Anchetă în Vrancea după un bărbat internat într-un centru de asistență socială a murit

Publicat: 08/10/2018 | 21:59
Anchetă în Vrancea după un bărbat internat într-un centru de asistență socială a murit

Un bărbat de 50 din județul Vrancea a murit, luni, la scurt timp după ce s-a întors în Centrul de Integrare prin Terapie Ocupațională din localitatea Odobești, unde era internat și de unde plecase fără bilet de voie. Poliția a deschis o anchetă.

Reprezentanții Procuraturii, ai Poliției și ai Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Vrancea fac anchete pentru a stabili cauzele morții unui bărbat de 50 de ani, care era beneficiar al Centrului de Integrare prin Terapie Ocupațională din localitatea Odobești și care luni a plecat din instituție fără să solicite permisiunea îngrijitorilor. El a revenit după aproximativ trei ore spunând că se simte foarte rău. Angajații Centrului au sunat la 112, însă echipajul de prim-ajutor de pe ambulanță nu a mai putut să-l salveze. (VEZI ȘI: MOARTE SUSPECTĂ ÎN CAPITALĂ! O FEMEIE A FOST GĂSITĂ LOVITĂ ÎN CAP ȘI INCENDIATĂ)

S-a deschis o anchetă

Reprezentanții Centrului de Integrare prin Terapie Ocupațională au început o anchetă pentru a afla ce s-a întâmplat în centru înainte de plecare și după revenirea beneficiarului. De asemenea, au informat organelle de anchetă despre acest caz. (VEZI ȘI: DOSAR DE MOARTE SUSPECTĂ DUPĂ CE A FOST DESCOPERIT CADAVRUL UNEI FEMEI ÎN CURTEA SPITALULUI OBREGIA)

„Se fac verificări. S-a întâmplat de dimineață, a lipsit cel mult trei ore. Martorii spun că a plecat cu o mașină neagră, se știu detalii despre mașină, Poliția a primit toate informațiile. La întoarcere bărbatul prezenta o stare generală foarte proastă dar nu avea urme vizibile de violență. Deoarece se simțea rău, personalul a sunat la 112. El avea semne vitale când a venit salvarea, a fost preluat și a decedat ulterior. Beneficiarul avea afecțiuni cronice, este vorba despre afecțiuni cardiace, avea tratament și îl urma. Nu ieșea din centru deoarece avea nevoie de asistență”, a explicat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Vrancea, Adina Lăscan.

Cauza exactă a morții va fi stabilită în urma necropsiei. Conform legii, ancheta se desfășoară sub coordonarea unui procuror, cercetările fiind pentru moarte suspectă.

Citește și...