Home » Exclusiv » Avem interceptările din dosar! Cum s-au infiltrat agenții-acoperiți în rețeaua traficantului ”Rocky” și…

Avem interceptările din dosar! Cum s-au infiltrat agenții-acoperiți în rețeaua traficantului ”Rocky” și…

De: Cancan 25/03/2018 | 23:52

În urmă cu aproape doi ani, polițiștii și procurorii DIICOT făceau cea mai mare captură de cocaină din toate timpurile, de la noi. Drogurile, care valorau peste 625 de milioane de euro, erau ascunse în containere cu banane, special disimulate ca să nu fie descoperite de câinii antidrog. Rețeaua era condusă de un marocan poreclit ”Rocky”, care a picat în mâinile românilor cu ajutorul anchetatorilor spanioli, pentru că planul de bătaie al traficanților se făcea în localurile din Madrid. Succesul operațiunii a venit, de altfel, după o minuțioasă anchetă internațională, coordonată, din partea României, de comisarul șef Claudiu Cucu, de la Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate, unul dintre cei mai apreciați polițiști români. CANCAN.ro, site-ul numărul 1 din România, a aflat detalii explozive din rechizitoriul procurorilor!

În dosarul absolut neobișnuit – ca urmare a valorii uriașe de piață a drogurilor – au fost trimiși în judecată Mimoun Kaabounim, zis „Dark Rocky“ şi „Rocky“, Narvaez Ramon Diego, Mikailionis Nerijus, Laurincikas Audrius, Gaidamavicius Vygantas şi Miceika Tadas.

Potrivit DIICOT, „în perioada aprilie – iunie 2016, inculpatul Mimoun Kaabouni împreună cu inculpaţii Narvaez Ramon Diego, cetăţean columbian, şi cu Mikailionis Nerijus, Laurincikas Audrius, Gaidamavicius Vygantas şi Miceika Tadas, cetăţeni lituanieni, au iniţiat şi au constituit un grup infracţional organizat, pe care ulterior l-au şi sprijinit prin acţiuni distincte, în scopul săvârşirii de infracţiuni de trafic internaţional de droguri de mare risc (efectuarea de transporturi de mari cantităţi de cocaina din Columbia în Europa de Vest, cu tranzitarea teritoriului României) şi trafic intern de droguri de mare risc (extragerea, deţinerea şi manevrarea drogurilor respective, pe teritoriul României, în vederea transportării ulterioare a acestora în ţări din Europa de Vest)“.

Cocaina era destinată pieței din Olanda

Astfel, în perioada aprilie – iunie a anului 2016, împreună cu inculpaţii anterior menţionaţi, au introdus în România, prin Portul Constanţa, fără drept, cantitatea de aproximativ 2.500 de kilograme de cocaină, prin disimularea acestor droguri în spaţii special amenajate ale unor containere (introduse în România prin utilizarea, ca paravan, a unor operaţiuni de import – export de aproximativ 320 de tone de banane din Columbia în România).

Tot astfel, în perioada 21.06.2016 – 29.06.2016, activitatea infracţională a inculpatului Mimoun Kaabouni a continuat, în sensul că, împreună cu inculpaţii Narvaez Ramon Diego, Mikailionis Nerijus, Laurincikas Audrius, Gaidamavicius Vygantas şi Miceika Tadas, a încercat să scoată din România, fără drept, cantitatea totală de aproximativ 2.500 de kilograme de cocaină provenită din Columbia, droguri ce urmau a fi direcţionate către Europa de Vest“, potrivit DIICOT.

Anchetatorii mai arată că, pentru extragerea drogurilor, inculpaţii au închiriat un depozit pe raza localităţii Eforie Sud, desfăşurând aceste activităţi la data de 27/06.2016 şi la data de 29.06.2016, orele 20.00, moment în care procurorii DIICOT, împreună cu ofiţeri din cadrul DCCO, au descins la acest imobil, procedându-se astfel la constatarea în flagrant a infracţiunilor de trafic internaţional de droguri de mare risc şi trafic intern de droguri de mare risc“.

