Acasă » Showbiz » Showbiz intern » Atac dur la Constantin Enceanu, după moartea lui Petrică Mâțu Stoian: ”Dacă erați prieten nu făceați asemenea declarație”

Atac dur la Constantin Enceanu, după moartea lui Petrică Mâțu Stoian: ”Dacă erați prieten nu făceați asemenea declarație”

De: Maria Roșca 19/01/2022 | 13:57
Atac dur la Constantin Enceanu, după moartea lui Petrică Mâțu Stoian: ”Dacă erați prieten nu făceați asemenea declarație”

Mama lui Alin Gabriel rupe tăcerea, după ce tânărul solist de muzică populară a fost criticat dur pe rețelele de socializare. ”Fiul de suflet” al regretatului artist a primit amenințări, dar și vorbe grele din partea celor care cred că acesta s-a folosit de imaginea maestrului Petrică Mâțu Stoian. 

Petrica Mâțu Stoian l-a cunoscut pe Alin Gabriel Matei, ”fiul său de suflet”, în urma cu mai mulți ani, la un concurs de muzica populară. De atunci, l-a îndrăgit ca pe propriul copil și l-a luat sub aripa lui protectoare.

(VEZI ȘI:FIUL DE SUFLET AL LUI PETRICĂ MÂȚU STOIAN, ÎNGENUNCHEAT DE DURERE: ”DACĂ V-AȚI ÎNTOARCE MĂCAR O ORĂ…”)

Imediat după moartea artistului, tânărul a fost aspru criticat și chiar i s-au adus acuzații grave privid loialitatea pe care acesta i-a purtat-o maestrului. Mama lui Alin Gabriel a luat atitudine și a rupt tăcerea printr-o serie de declarații la adresa tuturor celor care îi acuză fiul de faptul că a profitat de pe urmele regretatului Petrică Mâțu Stoian:

”Dragi prieteni,
CITIȚI CU MARE ATENȚIE!!!

Am văzut și citit de două luni și ceva, comentarii răutăcioase și acuzații aduse copilului meu Alin Gabriel Matei Oficial și m-am tot gândit dacă sa răspund sau nu, ei bine, s-a ajuns cu acuzațiile mult prea departe și anume: “L-ai băgat în mormânt și acum râzi” și la amenințări de genul: “Ai să vezi tu pe parcurs cine sunt eu”, sunt doar câte un exemplu din toate răutățile, acuzațiile și amenințările aduse copilului.

Vreau să vă anunț pe această cale că nu ne este frică decât de Dumnezeu si că acuzațiile aduse trebuiesc demonstrate cu probe, iar de amenințări se ocupă organele abilitate. Tot pe această cale vreau să lămuresc și alte aspecte legate de: zona, repertoriu, “copilul de suflet” și cel mai important aspect în legătura cu “să-l ajute prietenii Maestrului.” Zona: tatăl lui Alin este din comuna Cernisoara, județul Vâlcea, o localitate apropiată de județul Gorj, iar eu, mama lui sunt din Albota, județul Argeș și locuim in Pitești.

(VEZI ȘI:IMAGINI DEMULT UITATE: BIANCA DRĂGUȘANU, CRBL, ILEANA CIUCULETE ȘI PETRICĂ MÂȚU STOIAN, LA O SINGURĂ MASĂ)

Repertoriu: legat de acest aspect Alin a ales sa își facă propriul repertoriu cu cântece oltenești (nu cred ca zona Olteniei aparține vreunui artist și nu mai are altcineva voie sa cânte această zonă), are albumul în lucru la Chișinău, la Maestrul Nicolae Botgros și Orchestra Lăutarii, așa că vreau să se liniștească cârcotașii că nu ii va lua piesele și repertoriul regretatului Petrică Mîțu Stoian, doar un singur lucru va face cu siguranță, va cânta din piesele Maestrului pentru a-i păstra memoria vie, ii va urma întocmai toate sfaturile, ii va fii recunoscător toată viața și nu va uita niciodată de unde a plecat și cine la ajutat. Toți artiștii la început de drum au cântat piese din repertoriul altui artist până și-au făcut propriul repertoriu și nu a fost o tragedie, de ce la copilul meu este?
“Copilul de suflet”: niciodată copilul meu, în nici un interviu sau emisiune nu a spus acest lucru, nu și-a atribuit niciodată acest nume ”copil de suflet.” Presa i-a atribuit acest “nume”, din spusele Maestrului la diferite emisiuni, spectacole sau evenimente, Maestrul i-a dat acest nume” copilul meu de suflet” (pentru cine are urechi sa audă, aude, cine nu critică doar după titlul articolului).

