A murit una dintre primele siameze din Romania! Medicii au facut tot ce le-a stat in putinta ca sa o salveze

Publicat: 15/06/2014 | 23:56
A murit una dintre primele siameze din Romania! Medicii au facut tot ce le-a stat in putinta ca sa o salveze

Una dintre primele siameze din Romania, Gherghina Boaru , s-a stins din viata duminica dimineata, in sectia de Oncologie a Spitalului Judetean “Mavromati” din Botosani. Femeia suferea de ciroza hepatica si nu a mai putut fi salvata.

Potrivit cadrelor medicale, Gherghina Boaru a fost internata in urma cu cateva zile, insa organismul nu a mai facut fata si sambata dimineata a decedat.

Gherghina s-a intors in tara spre sfarsitul lunii mai, refuzand sa fie tratata in Italia, acolo unde muncea de multi ani.

Siameze

Nascute in iulie 1982, siamezele Lina si Gherghina au fost separate sase luni mai tarziu, intr-un spital din Laussane, Elvetia.
Sora ei, Lina este devastata de durere. Abia in ultimii 3 ani cele doua gemene s-au regasit si au locuit in casa parintilor, dupa ce in ultima vreme viata le-a tinut departe, prin Spania si Italia.

Gherghina Boaru: „Lina, mi-e dor de tine. Astept sa-ti cunosc si eu familia ta. Si sa ne povestim ca inainte, orice. Sa ne intalnim.Te iubesc!”

Acest mesaj emotionat al Gherghinei este tot ce i-a ramas acum Linei, sora ei geamana. Despartite la 6 luni dupa nastere, apoi ani la randul complet instrainate, primele siameze din Romania, Lina si Gherghina isi iau adio pe vecie.

Siameze

La inceputul anului, Gherghina nu dadea semne ca ar avea vreo suferinta, spun parintii. A plecat in Italia, la sfarsitul lui februarie, ca sa lucreze ca ingrijitoare intr-un spital de pediatrie.

Dupa 2 zile de munca, un medic italian a observat ca Gherghina are probleme de sanatate si a trimis-o la analize. Asa a aflat ca sufera de ciroza si avea si cancer hepatic.

R.O.

Citește și...