Home » Showbiz » Showbiz intern » Alexandru Arsinel, implicat intr-un SCANDAL de pomina: „Daca nu erati un VIP, nu ati fi primit acel RINICHI” Cine il face praf?”

Alexandru Arsinel, implicat intr-un SCANDAL de pomina: „Daca nu erati un VIP, nu ati fi primit acel RINICHI” Cine il face praf?”

De: Cancan 01/09/2013 | 12:00
Alexandru Arsinel, implicat intr-un SCANDAL de pomina: Daca nu erati un VIP, nu ati fi primit acel RINICHI Cine il face praf?

Alexandru Arsinel a suferit in urma cu o saptamana un transplant de rinichi, insa nu toata lumea este de acord cu acest lucru. Acesta este acuzat ca a primit organul doar pentru ca este persoana publica.

Alexandru Arsinel a intrat intr-un scandal de toata pomina.

Emanuel Ungureanu, cel conduce Asociatia pentru Solidaritate si Empatie ”Claudia Safta” si se ocupa de zeci de copii si tineri care fac dializa, a marturisit ca Alexandru Arsinel a primit rinichiul deoarece este foarte varsta si pentru ca este VIP.

Ce-i drept, Alexandru Arsinel a asteptat ca acest transplat sa se faca numai trei zile.

”Stimate domnule Alexandru Arşinel,

Numele meu este Emanuel Ungureanu, vă scriu în calitate de asistent social care se ocupă de 13 ani de îngrijirea a peste 70 de copii şi tineri care suferă de insuficienţă renală cronică, tratată prin hemodializă, dializă peritoneală şi transplant renal.

Regret din toată inima că suferiţi la fel ca prea mulţi români de una dintre cele mai cumplite boli, insuficienţa renală cronică care condamnă la o moarte lentă mii de concetăţeni ai noştri.

Am aflat cu bucurie împreună cu milioane de români, cărora le-aţi înseninat viaţa cu prestaţiile dumneavoastră de înaltă ţinută artistică, că aţi primit o şansă la viaţă prin bunăvoinţa unei familii care a hotărât să fie de acord ca o parte din corpul persoanei dragi trecute în nefiinţă să trăiască prin dumneavoastră.

Sunt totuşi trist şi extrem de dezamăgit domnule Arşinel de faptul că aţi acceptat un tratament preferenţial din partea unui sistem de transplant care ar trebui să ofere o şansă la viaţă pe criterii clare, transparente tuturor bolnavilor care au nevoie de un organ funcţional pentru supravieţuire.

Dumneavoastră aţi primit un rinichi la 3 zile după ce aţi solicitat un transplant pentru că sunteţi o vedetă şi profesorul Lucan a decis că viaţa dumneavoastră este mai preţioasă decât a altora.

Dacă aş fi părintele unuia dintre zecile de tineri cu insuficienţă renală cronică care merg de trei ori pe săptămână cu salvarea la un centru de dializă şi stau ţintuiţi de un pat conectaţi la un aparat timp de 4 ore chinuitoare v-aş întreba: De ce credeţi că viaţa copilului meu,care are 21 de ani şi care face dializă de 8 ani, este mai puţin importantă decât viaţa unui om de 70 de ani care nu a făcut nici măcar o zi de dializă?

La sfârşitul anului trecut, domnule Arşinel am fost ”sfâşiat” alături de ”familia” de copii şi tineri dependenţi de dializă de care mă îngrijesc de vestea morţii Adinei Bleotu, o tânără din ”gaşca” noastră pe care am iubit-o enorm.

Acest om cu suflet minunat, nu împlinise 20 de ani şi terminase primul an la medicină la Universitatea de Medicină din Timişoara.

A reuşit această performanţă cu toate că starea ei de sănătate era extrem de precară şi trebuia să meargă la dializă de trei ori pe săptămână, locul unde ştii sigur că te duci, dar nu ştii niciodată dacă te mai întorci.

Sigur nu aţi auzit de ea, nu vă acuz pentru asta.