Copilul meu îl iubește pe Maestru așa cum își iubește propriul tată, l-a respectat, l-a ascultat și a învățat multe de la el. Maestrul a iubit acest copil ca pe propriul lui fiu sș s-a purtat cu el ca și când i-ar fi fost cu adevărat tată, i-a dat sfaturi, l-a dojenit, l-a învățat tehnica vocala, i-a dăruit un STICK cu toate negativele de la piesele dânsului, asta însemnând ca a avut încredere în talentul și în potențialul lui. Un asemenea artist de talia Maestrului nu ar fi ținut si promovat un afon, este adevărat ca a ajutat si alți copii, dar în acest copil a văzut poate acel “dar” sau “har” dat de Dumnezeu.

Între noi familia Matei și Maestru a fost mai mult decât o prietenie, pot spune că am fost o FAMILIE, ne considera copiii dumnealui și chiar spunea ”copiii mei de la Pitești”, vorbeam zilnic la telefon, ne vedeam seara pe videocall și vorbeam ore în șir, ne vizităm acasă, dar din păcate Dumnezeu ni l-a luat mult prea devreme, ne-am bucurat unii de alții doar 5 ani.  În acești ani i-am cunoscut și surorile, pe Dna Maria de la Arad și pe Dna Domnica cu care avea o relație normală, de frate-surori, erau apropiați, se întâlneau cu toții la casa părintească de la Isverna și nu numai. Noi suntem în relații bune cu surorile, vorbim, ne sunăm, deci păstram legătura.

Mama lui Alin Gabriel, Petruța, susține că maestrul a avut prieteni, care ar fi trebuit să îl ajute pe fiul său în cariera de muzician, așa cum regretatul artist i-ar fi rugat, însă acest lucru nu s-a întâmplat.  Un alt lucru punctat de mama lui Alin Gabriel este legat indirect de Constantin Enceanu care a declarat că :”Mi-au plăcut prea mult femeile ca să trec la bărbați”, vorbe care nu au rămas fără ecou pentru mama tânărului, aceasta considerând că i-a ”pătat” memoria artistului:

(VEZI ȘI:DORU GUȘMAN, IMPRESARUL LUI PETRICĂ MÂȚU STOIAN, VREA SĂ O DEA ÎN JUDECATĂ PE SORA ARTISTULUI: ”MINTE CU NERUȘINARE”)

“Ajutor de la prietenii Maestrului” așa spuneau unele persoane ca acești prieteni sa îl ajute pe acest copil, dar vă întreb eu: ”care prieteni?”……mai bine zis “ așa zișii prieteni”…….acei prieteni care întorc spatele la emisiuni și pleacă când copilul cânta?….. acei prieteni care refuza sa fie in emisiuni cu copilul?…..acei prieteni care nu i-au respectat ultima dorința a Maestrului legată de copil? (crezând ca noi nu știm ce i-a rugat, dar sunt martori)…….acei prieteni care îl ataca mereu pe copil când îl prindea singur in emisiuni?…….acei prieteni care suna copilul și ii spune sa nu mai apara la TV ca este penibil (dovezi și martori sunt), dar ii întreb eu, ei nu au fost penibili când au bătut toate televiziunile iar copilul meu îl aștepta pe Maestru la Ansamblul Maria Tanase?…….copilul a refuzat televiziunile fiindcă pentru el important era Maestru, nu FAIMA.

