Asaltat de sute de turisti care-i bat la poarta palatului din Sibiu, regele romilor, Florin Cioaba, a hotarat sa profite si financiar de notorietatea de care se bucura.
Autocarele pline cu turisti opresc aproape luna de luna pe strada sa, strainii fiind tare curiosi sa il vada pe regele romilor in carne si oase, sa vorbeasca despre traditiile tiganesti, dar si sa se mai planga de confratii care au bagat spaima in Europa. „Am devenit obiectiv turistic. Lumea vine la mine ca sa ma vada!”, spune el. Pentru a-i intampina cum se cuvine, „suveranul” din Sibiu a decis sa-si deschida un restaurant cu specific tiganesc. Asa mai castiga si el un ban cinstit. Si-a intocmit deja planul afacerii. In primul rand, clientii vor fi intampinati de tinere frumoase, imbracate in costume traditionale, si vor asculta, in timp ce iau masa, un taraf live. „Manelele sunt excluse. Sa nu se gandeasca cineva ca se vor canta manele in restauranul meu. Va fi muzica lautareasca”, spune hotarat Florin Cioaba. Singurele lucruri care nu au fost stabilite inca sunt preturile si numele restaurantului. Mancare gatita in vase din cupru In restaurantul lui Cioaba, meniul va cuprinde doar delicatese traditionale precum Bandaret (adica veritabilul muschi tiganesc), salata ? la Lulica, ranza (pipota), sahaimas, peste ? la tast. Bucatele vor fi preparate de bucatari de etnie roma, iar vasele in care se va gati mancarea vor fi din cupru. Regele nu vrea sa auda de inox, pentru ca „doar cuprul retine cel mai bine savoarea mancarii”.