Pentru părinţii ei, pentru mine şi pentru foarte mulţi oameni care au cunoscut-o, Adina a fost o vedetă.

Şapte ani de zile Adina a fost pe lista de aşteptare şi nu a avut şansa să facă un transplant de la donator în moarte cerebrală.

Această tânără care scria la 14 ani poezii ca Blaga a murit în floarea tinereţii în mod dramatic, pentru că sistemul de transplant din România nu este pregătit să ajute mai mulţi bolnavi.

În disperarea de cauză părinţii Adinei au încercat să cumpere un organ pe ”piaţa neagră”, dar nu au avut suficienţi bani să plătească un donator care să fie compatibil cu ea.

Cred că aţi auzit măcar din reportajele emisiunii ”În premieră”, a doamnei Carmen Avram, despre drama prin care trec sute de români disperaţi că nu îşi pot salva copii de la moarte sigură şi care sunt forţaţi să îşi rişte libertatea căutând donatori vii dispuşi să îşi vândă un rinichi, alegând în felul acesta să încalce legea cu bună ştiinţă.

Familia Bleotu a aşteptat în zadar un rinichi pe listele de aşteptare din România pentru copilul lor minunat.

Donatorul viu găsit compatibil cu Adina, un excroc oribil, s-a lăcomit la bani şi în acest fel nişte părinţi nenorociţi dintre care unul chiar medic pediatru au trebuit să asiste neputincioşi cum odrasla lor se ”stinge”.

Din acest motiv domnule Arşinel ar trebui ca bucuria dumneavoastră că aţi avut şansa să faceţi un transplant la numai câteva zile după ce v-aţi înscris pe lista de aşteptare ar trebui să fie cu măsură, decentă, mai ales că rinichiul a provenit de la un tânăr care şi-a pus capăt zilelor.

În timp ce dumneavoastră vă bucuraţi de un rinichi sănătos mii de români care iubesc viaţa la fel de mult ca dumneavoastră se sting pentru că nu se pot ruga ca cineva să moară pentru ca ei să trăiască sau pentru că nu au suficienţi bani să-şi cumpere un rinichi.

Maestre al comediei, viaţa miilor de anonimi pe ”marea scenă” a vieţii este la fel de importantă ca a dumneavoastră chiar dacă zilele acestea vi s-a sugerat altceva.

Din declaraţiile medicilor care v-au operat rezultă faptul că era important să primiţi repede un rinichi ca să nu rataţi un important turneu în Canada.

Ligia Bulzan, Adina Bleotu, Adina Fiţ sunt doar o parte din numele unor copii care şi-au încheiat mult prea devreme ”turneul vieţii” pentru că medici ca profesorul Lucan au primit în mod nejustificat monopol asupra vieţii şi a morţii.

Pe aceleaşi criterii subiective ca şi dumneavoastră, Maestre, în anul 2004 un cetăţean german de 46 de ani, plecat cu mulţi ani în urmă din România, a primit din partea domnului profesor Lucan rinichiul unei tinere de 18 ani care a fost lovită de o motocicletă.

Acel rinichi era firesc să ajungă la unul dintre tinerii care aşteptau pe lista de aşteptare, şi nu erau puţini.

Care credeţi că au fost motivele pentru care cetăţeanul german a primit rinichiul?

Credeţi că nu s-a găsit niciun român compatibil?

Am fost martor la această tragedie pentru că lucram ca asistent social în Institutul de Transplant Renal condus de profesorul Lucan, acelaşi medic care a decis în dreptul dumneavoastră că merită să trăiţi.

Eu cred că dacă aveaţi 70 de ani şi nu eraţi un VIP, nu aţi fi primit acel rinichi.

Cineva mai tânăr care aştepta de mulţi ani un rinichi şi care ar fi avut o compatibilitate bună cu primitorul ar fi primit această şansă.

Domnule Arşinel sunteţi una dintre multele vedete operate de Lucan pentru ca acesta să apară din nou pe prima pagină a ziarelor.