Diferența între Maestru și acești “așa ziși prieteni” este ca Maestru a fost OM, nu a uitat de unde a plecat și a ajutat mulți copii și oameni neașteptând nimic în loc, iar ceilalți au uitat de OMENIE, de unde au plecat și cine i-a ajutat.
Mă opresc aici fiindcă nu vreau să vă plictisesc că de spus ar fi multe, fiindcă știu multe dar eu nu vreau să întinez memoria Maestrului așa cum a făcut-o “bunul lui prieten” spunând că citez: “Mi-au plăcut mult prea mult femeile ca să trec la bărbați,” lăsând loc de interpretări. Dle dacă erați prieten cu adevărat nu făceați asemenea declarații indiferent de ce vorbe vă ieșise, punându-l pe Maestru într-o situație urâtă. Maestrul Petrică Mîțu Stoian va rămâne unic, nimeni nu îi va lua locul și nici nu se va ridica la valoare lui, era unic în tot ceea ce făcea. Vă rog sa nu mai dați cu “pietre“ în copil, nu mai judecați copilul, este prea educat și cu mult bun simt pentru vremurile pe care le trăim. Uitați de ce îl iubea Maestru pe acest copil:

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Absolventă a Facultății de Jurnalism, Universitatea Hyperion din București. În prezent este redactor al publicației CANCAN.RO, site ce face parte din Grupul de Presă GÂNDUL.
Parteneri
Bancul zilei | Șeful cel nou
Bancul zilei | Șeful cel nou
Cristi Borcea are o „Valentina Pelinel mică”. „Doar că are ochii albaștri”
Cristi Borcea are o „Valentina Pelinel mică”. „Doar că are ochii albaștri”
Ea e considerată cea mai frumoasă prezentatoare din lume! Aparițiile ei lasă milioane de oameni cu pulsul ridicat
Ea e considerată cea mai frumoasă prezentatoare din lume! Aparițiile ei lasă milioane de oameni...
Divele care au atras toate privirile cu cele mai 'obraznice' ţinute! Imagini incendiare
Divele care au atras toate privirile cu cele mai 'obraznice' ţinute! Imagini incendiare
Prodanca, adevărul despre mașinile „furate” din fața vilei de la Snagov! L-a spulberat pe Reghecampf! „Este executat silit pe tot ce are și este în degringoladă”
Prodanca, adevărul despre mașinile „furate” din fața vilei de la Snagov! L-a spulberat pe Reghecampf!...
Anunțul făcut de Carmen Harra despre Florin Piersic! Totul se întâmplă la scurt timp după ce marele actor a fost mutat la un alt spital din Capitală: „Nu este încă timpul”
Anunțul făcut de Carmen Harra despre Florin Piersic! Totul se întâmplă la scurt timp după...
O femeie din Iași a păcălit moartea, după ce a vrut să traverseze în grabă prin fața unui TIR
O femeie din Iași a păcălit moartea, după ce a vrut să traverseze în grabă...
Ucis pentru că a refuzat să fie evacuat din calea „orașului viitorului”. Sate întregi au fost rase de pe hartă pentru proiectul NEOM
Ucis pentru că a refuzat să fie evacuat din calea „orașului viitorului”. Sate întregi au...
Cât costă Dacia Logan în 2024? Mai este o mașină LOW COST?
Cât costă Dacia Logan în 2024? Mai este o mașină LOW COST?
Ce a făcut Sorinel Copilul de Aur cu primii lui bani din cântări: „A cumpărat mâncare în casă”. Cum s-a schimbat viața artistului de când a devenit faimos
Ce a făcut Sorinel Copilul de Aur cu primii lui bani din cântări: „A cumpărat...
Cine e, de fapt, soția lui Florin Piersic
Cine e, de fapt, soția lui Florin Piersic
Cum a aflat Monica Tatoiu recent că mai are frați de pe urma tatălui: „I-a făcut un copil uneia, iar acum strănepotul ne-a găsit pe internet și vine în România. Mai am un frate în Canada.”
Cum a aflat Monica Tatoiu recent că mai are frați de pe urma tatălui: „I-a...
Mesajul publicat de Florin Piersic Jr., după ce tatăl lui a ajuns cu septicemie la spital. Unde se află fiul lui Florin Piersic în timp ce marele actor se luptă pentru viața lui
Mesajul publicat de Florin Piersic Jr., după ce tatăl lui a ajuns cu septicemie la...
Urmează 48 de ore critice pentru Florin Piersic. Medic:
