Acasă » Exclusiv » Antrenorul ”naționalei”, declarații în exclusivitate despre naturalizările lui Montini, Boli sau Omrani: ”Poate vom face acest lucru…”

Antrenorul ”naționalei”, declarații în exclusivitate despre naturalizările lui Montini, Boli sau Omrani: ”Poate vom face acest lucru…”

De: Cristian BlanutaRăzvan Scarlat 04/04/2019 | 23:38

CANCAN.RO, SITE-UL NR.1 DIN ROMÂNIA, v-a propus un ”11” tricolor format din străinii din Liga 1, care ar putea forma o națională de vis sub bagheta lui Cosmin Contra!  Doar că părerile sunt împărțite. Are cuvântul chiar selecționerul, care a răspuns ineditului experiment prezentat de site-ul nostru.

Edy Harlem Gnohere (31 de ani) este principalul vizat! Sau, cel puțin, de la el a plecat propunerea! Fotbalistul de origine franceză a ajuns în România în urmă cu  patru ani și s-a impus imediat la Dinamo, sub conducerea lui Rednic. A ”trădat” pentru FCSB, unde chiar a dat lovitura. Puternic, impetuos, cu mare lipici la gol și, profitând de criza fotbalului românesc pe plan extern, a fost avansată propunerea naturalizării lui! Sigur, lângă el încap, poate în aceeași măsură, Boli, Montini, Junior Morais, Camora sau Omrani. (CITEȘTE ȘI: EI AR PUTEA FI CEI 11 FANTASTICI ”NATURALIZAȚI” CARE SĂ NE REPREZINTE LA EURO 2020!)

La propunerea CANCAN.RO, SITE-UL NR.1 DIN ROMÂNIA, a răspuns chiar cel în măsură să ia decizii la această oră, selecționerul Cosmin Contra. Fostul international i-a lăudat, la rându-i, pe jucătorii străini aleși pe capete, dar are o cu totul altă părăre. ”Nici eu, nici Federația nu a cerut naturalizarea vreunui jucător străin care evoluează în Liga 1. Când va fi ceva peste ca valoare, poate vom face acest lucru. Dar momentan nu este cazul”, au fost primele cuvinte ale lui Contra.  

Cosmin Contra merge pe mâna jucătorilor români

Apoi, a exemplificat pentru jucătorii care au avut cel mai puternic impact pe dreptunghiul verde, în ultima perioadă. ”Gnohere? Păi are o vârstă, iar pe postul lui îl avem pe Pușcaș, care are 22 de ani, joacă în Italia, are evoluții bune la națională. Camora? Da, fotbalist bun… Dar de ce să nu dăm șansa jucătorilor noști? Este treaba altor țări ce fac. La noi, mă repet, nu este momentan cazul”, a fost argumentul lui Cosmin Contra.

Cum se ajunge la naturalizare? Axa FRF – MTS – ANC

Cum se ajunge la naturalizare? Federația solicită sprijinul Ministerului Tineretului și Sportului, printr-o adresă oficială. MTS este singura autoritate abilitată să iniţieze hotărâri de Guvern privind „acordarea cetăţeniei române persoanei fără cetăţenie sau cetăţeanului străin care poate contribui în mod semnificativ la promovarea imaginii României prin performanţe deosebite în domeniul sportului, cu posibilitatea stabilirii domiciliului în ţară sau cu menţinerea acestuia în străinătate”. (VEZI AICI: UNUL DINTRE FOTBALIȘTII DE TOP DIN ”NAȚIONALA” LUI CONTRA E SUSPECTAT CĂ S-A ÎNCURCAT CU EX-AMANTA GOLGHETERULUI HAMZA!)

Ulterior, după o analiză riguroasă, Comisia pentru Cetăţenie din cadrul ANC emite, dacă este cazul, raportul favorabil în care se constată îndeplinirea tuturor condiţiilor prevăzute de lege pentru acordarea cetăţeniei şi-l înaintează către Ministerul Tineretului şi Sportului pentru finalizarea procedurilor legale în acest sens. Și, în cele din urmă, sportivul respectiv devine cetățean român.