Pentru mine şi pentru foarte mulţi alţii, VIP-uri sunt Viorel Bora, de 15 ani, din Beclean care a efectuat un transplant la Institutul din Cluj, dar acesta nu a funcţionat nici un minut.

Gabi Miciu, din Bistriţa, face dializă de 10 ani şi medicii clujeni nu au reuşit să îi transplanteze un organ funcţional.

Ei şi mulţi alţii ca ei au fost folosiţi de doctorul Lucan pentru a-şi crea în mass-media imaginea unui salvator.

După ce cazurile lor au fost mediatizate cu succes, dar transplantele lor nu au funcţionat, profesorul Lucan a promis fiecăruia că primul rinichi provenit de la un donator în moarte cerebrală va ajunge la ei.

Mulţi rinichi s-au transplantat de atunci, dar lumina reflectoarelor stingându-se s-a stins cu ea şi şansa lor la viaţă.

Vă doresc multă sănătate domnule Arşinel şi sunt sigur că vă veţi ruga zilele acestea ca Dumnezeu să găsească în ”farmacia” Lui o inimă bună pentru domnul profesor Lucan şi să îi facă acestui chirurg strălucit un ”transplant de inimă” reuşit, astfel încât acesta să îşi ţină promisiunea făcută VIP-urilor mele, Viorel Bora şi Gabrielei Miciu şi multor altora.

 

Sper ca proaspăt ”transplantat de inimă” Maestrul Lucan să cânte cât mai des la căpătâiul multor amărâţi anonimi din ”marea gloată” care au nevoie de un transplant melodia cu care v-a trezit din anestezie excepţionalul medic ATI, Adrian Bărbos. Promit să îl acompaniez.

Cu stimă, Emanuel Ungureanu”.