(CITEȘTE ȘI: „Bombă” la DIICOT Dâmboviţa. Un fost jucător de la Chindia Târgovişte şi fiul lui Ghenosu, suspecţi într-un dosar de trafic de droguri)

”Rocky” a fost capturat în Spania și adus în România
”Rocky” a fost capturat în Spania și adus în România

Cât de bine au gândit traficanții importurile de ”banane”

CANCAN.ro, site-ul numărul 1 din România, prezintă în exclusivitate extrase din rechizitoriul întocmit de procurorii DIICOT, pe baza căruia sunt judecați traficanții de cocaină.

Conform sesizării din oficiu, membrii unei grupări infracționale coordonate de către numitul «SPEEDY», identificat ulterior ca fiind SALEEM MOHAMMED IRFAN MOHAMMED, intenționau să efectueze un transport de aproximativ două tone de cocaină din Columbia către Europa de Vest, cu tranzitarea teritoriului României. Referitor la numitul «SPEEDY», se dețineau date conform cărora acesta mai fusese implicat în activități infracționale circumscrise traficului de droguri . Modul de operare utilizat de către membrii grupării infracționale, presupunea utilizarea ca paravan pentru transportul cocainei a unei operațiuni de import – export de banane din Columbia în România, pe cale maritimă. Pentru a crea aparența desfășurării unor acte licite de comerț, autorii faptei au decis să fie efectuate,la intervale regulate, mai multe transporturi de banane, din Columbia în România , astfel că, urmau să trimită, inițial, un container cu banane, apoi, la interval de o săptămână, alte două containere cu același gen de marfă, pentru ca, după o perioadă de încă o săptămână, să fie expediate încă patru containere cu banane, dar în care, de această dată, să fie disimulată cantitatea de aproximativ două tone de cocaină.

În vederea concretizării planului infracțional, făptuitorii au realizat în cadrul grupării infracționale pe care o constituiseră, conexiunile cu furnizorii de cocaină,cu finanț atorii operațiunii de trafic de droguri și cu beneficiarii drogurilor, precum și cu un furnizor de banane din Columbia, la acel moment, acest furnizor nefiind cunoscut organelor judiciare.

De asemenea, în cadrul acțiunilor întreprinse, făptuitorii întreprindeau demersuri pentru identificarea în România a unei societăți comerciale, pe care să o folosească în calitate de importator, pentru realizarea formală a operațiunilor de import –export de banane ,în care intenționau să disimuleze cantitatea de aproximativ două tone de cocaină.

Pentru realizarea transportului de droguri în modalitatea prezentată mai sus, membrii grupării infracționale și-au exprimat disponibilitatea de a trimite sumele de bani necesare plății către furnizorul din Columbia a contravalorii bananelor ce urmau să fie folosite pentru ascunderea drogurilor, stabilind ca o primă tranșă de bani, să fie suma de 40.000 dolari SUA .

Comisarul șef Claudiu Cucu a prezentat rezultatul mega-operațiunii de filaj internațional
Unul dintre cei mai  apreciați polițiști români, comisarul șef Claudiu Cucu, de la Direcția de Combatere a Criminalității Organizate, a prezentat rezultatul mega-operațiunii de filaj internațional

Rocky era omul cu banii

Din declarațiile date la 30.06.2016 și 07.07.2016, de către „T_____ A____” rezultă următoarele:

Persoanele care s-au ocupat de conceperea modalității de transportare a celor 2,5 tone de cocaină, precum și de punerea în practică a strategiei infracționale pe care au stabilit-o, erau organizate într-o structură, care presupunea mai multe paliere, respectiv un nivel de vârf, ca factor decizional, intermediari ai acestora, persoane de contact cu furnizorii de cocaina și cu furnizorii de banane, care constituiau paravanul pentru transportul drogurilor și persoane care aveau sarcina de a asigura transportul rutier al drogurilor din România, în țara de destinație, respectiv Olanda.

