Australia merge la Mondialul din Rusia!

Publicat: 15/11/2017 | 16:13
Australia merge la Mondialul din Rusia!

Australia s-a calificat la Campionatul Mondial din 2018, care va avea loc în Rusia. După ce în manşa tur a barajului cu Honduras au terminat nedecis în deplasare, scotr 0-0, „cangurii” au câştigat în urmă cu puţin timp, fără emoţie returul de la Sydney cu 3-1 (0-0), devenind astfel cea de-a 31 formaţie calificată la marea întrecere fotbalistică a lumii.

După o primă repriză în care deşi a dominat, nu a reuşit să se desprindă, Australia s-a dezlănţuit în repriza a doua reuşind să se desprindă prin hattrick-ul de senzaţie semnat de Mile Jedinak (min. 54, 72, 85). Golul de onoare al celor din Honduras a fost marcat de fundaşul Alberth Elis, în minutul 90+4, în urma unui corner.

Ultima echipă care va întregi tabloul complet de la Campionatul Mondial din Rusia se va stabili în urma returului barajului dintre Peru şi Noua Zeelandă, meci care în tur s-a terminat nedecis 0-0. Selecţionata Perului porneşte îna ceastă seară ca mare favorită în partida cu Noua Zeelandă, specialiştii dând şanse mici de calificare oaspeţilor.

Cupa Mondială care va avea loc anul viitor în Rusia, între 14 iunie şi 15 iulie. Tragerea la sorţi a grupelor Campionatului Mondial din 2018 va avea loc pe 1 decembrie la Moscova.


Iată formaţiile calificate la Campionatul Mondial din Rusia din 2018:

 

Rusia (echipa gazdă, calificată din oficiu);

 

Nigeria, Egipt, Senegal, Maroc, Tunisia (toate din Africa);

 

Brazilia, Uruguay, Argentina, Columbia (toate din America de Sud);

 

Iran, Japonia, Coreea de Sud, Arabia Saudită, Australia (toate din Asia);

 

Mexic, Costa Rica, Panama (din CONCACAF – America de Nord, Centrală şi Caraibe);

 

Germania, Anglia, Belgia, Spania, Polonia, Islanda, Serbia, Franţa, Portugalia, Elveţia, Croaţia, Suedia, Danemarca (toate din Europa).

                   

Cristi P.

 

Citește și...