Avocatul care produce CUTREMURUL in fotbalul romanesc! Gino Iorgulescu poate fi DEBARCAT alaturi de Razvan Burleanu!

Publicat: 11/04/2014 | 17:57

LPF nu mai are in acest moment presedinte. Contestatia depusa de Universitatea Craiova a fost admisa de Curtea de Apel, iar Gino Iorgulescu nu mai este in acest moment seful Ligii Profesioniste de Fotbal.

Ales in noiembrie in functia de presedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, dupa ce a reusit sa castige lupta cu Dumitru Dragomir, Gino Iorgulescu nu a fost validat de catre Tribunalul Bucuresti, in timp ce Curtea de Apel a luat joi aceeasi decizie si le-a dat dreptate celor de la Universitatea Craiova.

Avocatul care il reprezinta pe Adrian Mititelu spune ca Universitatea Craiova isi doreste ca alegerile de la Liga sa respecte toate prevederile legale si nu este vorba de niciun conflict personal.

„Universitatea Craiova a contestat legalitatea desfasurarii alegerilor, in sensul ca aceste alegeri nu s-au desfasurat in conformitate cu prevederile privitoare la asociatii si fundatii, cu prevederile legii sportului in care se stabileste ca una dintre structurile asociative in sport este LPF. Adrian Mititelu nu vrea sa il schimbe pe Gino Iorgulescu ci vrea ca LPF sa functioneze in conformitate cu prevederile legale. Nu exista nicio chestiune de natura personala intre presedintele Universitatii Craiova si asa-zisul presedinte al LPF”, ne-a declarat in exclusivitate Victor Petrisor.

Mai mult decat atat, Gino Iorgulescu risca sa ajunga la inchisoare pentru toate transferurile de bani pe care si-a pus semnatura, fara sa aiba acest drept.

av

„Din cate am inteles, Gino Iorgulescu a semnat un contract de cesiune de drepturi de televizare. Este un act de dispozitie si nu trebuia sa il semneze pentru ca stia ca exista o contestatie referitoare la numirea sa in functia de presedinte. In situatia in care aceasta numire nu era definitiva, clara si legala, trebuia sa faca doar acele acte necesare functionarii LPF”, a mai adaugat Victor Petrisor.

Tot scandalul de la Liga poate produce un adevarat cutremur in fotbalul romanesc. Printre alte acte, Gino Iorgulescu a semnat si numirea in functie a lui Razvan Burleanu, actualul presedinte al FRF, desi nu avea acest drept.

„Daca Gino Iorgulescu a semnat intr-o anume calitate, s-ar putea ca actul respectiv sa fie anulabil, dar si pentru asta trebuiesc facute niste proceduri. Vom discuta cu domnul presedinte Adrian Mititelu si impreuna cu Mircea Moise (N.R. consilierul juridic al Universitatii Craiova) si o sa stabilim o procedura de lucru”, ne-a mai declarat Victor Petrisor.
______________________
Citeste si
PERCHEZITII la Liga Profesionista de Fotbal! Anchetatorii cerceteaza un prejudiciu de 3 MILIOANE DE EURO!

Pare banc, dar nu este! Mitica Dragomir l-a dat de gol pe Ioanitoaia! A luat SPAGA un portbagaj de pui, a facut accident si…
______________________

Risca pana la 5 ani de inchisoare

Gino Iorgulescu a semnat mai multe contracte, desi mandatul lui era contestat. Pentru asta poate plati cu ani grei de inchisoare. Consilierul juridic al lui Adrian Mititelu, Moise Mircea, spune ca Gino Iorgulescu risca atat sanctiuni in penal, cat si in civil. Printre contractele pe care seful LPF le-a semnat se numara si cel cu privire la vanzarea drepturilor TV catre Intel Sky Broadcast, pentru 27.5 milioane de euro.

„O sa se inceapa urmarirea penala asupra lui Gino Iorgulescu. A facut in trecut transferuri de bani pe care nu avea voie sa le faca. Acum risca sanctiuni atat penale, cat si civile. Va fi acuzat de inselaciune. Urmeaza sa vedem unde se incadreaza. Risca sa ajunga la inchisoare”, ne-a declarat Moise Mircea, consilierul juridic al lui Adrian Mititelu.

Conform Noului Cod Penal, articolul 244, Gino Iorgulescu risca pana la 5 ani de inchisoare pentru inselaciune, insa pedeapsa poate fi mai mare daca va fi gasit vinovat si pentru abuz in serviciu.

Daniel Ciuta

Citește și...