Inițial nu a avut posibilitatea să cunoască această structură organizatorică, însă în timp mi-am dat seama că, la nivelul de vârf al luării deciziilor, se afla numitul „Rocky” sau „Dark Rocky”, identificat ca fiind M_____ K_______. Acesta este cel care a finanțat integral operațiunea de import/export de banane efectuată între Comercializadora Eshkol S.A/ Columbia și S.C. Alfredo Fresh S.R.L./România, precum și tranzacția cu droguri, dar nu știu dacă pentru aceasta din urmă a acționat singur sau împreună cu alte persoane.

O altă persoană care face parte din aceeași grupare infracțională este numitul „Speedy” sau Moe”, identificat ca fiind Saleem Mohammed Irfan Mohammed, care a asigurat transmiterea sumelor de bani, de către M_____ K_______, către reprezentanții firmei S.C. Alfredo Fresh S.R.L./România, pentru plata către furnizorul Comercializadora Eshkol S.A./Columbia a contravalorii bananelor și a transportului acestora, această operațiune de import/export fiind utilizată ca paravan pentru transportul cocainei”.

(VEZI ȘI: O dansatoare la bară a fost arestată pentru trafic de droguri! )

Martorii sub acoperire au furnizat ponturile

Procurorii DIICOT au folosit inclusiv martori sub acoperire, care au contribuit la demascarea mega-operațiunii.

Din declarația colaboratorului cu nume de cod ,,I___ A__”, rezultă următoarele: Pe la începutul anului 2016, inculpatul K_______ M_____ , cunoscut de colaborator ca fiind ,,ROCKY”, a afirmat că era interesat să găsească o modalitate nouă de a introduce în Europa cocaina provenită din Columbia, în condițiile în care nu mai erau operaționale rutele vechi pe care le utilizase înainte, precizând că au existat mai multe situații în care anumite cantități din drogurile sale au fost capturate de autorități. Colaboratorul ,,I___ A__” a menționat că inculpatul K_______ M_____ a afirmat că folosise anterior, ca puncte de introducere a cocainei în Europa, porturile din Rotterdam, Amsterdam și Antwerp. Colaboratorul a făcut și o descriere a inculpatului K_______ M_____ ,pe care îl cunoștea doar cu apelativul ,,ROCKY”, arătând că acesta este de origine marocană, locuiește în Spania în zona Malaga, anterior locuind în Olanda, are aproximativ 45-46 de ani, 1,75-1,77 metri, păr creț, ten închis la culoare, constituție atletică. Colaboratorul ,,I___ A__” a mai declarat despre inculpatul K_______ M_____ că acesta, în demersurile sale de a găsi o modalitate nouă de a introduce cocaină în Europa, l-a cunoscut pe ,,MOE”, căruia i se mai spune ,,BRO”, prin intermediul lui ,,WHITE”, iar, la rândul său, ,,MOE” i-a făcut legătura lui ,,ROCKY” cu ,,FALCO”. Colaboratorul a precizat că ,,WHITE” are cetățenie britanică și are numeroase tatuaje pe brațe și locuiește în Dubai, la fel ca și ,,MOE” și ,,FALCO”.

După ce inculpatul K_______ M_____ a obținut conexiunea cu ,,FALCO”, a decis să realizeze o tranzacție de aproximativ 2,3 tone de cocaină, urmând ca drogurile să fie transportate, pe cale maritimă, din Santa M____ – Columbia în portul C________, cu opriri intermediare în Panama și Turcia. Ulterior, drogurile urmau să fie transportate, pe cale rutieră, în Olanda”.

(…)

Potrivit aceleiași declarații, planul lui „ROCKY” mai presupunea ca, după extragerea drogurilor, să trimită în România 2-3 tiruri  care au construite spații speciale în care vor fi ascunse drogurile și în această modalitate să le transporte în Olanda. De transportul unei părți din cocaină urma să se ocupe „MOE”, folosind tot tiruri, însă, de această dată, cocaina urma să fie ascunsă în diferite mărfuri, sub aparența unor operațiuni de import–export. Pentru facilitarea aducerii drogurilor în România, ROCKY va plăti o anumită sumă de bani, reprezentând peste 2.000 dolari SUA, pentru fiecare kilogram de cocaină, o primă plată urmând să fie făcută de inculpat în momentul în care va trimite în România primele tiruri pentru a prelua cocaina.