Urmează 48 de ore critice pentru Florin Piersic. Medic: "Depinde şi de sistemul imunitar, depinde...
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am învățat minte... de azi nu mai conduc cu viteză. Ștrulă: - De ce?
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am învățat minte... de azi nu mai conduc cu viteză. Ștrulă:...
Ce televizor poți cumpăra cu doar 405 Lei de la ALTEX resigilate?
Ce televizor poți cumpăra cu doar 405 Lei de la ALTEX resigilate?
A fost găsit LOCUL de VECI al unui MARE filosof! „Era chiar sub nasul tuturor”
A fost găsit LOCUL de VECI al unui MARE filosof! „Era chiar sub nasul tuturor”
A recunoscut! În ce loc neobișnuit a întreținut Oana Roman relații intime: ”Când eram tânără făceam tâmpenia asta la greu...”
A recunoscut! În ce loc neobișnuit a întreținut Oana Roman relații intime: ”Când eram tânără...
Cartierul în care e bine să te muți astăzi. E cel mai sigur din toată România și stă cel mai bine la transport în comun, piste de biciclete și parcări
Cartierul în care e bine să te muți astăzi. E cel mai sigur din toată...
Ce se pune la rădăcina roșiilor să crească mari și gustoase. E un ingredient pe care îl ai sigur în casă
Ce se pune la rădăcina roșiilor să crească mari și gustoase. E un ingredient pe...
Se verifică banii românilor. Este obligatoriu până pe 25 mai. Legea spune clar
Se verifică banii românilor. Este obligatoriu până pe 25 mai. Legea spune clar
Monica Tatoiu, dezvăluiri șocante. Abia a aflat că mai are doi frați rezultați din aventurile tatălui său: „I-a făcut un copil uneia, iar acum strănepotul ne-a găsit pe internet și vine în România”
Monica Tatoiu, dezvăluiri șocante. Abia a aflat că mai are doi frați rezultați din aventurile...
Rise of the Ronin Review: potențial imens, în mare parte irosit
Rise of the Ronin Review: potențial imens, în mare parte irosit
O ţară care în trecut atrăgea mii de muncitori români va recruta lucrători sezonieri din Egipt pe fondul deficitului de forţă de muncă
O ţară care în trecut atrăgea mii de muncitori români va recruta lucrători sezonieri din...
A devenit strict interzis, chiar DE ASTĂZI, 10 MAI. Regula care se aplică pe stradă, dar și la TV
A devenit strict interzis, chiar DE ASTĂZI, 10 MAI. Regula care se aplică pe stradă,...
Cum se simte Kate Middleton. Răspunsul prințului William
Cum se simte Kate Middleton. Răspunsul prințului William
Clipe DECISIVE pentru Florin Piersic! Anunțul medicilor, în urmă cu puțin timp
Clipe DECISIVE pentru Florin Piersic! Anunțul medicilor, în urmă cu puțin timp
Lovitură de milioane de euro dată, în București, de milionarul român care este coproprietar la cel mai tare restaurant din Dubai
Lovitură de milioane de euro dată, în București, de milionarul român care este coproprietar la...
Ce a putut să găsească Mihai Morar într-o casă abandonată din Maramureș. A publicat imaginile tulburătoare în mediul online
Ce a putut să găsească Mihai Morar într-o casă abandonată din Maramureș. A publicat imaginile...
Ce tematică deosebită au ales Oana Mosneagu și Vlad Gherman pentru nunta lor:
Ce tematică deosebită au ales Oana Mosneagu și Vlad Gherman pentru nunta lor: "Suntem absolut...
De ce nu acceptă Florin Piersic formularea ”maestre”. Explicația lui este uimitoare
De ce nu acceptă Florin Piersic formularea ”maestre”. Explicația lui este uimitoare
Singurele zodii care vor face bani frumoși în următoarele trei săptămâni. Vine norocul și renasc din propria cenușă
Singurele zodii care vor face bani frumoși în următoarele trei săptămâni. Vine norocul și renasc...
Care este cel mai sănătos pește de mâncat. Este ieftin, are mult calciu și vitamina D, e mai bun ca somonul și îl găsești în toate supermarketurile din România
Care este cel mai sănătos pește de mâncat. Este ieftin, are mult calciu și vitamina...
×