Acasă » Știri » Ce amendă pot lua românii care fac gălăgie la bloc. Care sunt motivele pe care le pot invoca vecinii

Ce amendă pot lua românii care fac gălăgie la bloc. Care sunt motivele pe care le pot invoca vecinii

De: Anca Chihaie 09/05/2024 | 16:13
Ce amendă pot lua românii care fac gălăgie la bloc. Care sunt motivele pe care le pot invoca vecinii

Amenzi „usturătoare” pentru românii care stau la bloc! Unii locatari încep să se simtă incomozi din cauza vecinilor de deasupra, care produc zgomote deranjante în mod constant. Fie că este vorba de tocuri care bat pe podea, de zgomotul alergatului sau chiar de plânsul unui copil, mulți locatari sunt afectați și încep să se simtă frustrați. Această situație tensionată alimentează conflicte tot mai aprinse între locatari, punând în pericol atmosfera de comunitate în blocuri.

Mulți români aleg să locuiască în apartamente închiriate în blocuri, din diverse motive. Cu toate acestea, experiența lor poate fi uneori umbrită de relații tensionate cu vecinii. Orice zgomot provenit din apartamentul chiriașilor poate fi motiv de deranj pentru vecini, iar acest lucru poate duce chiar la amenzi în cazul unor plângeri repetate. Totuși, există și situații în care se poate ajunge la o înțelegere pentru o conviețuire armonioasă. Cu toate acestea, uneori reacțiile pot fi exagerate, iar în cele din urmă chiriașii se pot vedea nevoiți să se mute din apartament.

Citește și: LEGEA SALARIZĂRII ADUCE MAJORĂRI PENTRU ACEȘTI ROMÂNI! CÂND AR PUTEA INTRA ÎN VIGOARE

Ce a pățit un părinte care locuiește la bloc

În unele cazuri, se dezvoltă conflicte aprinse între chiriași și vecinii lor, proprietari de apartamente, chiar și atunci când chiriașii sunt oameni cinstiți și doresc să trăiască în liniște. De multe ori, proprietarii se plâng de zgomotele percepute ca fiind deranjante.

Un părinte care locuiește în chirie și care are doi copii mici, și-a împărtășit experiența pe un grup de socializare și a cerut sfaturi de la avocați. El relatează că vecina de sub apartamentul său este constant deranjată de zgomotul pe care îl fac copiii săi.

”Am o problemă și aș dori un sfat stau în chirie și am doi copii mici băiatul are 5 ani iar fetița 1 an vecini de jos tot fac reclamații că îl aude pe băiat alergând prin apartament respect orele de liniște dar ei vor și ziua să nu audă nimic.

Precizez că nu joacă fotbal sau să sară încontinuu dar dansează dacă aude muzică sau pur și simplu merge prin casă jucându-se cu jucării el fiind mai grăsuț probabil că se aude când se joacă dar nu cred că exagerat și la mine se aude de la ceilalți vecini când merg.

Dar asta e așa e la bloc zic eu problema mea este că stau în chirie iar vecina de dedesubt este proprietară iar ea consideră că noi ar trebui să nu mișcăm în apartament, doresc să știu ce tipuri de zgomote sunt considerate deranj deoarece fiind mic ne mai jucăm nu

alergăm dar ne ascundem vorbim râdem cântam nu facem concerte e doar joacă normală și nu de la 22.00 seara.

De exemplu, duminică la ora 15.00 a venit că se aude scandal iar noi efectiv ne jucam cu jucării și râdeam, nu era ceartă nu muzica dată tare, doar joacă”, a spus un chiriaș pe un grup, în mediul online.

Alți membri ai grupului au început să ofere sfaturi variate. Unii au sugerat să își ducă copiii la parc pentru a reduce zgomotul în apartament, în timp ce alții au sugerat că singura soluție ar fi să se mute. În cele din urmă, un avocat din grup i-a oferit o soluție clară și legală pentru situația sa.