(VEZI ȘI: Am aflat de ce a fost reţinut celebrul dealer de droguri al vedetelor)

Spaniolii au furnizat probe importante. Cocaina, marcată cu numele unor firme celebre

Autoritățile române au beneficiat de concursul celor spaniole, pentru demascarea și probarea traficanților de calibru care foloseau țara noastră ca locație de tranzit pentru cocaină.

Au fost înregistrate discuțiile din timpul întâlnirii din data de 11.06.2016 de la restaurantul Du Liban din Madrid și audiat ca martor agentul sub acoperire cu nume de cod „A____”,în fața Procurorului din cadrul Parchetului Special Antidrog, când agentul sub acoperire a răspuns întrebărilor transmise în cadrul procedurii de mai inițiată de autoritățile judiciare române. În acest context, cu privire la discuțiile pe fondul întâlnirii din 11.06.2016 , la care martorul a fost prezent , acesta a declarat că:

  1. M_____ K_______ a explicat (pe fondul întâlnirii din 11.06.2016 la care a participat și martorul ), că doreau să trimită 2.305 kilograme în patru containere, menționând că primele două erau deja încărcate pe vapor și se aflau în drum spre România. Celelalte două urmau să ajungă două săptămâni mai târziu, adică pe data de 02.07.2016. Cu privire logo-urile imprimate , M_____ K_______ a explicat că ,pe colete ,sunt imprimate trei logo-uri diferite, și anume simbolurile „Kenzo”,”Rolex” și „Louis Vuitton”, acestea vor fi folosite de către organizația infracțională pentru a putea deosebi pachetele de cocaina, după greutate și proprietarul acesteia.

2)Aceste informații i-au fost furnizate celeilalte persoane , M_____ K_______ arătându-i un mesaj PGP (Pretty Good Privaci) în care apăreau numerele containerului și cantitățile de droguri trimise în fiecare dintre acestea, martorul neputând furniza informația exactă cu privire la cantitatea de droguri din fiecare container și simbolurile imprimate pe respectivele pachete.

3) M_____ K_______ se ocupă de expedierea containerelor,iar Lyobo B______ ,de primirea acestora .

4 )Marfa folosită ca paravan consta dintr-un transport de banane ,iar în ceea ce privește suma de bani plătită până la momentul expedierii , M_____ K_______ a afirmat că se primise deja suma de 700.000 euro.

5-6) M_____ K_______ a menționat că,după ce drogurile intră în România,urmează ca acestea să fie transportate în restul Europei, prin folosirea unui „fund dublu” instalat într-un camion . Persoana identificată ca fiind Irfan Mohammed urmează să le transporte ascunse într-un transport de marmură, afirmând că va trimite, prima oară, un camion cu 150 de kilograme și, după ce respectivul transport de droguri este primit de destinatar, urmează să trimită și cel de-al doilea camion cu restul drogurilor .

7) Cu privire la plata care urma s-o facă M_____ K_______ , acesta a explicat că avea pregătită suma de un milion de euro în Dubai.

8) M_____ K_______ a vorbit și despre posibilitatea de a introduce între 3 și 4 tone de cocaină, ascunse într-un transport de pește congelat, prin portul din Bilbao, explicând totodată că, anterior, trebuia să cumpere o societate comercială care desfășura respectiva activitate comercială de 4 sau 5 ani,pentru a conferi astfel o aparență legală respectivei activități comerciale și a nu trezi astfel suspiciuni autorităților spaniole.”