Parteneri
Incredibil! Lucrurile normale pentru alţii pe care Anamaria Prodan i le-a interzis lui Reghe în timpul căsniciei:
Incredibil! Lucrurile normale pentru alţii pe care Anamaria Prodan i le-a interzis lui Reghe în...
Laurențiu Reghecampf, reacție devastatoare după ce iubita lui a fost atacată mârșav! Mesaj dur pentru femeia care s-a luat de Corina
Laurențiu Reghecampf, reacție devastatoare după ce iubita lui a fost atacată mârșav! Mesaj dur pentru...
DUSTER-UL care lasă pe toată lumea cu gura căscată!
DUSTER-UL care lasă pe toată lumea cu gura căscată!
Păpușa Barbie „tunată”: „Oamenilor nu le vine să creadă că am 50 de ani”
Păpușa Barbie „tunată”: „Oamenilor nu le vine să creadă că am 50 de ani”
Alimentul-minune care „repară” ficatul bolnav. Alimente în dieta pentru un ficat sănătos
Alimentul-minune care „repară” ficatul bolnav. Alimente în dieta pentru un ficat sănătos
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
Horoscop luni, 17 ianuarie. Cea mai norocoasă zodie: Astăzi, mai toată ziua, ţi se dă dreptate
Horoscop luni, 17 ianuarie. Cea mai norocoasă zodie: Astăzi, mai toată ziua, ţi se dă...
Efectul miraculos pe care combinaţia slănină, ceapă şi pălincă îl are în corpul tău
Efectul miraculos pe care combinaţia slănină, ceapă şi pălincă îl are în corpul tău
Trandafiri albi, lacrimi și revoltă la înmormântarea Raisei. ”Era deşteaptă, frumoasă și bună”. Ce spun șefii polițistului despre schimbarea hainelor după accident
Trandafiri albi, lacrimi și revoltă la înmormântarea Raisei. ”Era deşteaptă, frumoasă și bună”. Ce spun...
BANCUL ZILEI | Bărbat sedus în lift de o tipă voluptoasă: “Fă-mă să mă simt femeie!”
BANCUL ZILEI | Bărbat sedus în lift de o tipă voluptoasă: “Fă-mă să mă simt...
Vești bune pentru românii care stau la bloc. Cine va primi bani de la stat
Vești bune pentru românii care stau la bloc. Cine va primi bani de la stat
A simțit că maseurul nu folosea o mână. Când a văzut ce făcea, femeia a încremenit!
A simțit că maseurul nu folosea o mână. Când a văzut ce făcea, femeia a...
Prinţul Harry solicită protecţia poliţiei pentru a se putea întoarce în Marea Britanie
Prinţul Harry solicită protecţia poliţiei pentru a se putea întoarce în Marea Britanie
Casa de Pensii a făcut anunțul! Schimbarea majoră care tocmai a intrat în vigoare. Românii trebuie să știe
Casa de Pensii a făcut anunțul! Schimbarea majoră care tocmai a intrat în vigoare. Românii...
Ce s-a petrecut, de fapt, între Petrică Mîțu Stoian și Niculina Stoican! Fiul de suflet al artistului: „Există și neînțelegeri”
Ce s-a petrecut, de fapt, între Petrică Mîțu Stoian și Niculina Stoican! Fiul de suflet...
Ţara devenită paradis pentru pensionare. O „mamaie” a avut 15 iubiţi tineri în 7 ani: „Nu le-am dat niciun ban!”
Ţara devenită paradis pentru pensionare. O „mamaie” a avut 15 iubiţi tineri în 7 ani:...
De ce a murit Raisa, fetița călcată de un polițist. Legiștii au rezultatele autopsiei
De ce a murit Raisa, fetița călcată de un polițist. Legiștii au rezultatele autopsiei
Apariție incendiară a fostei actrițe pentru adulți! Cum poate să arate la doar 4 zile după ce a născut
Apariție incendiară a fostei actrițe pentru adulți! Cum poate să arate la doar 4 zile...
Tragedie pentru o cunoscută prezentatoare TV! Fiica ei a murit la 18 ani, de COVID: „Mă despart de iubirea vieţii mele
Tragedie pentru o cunoscută prezentatoare TV! Fiica ei a murit la 18 ani, de COVID:...
Sărbătoare mare, cu cruce neagră, pe 17 ianuarie. Un mare sfânt este prăznuit luni. Ce se dă de pomană în această zi
Sărbătoare mare, cu cruce neagră, pe 17 ianuarie. Un mare sfânt este prăznuit luni. Ce...
Lovitură dură pentru salariaţii din România: Ce se întâmplă cu zilele libere din acest an ale angajaţilor
Lovitură dură pentru salariaţii din România: Ce se întâmplă cu zilele libere din acest an...
Ce înseamnă acest simbol pe care îl vedem tot mai des pe maşini. Aproape nimeni nu ştie ce înseamnă
Ce înseamnă acest simbol pe care îl vedem tot mai des pe maşini. Aproape nimeni...
„Raisa mea, fetița mea!” Copila a fost condusă pe ultimul drum, într-un sicriu alb! Părinții au făcut un gest care pe mulți i-a uimit
„Raisa mea, fetița mea!” Copila a fost condusă pe ultimul drum, într-un sicriu alb! Părinții...
O veste tristă despre Celine Dion! La doar 40 de kilograme, organismul ei aproape că a cedat
O veste tristă despre Celine Dion! La doar 40 de kilograme, organismul ei aproape că...
Filmul crimei din Bolintin Vale! Momentul când șoferul de microbuz e lovit în cap, filmat de camere
Filmul crimei din Bolintin Vale! Momentul când șoferul de microbuz e lovit în cap, filmat...
Cinci dispozitive inedite disponibile la Carrefour cu discount
Cinci dispozitive inedite disponibile la Carrefour cu discount
Horoscop rune 17-23 ianuarie 2022, cu Mihai Voropchievici. Racii găsesc belșug, Scorpionii se îndrăgostesc pasional
Horoscop rune 17-23 ianuarie 2022, cu Mihai Voropchievici. Racii găsesc belșug, Scorpionii se îndrăgostesc pasional