”Spuneți-i că o înțelegeți că e supărată pe cum e construit blocul, că e neplăcut să auzi ce fac vecinii, însă la fel locuiți și dv. dar pentru că o înțelegeți veți cumpăra un covor mai gros și o rugați-o și pe dumneaei să își fonoizoleze tavanul, așa încât cu ambele eforturi îi va fi bine.

Altfel, dv. nu aveți cum schimba lucrurile, un singur covor, oricât de gros, nu poate rezolva problema, trebuie să facă și ea un efort. Cam așa îi spuneți. Eventual îi lașați un bilet în ușă”, a răspuns avocatul.

Care sunt amenzile dacă faci gălăgie la bloc

În blocuri, problemele între locatari sunt destul de frecvente, iar orice gest sau zgomot poate deranja pe ceilalți. Orele de liniște în blocuri sunt reglementate de lege, dar există situații în care asociațiile de locatari își impun propriile reguli.

Conform Legii 61/1991 privind sancționarea faptelor care încalcă normele de conviețuire socială, ordinea și liniștea publică, constituie contravenție săvârșirea unor fapte precum zgomotul excesiv, dar numai dacă acestea nu ating nivelul unei infracțiuni conform legii penale.

  • Producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect, precum și prin strigăte sau alte surse de zgomot, care perturbă liniștea locuitorilor fără justificare legală.
  • Tulburarea liniștii locatarilor între orele 22:00 și 8:00, și între orele 13:00 și 14:00, prin producerea de zgomote sau folosirea unor aparate, obiecte sau instrumente muzicale la intensitate ridicată în localuri, sedii de persoane juridice, locuințe sau în orice alt loc din imobile cu destinația de locuințe sau din imediata lor apropiere.
  • Organizarea de petreceri private și utilizarea de aparatură muzicală la intensitate care poate perturba liniștea locuitorilor, în corturi, alte spații amenajate sau în spații neacoperite, situate în apropierea imobilelor cu destinația de locuințe sau cu caracter social, conform informațiilor furnizate de Poliția Română.
  • Pentru cazurile de zgomot puternic și larmă în blocurile de locuințe sau chiar la case, chiar și în afara orelor reglementate, amenzile variază între 200 și 1000 de lei.

Citește și: NOUA LEGE PENTRU ROMÂNII CARE STAU LA BLOC A FOST APROBATĂ. CE PREVEDE ACEASTA ȘI CARE SUNT AVANTAJELE LOCATARILOR

 

