A fost cutremur puternic azi, la ora 12:07. Anunțul făcut de INFP din România

Publicat: 21/07/2019 | 13:47
A fost cutremur puternic azi, la ora 12:07. Anunțul făcut de INFP din România

A fost cutremur puternic azi, la ora 12:07. Seismul a fost încadrat de specialiști în zona portocalie, având în vedere magnitudinea înregistrată. Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului a făcut anunțul chiar în urmă cu câteva minute.

Institutul National de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pamantului (INCDFP) a transmis că în ziua de 21/07/2019 la ora 12:07:55 (ora Romaniei) s-a produs in NORTHWESTERN BALKAN REGION un cutremur cu magnitudinea 4.1 pe scara Richter, la adancimea de numai 23 km. Produs la granița dintre Bosnia Herțegovina și Serbia, cutremurul a fost resimțit și în sud-vestul României.

Cutremur puternic în Grecia

Cu doar o zi în urmă, Grecia a fost zguduită de un seism cu magnitudine mare, 5,1 pe scara Richter, care a produs panică printre locuitori. Seismul, care a avut loc la ora 14:13, s-a simţit şi în Aeroportul Internaţional din capitala Greciei. Cel puţin o clădire s-a prăbuşit, potrivit Ethnos.gr.

Epicentrul a fost în zona Magoula (Attica), la 22 de kilometri de centrul oraşului Atena. Seismul, primul care a lovit capitala Greciei din 1999 încoace, s-a produs la adâncimea de 13 kilometri şi a măsurat 5,1 grade pe scara Richter, potrivit Institutului de Geodinamică din Atena, însă Centrul de supraveghere seismologică din SUA a precizat o magnitudine preliminară de 5,3, informează adevarul.ro.

Citește și...