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected] sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

Parteneri
S-a aflat câţi BANI a plătit Alex Velea pe inelul de logodnă care a ajuns pe degetul Antoniei. Suma este total surprinzătoare
S-a aflat câţi BANI a plătit Alex Velea pe inelul de logodnă care a ajuns...
Dovada clară că Laurenţiu Reghecampf a divorţat. S-a dat de gol imediat după vacanţa din Grecia, cu amanta
Dovada clară că Laurenţiu Reghecampf a divorţat. S-a dat de gol imediat după vacanţa din...
Calvarul îndurat de Monica Gabor în timpul relației cu Mr. Pink. Suferința nebănuită. EXCLUSIV
Calvarul îndurat de Monica Gabor în timpul relației cu Mr. Pink. Suferința nebănuită. EXCLUSIV
Simona Halep și-a inaugurat piscina la vila de la Izvorani și a făcut senzație în costum de baie | GALERIE FOTO
Simona Halep și-a inaugurat piscina la vila de la Izvorani și a făcut senzație în...
Marea campioană a ţării, la petrecerea cu alcool şi relaţii intime la Jocurile Olimpice! Moment fără precedent dezvăluit în satul olimpic
Marea campioană a ţării, la petrecerea cu alcool şi relaţii intime la Jocurile Olimpice! Moment...
Bombă în televiziune! Dată afară de la Pro TV
Bombă în televiziune! Dată afară de la Pro TV
O tânără de 22 ani vrea să intre în „Cartea Recordurilor” cu cele mai mari buze din lume
O tânără de 22 ani vrea să intre în „Cartea Recordurilor” cu cele mai mari...
Gata, l-a dat uitării! Cu cine l-a înlocuit Monica Gabor pe Mr. Pink, la puțin timp după despărțire!  S-au afișat împreună în Dubai!
Gata, l-a dat uitării! Cu cine l-a înlocuit Monica Gabor pe Mr. Pink, la puțin...
Schimbări majore în transportul în comun din București de la 1 august. O veste bună și una mai puțin bună
Schimbări majore în transportul în comun din București de la 1 august. O veste bună...
Anuntul facut de Brigitte cu lacrimi in ochi! Alaturi era Florin Pastrama… S-a terminat! Decizia luata de cei doi!
Anuntul facut de Brigitte cu lacrimi in ochi! Alaturi era Florin Pastrama… S-a terminat! Decizia...
Vedetele arată pe Instagram cu ce sunt „dotate”. Imagini necenzurate!
Vedetele arată pe Instagram cu ce sunt „dotate”. Imagini necenzurate!
Semne că ai nevoie de ajutor medical de urgență
Semne că ai nevoie de ajutor medical de urgență
'A omorât-o pe mămicuţa mea!' - Strigătul de durere al tinerei care și-a găsit mama zăcând pe asfalt
'A omorât-o pe mămicuţa mea!' - Strigătul de durere al tinerei care și-a găsit mama...
Bombă! Adevărul despre Toni Iuruc. Poate fi dovada unei despărțiri? Ce ascunde „omul de afaceri”
Bombă! Adevărul despre Toni Iuruc. Poate fi dovada unei despărțiri? Ce ascunde „omul de afaceri”
Prin ce a trecut Luminița Anghel din cauza tatălui ei. Puține vedete din România au avut parte de un astfel de tratament
Prin ce a trecut Luminița Anghel din cauza tatălui ei. Puține vedete din România au...
Directoarea şcolii 178 din cartierul bucureştean Pajura şi soţul ei, preotul Costel Paizan, au murit arşi de vii în casă, în timpul furtunii
Directoarea şcolii 178 din cartierul bucureştean Pajura şi soţul ei, preotul Costel Paizan, au murit...
Gemenele care împart același iubit și dorm împreună, noi dezvăluiri despre relația lor. Ce vor sa facă acum cu iubitul lor
Gemenele care împart același iubit și dorm împreună, noi dezvăluiri despre relația lor. Ce vor...
BANCUL ZILEI – Traian Băsescu livrează 1 milion de prezervative românești americanilor
