Ei ar putea fi cei 11 fantastici ”naturalizați” care să ne reprezinte la Euro 2020!

Publicat: 03/04/2019 | 23:02

Experiment în premieră. CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, reformează din temelii ”naționala” lui Cosmin Contra. Ei ar putea fi cei 11 fantastici ”naturalizați” care să ne reprezinte la Euro 2020! Procedura nu este deloc complicată, iar Mirko Pigliacelli, Mario Camora, Billel Omrani sau Harlem Gnohere ar obține cetățeania română în doar șase luni, dacă există interes!

Ministerul Tineretului și Sportului (MTS) are posibilitatea ca, în cazul unor sportivi excepționali, să solicite Guvernului, prin Autoritatea Națională pentru Cetățenie (ANC), acordarea cetățeniei române. Legea permite această ”naturalizare” în condiții stricte: sportivii respectivi să reprezinte România în loturile naționale.

(VEZI AICI: ROMÂNII-FANTOMĂ! GUVERNUL A ACORDAT CETĂȚENIE UNOR SPORTIVI „INEXISTENȚI”)

Primul pas trebuie, însă, să-l facă Federația sub tutela căreia sportivii își desfășoară activitatea, printr-o adresă oficială către MTS. Apoi, solicitarea ajunge pe masa ANC. Iar în doar șase luni, străinii pot fi cetățeni români cu acte în regulă. Ultimul caz, cel al hocheistului american Bushbacher Philip John, este elocvent în acest sens.

Axa Federație – MTS – ANC

CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, vă prezintă, în exclusivitate, procedura. Care este super-simplă! Respectiva Federație solicită sprijinul Ministerului Tineretului și Sportului, printr-o adresă oficială. MTS este singura autoritate abilitată să iniţieze hotărâri de Guvern privind „acordarea cetăţeniei române persoanei fără cetăţenie sau cetăţeanului străin care poate contribui în mod semnificativ la promovarea imaginii României prin performanţe deosebite în domeniul sportului, cu posibilitatea stabilirii domiciliului în ţară sau cu menţinerea acestuia în străinătate”.

Ulterior, după o analiză riguroasă, Comisia pentru Cetăţenie din cadrul ANC, emite, dacă este cazul, raportul favorabil în care se constată îndeplinirea tuturor condiţiilor prevăzute de lege pentru acordarea cetăţeniei şi-l înaintează către Ministerul Tineretului şi Sportului pentru finalizarea procedurilor legale în acest sens. Și, în cele din urmă, sportivul respectiv devine cetățean român.

(CITEȘTE ȘI: FOTBALISTUL SENEGALEZ POATE JUCA PENTRU ”NAŢIONALA” LUI CONTRA)

Bushbacher Philip John a devenit cetățean român în doar șase luni. Pe 18.06.2018, Federația Română de Hochei pe Gheață a făcut adresa către MTS, dosarul a ajuns la ANC, iar, pe 30.01.2019, sportivul născut în SUA a devenit român cu acte în regulă și poate reprezenta țara noastră la competițiile internaționale.

De altfel, de-a lungul ultimilor ani, mai mulți hocheiști, baschetbaliști, handaliști sau luptători au devenit cetățeni români. Federația Română de Fotbal este singurul for sportiv din România care nu a făcut niciodată vreun demers în urma căruia un fotbalist străin din Liga 1 să ajungă conațional de-al nostru. Foarte ciudat! Motiv pentru care CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, vă propune un experiment în premieră.

Cheia e la FRF

Vă prezentăm care ar putea fi cei 11 fantastici ”naturalizați” care ne-ar reprezenta la Euro 2020, asta în cazul în care ne vom califica. De precizat că FRF ar putea solicita inclusiv ca fotbaliști străini care nu au evoluat niciodată în România să intre în posesia cetățeniei române. Nu este deloc obligatoriu ca sportivii să fi evoluat o anumită perioadă în țara noastră, să fie căsătoriți cu o româncă sau să aibă domiciliul aici.

Nici vorbă! Trebuie doar ca respectivul fotbalist să fie eligibil din punctul de vedere al UEFA, adică să nu fi evoluat pentru alte echipe naționale sau pentru reprezentativa U-21 a vreunei țări. Dacă FRF vrea, în doar șase luni (procedura am explicat-o mai sus) orice sportiv poate reprezenta România la diverse competiții.

Mai mult, Cosmin Contra poate alinia, la Euro 2020, o selecționară doar cu “naturalizați”! Da, este posibil acest lucru fără niciun fel de problemă!

(NU RATA: GIGI BECALI, INTERVENŢIE LA CONTRA! ”VEZI CĂ ARE CETĂŢENIE ROMÂNĂ!”)

Cine ar putea fi cei 11 fantastici + rezervele

ECHIPA DE START: Mirko Pigliacelli (CS U Craiova) – Ivan Martic (CS U Craiova), Kevin Boli (CFR Cluj), Mario Camora (CFR Cluj), Junior Morais (FCSB) – Billel Omrani (CFR Cluj), Eric De Oliveira (Viitorul), Jonathan Rodriguez (FC Botoșani), Carlo Fortes (CS U Craiova) – Harlem Gnohere (FCSB), Mattia Montini (Dinamo)

REZERVE: Jesus Fernandez (CFR Cluj), Paulo Vinicius (CFR Cluj), Bradley de Nooijer (Viitorul), Najib Ammari (Dunărea Călărași)

Cei 11 fantastici ”naturalizați” care ar putea să ne reprezinte la Euro 2020

Unii sunt fotbaliști consacrați în Liga 1 (Camora, Morais, Omrani, Eric, Gnohere), alții evoluează de puțin timp în campionatul românesc (Pigliacelli, Martic, Boli, Jonathan Rodriguez, Fortes, Montini), dar s-au impus ca titulari și și-au demonstrat valoarea.

Hervin Ongenda, Diego Fabbrini, Matteo Fedele și Bogdan Planici sunt alți străini care evoluează în Liga 1, și-au arătat clasa, dar, din păcate pentru noi, au evoluat pentru alte naționale sau la Under 21. Cert este că, dacă se vrea, se poate! Iar România nu ar mai fi, probabil, singura echipă din Europa care nu a naturalizat vreun jucător.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

Citește și...