Edy Gnohere, poreclit Bizonul, este fotbalistul străin în vogă în acest moment în Liga 1

Dispute la Casa Fotbalului

În urmă cu patru ani, a fost miting la Casa Fotbalului, pe tema naturalizării. Membrii asociației Uniţi sub Tricolor (UST) au fost împotrivă, la acea dată vorbindu-se pentru prima oară despre fotbaliști străini care să evolueze în naționala de fotbal a României. Aceștia susțineau că oamenii din fotbal ar trebui să investească în centrele de copii şi juniori autohtone. “Scopul nostru primordial este de a face factorii abilitaţi să înţeleagă faptul că nu este normal să naturalizăm jucători străini, ci să ne concentrăm atenţia asupra fotbalului juvenil. Patronii preferă să aducă străini liberi de contract, în loc să investească în creşterea sănătoasă a juniorilor”, a declarat atunci unul dintre membrii UST.

Daum a vrut jucători străini în națională

Germanul Christoph Daum, cel care a condus destinele naționalei de fotbal a României în perioada iubie 2016 – septembrie 2017, în preliminariile CM de fotbal 2018, a spus chiar de la prima lui conferință de presă ca selecționer că este momentul ca și tricolorii să aibă în componență jucători naturalizați. Asta după ce William de Amorim, brazilian la origine, fotbalistul Astrei, devenea cetățean român. A vorbit atunci și de Mario Camora, care aștepta să primească cetățenia. De altfel, fotbalistul portughez își dorea să joace în naționala țării noastre. (CITEȘTE ȘI: ULTIMUL FOTBALIST TRANSFERAT DE GIGI BECALI E OBSEDAT DE O FOSTĂ ASISTENTĂ TV)

Lui Christoph Daum i-a surâs ideea naturalizării unor fotbaliști străini

„Multe naţiuni naturalizează jucători. Îl vedem la Germania pe Boateng care nu arată ca un neamţ obişnuit, la fel avem jucători polonezi. Sunt multe ţări care apelează la jucători care au legături strânse cu acea ţară. Naturalizarea unor jucători este una dintre posibilităţile pe care le voi lua în considerare. Nu pot să dau nume, dar cu ajutorul echipei de scouting îi vom descoperi pe cei care pot aduce un avantaj echipei naţionale şi pot ajuta prin performanţele lor”, au fost cuvintele lui Daum.