BANCUL ZILEI – Traian Băsescu livrează 1 milion de prezervative românești americanilor
Are 54 de ani și sustine ca i se măresc sanii pe zi ce trece! Se jură in fața fanilor că nu are silicoane. Care este explicația
Are 54 de ani și sustine ca i se măresc sanii pe zi ce trece!...
Veste ȘOC despre CAPATOS! Anunțul cutremurător a venit CHIAR ACUM
Veste ȘOC despre CAPATOS! Anunțul cutremurător a venit CHIAR ACUM
TRAGEDIE FĂRĂ MARGINI în România! S-a întâmplat în TOIUL NOPȚII! Toată țara e în stare de șoc
TRAGEDIE FĂRĂ MARGINI în România! S-a întâmplat în TOIUL NOPȚII! Toată țara e în stare...
Monica Gabor, SECHESTRATĂ de Mr. Pink. Coșmar trăit de DIVĂ
Monica Gabor, SECHESTRATĂ de Mr. Pink. Coșmar trăit de DIVĂ
Anamaria Prodan și Reghecampf, RĂSTURNARE TOTALĂ de situație! DECIZIE BOMBĂ după scandalul legat de divorț FOTO
Anamaria Prodan și Reghecampf, RĂSTURNARE TOTALĂ de situație! DECIZIE BOMBĂ după scandalul legat de divorț...
A simțit că maseurul folosea doar o mână. Când a văzut ce făcea cu cealaltă, femeia a încremenit!
A simțit că maseurul folosea doar o mână. Când a văzut ce făcea cu cealaltă,...
Cristi Borcea, relație cu Bianca Drăgușanu? Vedeta a dat cărțile pe față. S-A AFLAT tot!
Cristi Borcea, relație cu Bianca Drăgușanu? Vedeta a dat cărțile pe față. S-A AFLAT tot!
Carantină pentru persoanele nevaccinate care vin din Grecia. CNSU a actualizat lista ţărilor din zona roşie DOCUMENT
Carantină pentru persoanele nevaccinate care vin din Grecia. CNSU a actualizat lista ţărilor din zona...
Cutremur de 8,2 grade pe scara Richter! ALERTĂ la nivel global
Cutremur de 8,2 grade pe scara Richter! ALERTĂ la nivel global
Face senzaţie cu „cel mai mic bikini”. Puţine ar avea curajul să meargă aşa la piscină
Face senzaţie cu „cel mai mic bikini”. Puţine ar avea curajul să meargă aşa la...
FOTO. Celebrul milionar însurat, imagini compromițătoare! S-a culcat cu 3 blonde. Cum arată tinerele de 21 de ani
FOTO. Celebrul milionar însurat, imagini compromițătoare! S-a culcat cu 3 blonde. Cum arată tinerele de...
Scandalul dintre Anamaria Prodan și Reghecampf a ajuns și în presa internațională: „E despre alcool și escorte!
Scandalul dintre Anamaria Prodan și Reghecampf a ajuns și în presa internațională: „E despre alcool...
Celebru actor din „Gladiatorul
Celebru actor din „Gladiatorul", găsit mort pe o barcă! Ce s-a întâmplat cu acesta
// Rezultate Loto 6 din 49 joi, 29 iulie 2021 // Numerele extrase - Joker, Noroc LIVE Report record, de circa 6 milioane euro la Joker!
// Rezultate Loto 6 din 49 joi, 29 iulie 2021 // Numerele extrase - Joker,...
Avertisment: Multinaţionala din România care a dat afară 1.000 de persoane
Avertisment: Multinaţionala din România care a dat afară 1.000 de persoane
Viaţa bizară a unui miliardar. Mănâncă o singură masă pe zi iar în weekenduri deloc, a renunţat complet la duşurile calde şi preferă să meargă pe jos la birou
Viaţa bizară a unui miliardar. Mănâncă o singură masă pe zi iar în weekenduri deloc,...
Pomohaci, gest cutremurător la căpătâiul soției lui Nicolae Botgras!
Pomohaci, gest cutremurător la căpătâiul soției lui Nicolae Botgras!
ȘOCANT! Cum făceau amor femeile în URSS
ȘOCANT! Cum făceau amor femeile în URSS
Revoltător! Manager de hotel arată dezastrul lăsat de turiștii din Mamaia în camere
Revoltător! Manager de hotel arată dezastrul lăsat de turiștii din Mamaia în camere