregi de viață!
OBICEIUL sănătos prin care CÂȘTIGI ani întregi de viață!
A recunoscut! În ce loc neobișnuit a întreținut Oana Roman relații intime: ”Când eram tânără făceam tâmpenia asta la greu...”
A recunoscut! În ce loc neobișnuit a întreținut Oana Roman relații intime: ”Când eram tânără...
Județele din România unde se cultivă puternic fructe exotice. Românii dau bani frumoși în supermarketuri pe cele aduse din import
Județele din România unde se cultivă puternic fructe exotice. Românii dau bani frumoși în supermarketuri...
Locul din România unde poți avea parte de o experiență unică. Peisajul îți taie răsuflarea, dar nu e pentru oricine
Locul din România unde poți avea parte de o experiență unică. Peisajul îți taie răsuflarea,...
Cutremur de peste 8,5 GRADE în România. Prof. Mărmureanu a făcut anunțul
Cutremur de peste 8,5 GRADE în România. Prof. Mărmureanu a făcut anunțul
Gabriela Cristea și Tavi Clonda, anunţ de ultimă oră despre căsnicie. Sunt împreună de 10 ani şi au două fetiţe
Gabriela Cristea și Tavi Clonda, anunţ de ultimă oră despre căsnicie. Sunt împreună de 10...
Trei semne că discuți cu un robot escroc AI
Trei semne că discuți cu un robot escroc AI
O tânără, parţial paralizată după ce solistul trupei favorite s-a aruncat de pe scenă la un concert
O tânără, parţial paralizată după ce solistul trupei favorite s-a aruncat de pe scenă la...
Este interzis în România. Ți se suspendă PERMISUL și iei amendă de 10.000 de lei
Este interzis în România. Ți se suspendă PERMISUL și iei amendă de 10.000 de lei
Exclusiv: Ovidiu Lipan Tăndărică nu își mai bea cafeaua singur. În compania cui a fost surprins celebrul artist
Exclusiv: Ovidiu Lipan Tăndărică nu își mai bea cafeaua singur. În compania cui a fost...
Bancul de miercuri | La Ministerul Muncii și Protecției Sociale
Bancul de miercuri | La Ministerul Muncii și Protecției Sociale
Cristi Borcea se întoarce la marea dragoste după 12 ani! Decizie fără precedent luată de milionarul român
Cristi Borcea se întoarce la marea dragoste după 12 ani! Decizie fără precedent luată de...
Cristina Cioran are un nou iubit, după despărțirea de tatăl fiicei ei. Ce planuri are cu noul bărbat din viața ei
Cristina Cioran are un nou iubit, după despărțirea de tatăl fiicei ei. Ce planuri are...
”Vai de capul meu, a făcut de râs concursul”  Saveta Bogdan, critică dur câștigătorul Eurovision 2024. Ce a scos-o din sărite pe interpreta de muzică populară
”Vai de capul meu, a făcut de râs concursul” Saveta Bogdan, critică dur câștigătorul Eurovision...
Dan Negru și Mihai Trăistariu, critici dure despre victoria Elveției la Eurovision 2024. Ce părere au prezentatorul și artistul despre prestația câștigătorului
Dan Negru și Mihai Trăistariu, critici dure despre victoria Elveției la Eurovision 2024. Ce părere...
Băutura care îți distruge somnul mai rău decât cafeaua. Te poate ține treaz toată noaptea
Băutura care îți distruge somnul mai rău decât cafeaua. Te poate ține treaz toată noaptea
Aplicațiile populare pe care trebuie să le ștergi de pe telefon. Cum îți pot afecta dispozitivul
Aplicațiile populare pe care trebuie să le ștergi de pe telefon. Cum îți pot afecta...
×