Hagi nu a fost încântat de idee

Gică Hagi merge pe jucătorii români, promițători

Gică Hagi avea să-și dea cu părerea, anul trecut, despre fotbaliștii străini care să evolueze la naționala României. Era și atunci vorba de ”Bizon”, care făcea furori în atacul FCSB-ului. Doar că Hagi avea și atunci o mare nemulțumire și a spus-o pe șleau. „Am văzut că vreţi să naţionalizaţi pe cineva, apropo. Asta nu înseamnă că nu e bun. Dar nu se vorbeşte de Drăguş. E păcat. Voi sunteţi subiectivi, nu eu. Se propun vârfuri, dar el nu are goluri? Şi are doar 19 ani. Chiar dacă e nou, e bun. Şi e român! El nu mai trebuie naţionalizat. Sau poate trebuie, cine ştie!? Că e de la Hagi”, a declarat ”Regele”. ”Nu mai vorbesc de echipa naţională, am spus. E Cosmin acolo, el face, el răspunde”, a mai spus Hagi.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected] sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Cristian Blănuță este redactor la CANCAN.RO, site care face parte din Grupul de Presă GÂNDUL. A început să lucreze în mass-media în anul 1996, la ziarul MONITORUL DE BACĂU. Au urmat ZIARUL DE BACĂU, PROSPORT (Ediția de Moldova), SPORT citeste mai mult
Răzvan Scarlat este redactor la site-ul CANCAN.RO, care face parte din Grupul de Presă GÂNDUL. A avut prima tangență cu presa la vârsta de 23 de ani, când a început să scrie pentru fanatik.ro. Apoi a semnat articole pentru GOOOLSPORT și ZIUANEWS.RO. citeste mai mult
Parteneri
Nu este o eroare! Cu cât se vinde un singur mic la Cocoșatu’, acum, de 1 MAI
Nu este o eroare! Cu cât se vinde un singur mic la Cocoșatu’, acum, de...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Imaginea zilei: ANDREEA ESCA în costum de BAIE! N-a mai fost văzută niciodată AȘA
Imaginea zilei: ANDREEA ESCA în costum de BAIE! N-a mai fost văzută niciodată AȘA
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Eroul român care a lansat celebra deviză „Pe aici nu se trece!”. Povestea generalului considerat cel mai important comandant al Armatei Române în Primului Război Mondial
Eroul român care a lansat celebra deviză „Pe aici nu se trece!”. Povestea generalului considerat...
Strigăte și urlete de jale la priveghiul lui Lucas, nepotul lui Tzancă Uraganu care a fost răpus de cancer
Strigăte și urlete de jale la priveghiul lui Lucas, nepotul lui Tzancă Uraganu care a...
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit o revoltă uriașă
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani. Abia acum polițiștii au aflat cine este și povestea ei ciudată
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Dana Roba, în lacrimi după ce familia lui Daniel Balaciu a amenințat-o că îi ia fetițele! Ce părere are Doctorul Psiholog Ion Duvac despre această situație
Dana Roba, în lacrimi după ce familia lui Daniel Balaciu a amenințat-o că îi ia...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a actorului?  „Nu se va anula nimic.”
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
Verdict neașteptat în cazul bărbatului suspectat de uciderea gravidei din Orhei.  Ce urmează să se întâmple cu el
Verdict neașteptat în cazul bărbatului suspectat de uciderea gravidei din Orhei. Ce urmează să se...
Un tânăr din Suceava a omorât un om cu maşina, apoi a fugit. Poliţia l-a găsit acasă, dar el n-a vrut să iasă la poartă. Cum a fost convins să se predea
Un tânăr din Suceava a omorât un om cu maşina, apoi a fugit. Poliţia l-a...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă, nevasta te-ar întâmpina cu…
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Kaufland: mașină de înșurubat și ciocan rotopercutor, disponibile din 1 mai
Kaufland: mașină de înșurubat și ciocan rotopercutor, disponibile din 1 mai
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
Lidia Buble a făcut anunțul: „Mă veți vedea în rochia de mireasă. Sunt gata de măritat, dacă trebuie și insistă cine trebuie...”
Lidia Buble a făcut anunțul: „Mă veți vedea în rochia de mireasă. Sunt gata de...
Câți mici a comandat un singur român la o terasă de 1 Mai. Numărul l-a uimit până și pe grătargiu
Câți mici a comandat un singur român la o terasă de 1 Mai. Numărul l-a...
Singurele zodii care vor avea noroc pe toate planurile în următoarele două luni. Primesc șansa unică să-și schimbe viața complet
Singurele zodii care vor avea noroc pe toate planurile în următoarele două luni. Primesc șansa...
Lege pentru cei care au telefoane mobile. Persoanele care ar putea avea interzis să aibă un telefon
Lege pentru cei care au telefoane mobile. Persoanele care ar putea avea interzis să aibă...
Lumea afacerilor din România, zguduită de decesul unui dintre cei mai cunoscuţi afacerişti. A fost răpus de o boală incurabilă
Lumea afacerilor din România, zguduită de decesul unui dintre cei mai cunoscuţi afacerişti. A fost...
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Rusia îşi intensifică producţia de armament, după ce Statele Unite au anunţat un nou ajutor pentru Ucraina
Rusia îşi intensifică producţia de armament, după ce Statele Unite au anunţat un nou ajutor...
Tragedie înainte de Paște! A murit marele ACTOR: Îl vom iubi mereu
Tragedie înainte de Paște! A murit marele ACTOR: Îl vom iubi mereu
Pensiile care ar putea fi dublate. Românii vizați
Pensiile care ar putea fi dublate. Românii vizați
https://www.gandul.ro/diverse/cat-costa-porumbul-fiert-sau-copt-in-vama-veche-pana-si-acest-simplu-produs-a-ajuns-sa-fie-foarte-scump-20198989
https://www.gandul.ro/diverse/cat-costa-porumbul-fiert-sau-copt-in-vama-veche-pana-si-acest-simplu-produs-a-ajuns-sa-fie-foarte-scump-20198989
Averea lui Ionuţ Negoiţă a explodat! Ce loc ocupă acum omul de afaceri în topul celor mai bogaţi români!
Averea lui Ionuţ Negoiţă a explodat! Ce loc ocupă acum omul de afaceri în topul...
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice. Poze cu ea din trecut
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice....
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...
Ioana Simion, declarații misterioase despre mariajul cu Ilie Năstase: ”Este dureros ce mi se întâmplă. Nu mai pot”
Ioana Simion, declarații misterioase despre mariajul cu Ilie Năstase: ”Este dureros ce mi se întâmplă....
Mircea Badea, reacție dură după ”pensionarea” din învățământ a lui Klaus Iohannis: ”Cum? 20 de ani n-a trecut pe acolo!”
Mircea Badea, reacție dură după ”pensionarea” din învățământ a lui Klaus Iohannis: ”Cum? 20 de...
Orașul din România unde nu e bine să trăiești astăzi. Locuitorii nu știu cât e de periculos
Orașul din România unde nu e bine să trăiești astăzi. Locuitorii nu știu cât e...