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Anca-Maria Chihaie a terminat studiile la Facultatea de Științe Politice, Filosofie și Științe ale Comunicării, specializarea Jurnalism, în cadrul Universității de Vest din Timișoara. A făcut practică în presă scrisă, radio și TV și citeste mai mult
Parteneri
6 alimente care ne pot îmbunătăți semnificativ calitatea SOMNULUI
6 alimente care ne pot îmbunătăți semnificativ calitatea SOMNULUI
FOTO. Cea mai bogată româncă are o avere de peste 800.000.000 de euro și arată impecabil la 66 de ani
FOTO. Cea mai bogată româncă are o avere de peste 800.000.000 de euro și arată...
INCREDIBIL! Mădălina Ghenea a pozat ca NICIODATĂ, iar imaginile au scăpat pe net! Cum apare
INCREDIBIL! Mădălina Ghenea a pozat ca NICIODATĂ, iar imaginile au scăpat pe net! Cum apare
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Zodiile care au karma de partea lor marți, 21 mai. Oricine le-a greșit le va cere iertare în genunchi
Zodiile care au karma de partea lor marți, 21 mai. Oricine le-a greșit le va...
Meteorologii Accuweather anunță o vară istorică în România! Nu s-a mai întâmplat așa ceva în ultimii ani. Cum va fi vremea pe litoral?
Meteorologii Accuweather anunță o vară istorică în România! Nu s-a mai întâmplat așa ceva în...
VIDEO „Vezi că te bat”. Miron Cozma s-a îmbrâncit cu liderul Asociației Victimelor Mineriadelor, după audierea la Parchet
VIDEO „Vezi că te bat”. Miron Cozma s-a îmbrâncit cu liderul Asociației Victimelor Mineriadelor, după...
O femeie a mărturisit cum i-a supraviețuit lui Casanova Killer, criminalul în serie care s-a lăudat că a ucis cel puțin 35 de oameni
O femeie a mărturisit cum i-a supraviețuit lui Casanova Killer, criminalul în serie care s-a...
Când intri pe autostradă, dai semnal STÂNGA sau DREAPTA? Ce semnale luminoase sunt impuse de lege
Când intri pe autostradă, dai semnal STÂNGA sau DREAPTA? Ce semnale luminoase sunt impuse de...
Cine este Florentina, tânăra de 21 de ani, care a sfârșit ucisă de iubitul cu probleme mintale: „Plâng întruna” A sperat până în ultimul moment că iubitul ei își va reveni
Cine este Florentina, tânăra de 21 de ani, care a sfârșit ucisă de iubitul cu...
Bunicul Florentine, feta ucisă la Sibiu, detalii șocante!
Bunicul Florentine, feta ucisă la Sibiu, detalii șocante! "Nu a mers la..."
Culiță Sterp a apelat de urgență la mama Geta! Cu ce bunătăți s-a dus femeia la fiul său: „Mamă, adu-mi ceva de mâncare că nu mai pot de foame și n-am timp să mă mai duc să mănânc.”
Culiță Sterp a apelat de urgență la mama Geta! Cu ce bunătăți s-a dus femeia...
Mama lui Salman Khan rupe tăcerea despre Iulia Vântur! Ce relație există, de fapt, între româncă și actorul de la Bollywood. Acum e clar
Mama lui Salman Khan rupe tăcerea despre Iulia Vântur! Ce relație există, de fapt, între...
Un sat montan din Europa introduce taxă de intrare pentru turişti, din cauza celor care îşi fac selfie-uri
Un sat montan din Europa introduce taxă de intrare pentru turişti, din cauza celor care...
BANCUL ZILEI: - Bulă, cocoșul tău de ce nu cântă dimineața? - Pentru că este cocoș modern, Ștrulă!
BANCUL ZILEI: - Bulă, cocoșul tău de ce nu cântă dimineața? - Pentru că este...
Cele mai VULNERABILE cod-uri PIN. Riscuri mari pentru cei au ales aceste coduri
Cele mai VULNERABILE cod-uri PIN. Riscuri mari pentru cei au ales aceste coduri
Marea IUBIRE a lui Nikola Tesla! „Dintre toate, cel mai mult mi-a plăcut...
Marea IUBIRE a lui Nikola Tesla! „Dintre toate, cel mai mult mi-a plăcut...
Cum arată acum Irina Tănase, fosta iubită a lui Liviu Dragnea. S-a afișat într-o ipostază rară pe Instagram
Cum arată acum Irina Tănase, fosta iubită a lui Liviu Dragnea. S-a afișat într-o ipostază...
La ce program să nu speli niciodată prosoapele. Greșeala care îți poate distruge mașina de spălat
La ce program să nu speli niciodată prosoapele. Greșeala care îți poate distruge mașina de...
Trucul folosit de femeile din Egipt pentru un ten perfect. Așa scăpau de riduri
Trucul folosit de femeile din Egipt pentru un ten perfect. Așa scăpau de riduri
Vor fi luați obligatoriu în armată în caz de război. S-a dat lege de apărare
Vor fi luați obligatoriu în armată în caz de război. S-a dat lege de apărare
George și Ionela au murit ieri, în Iași. Ce tragedie! Ce tineri și frumoși erau! În loc de nuntă, acum familiile se pregătesc de înmormântare
George și Ionela au murit ieri, în Iași. Ce tragedie! Ce tineri și frumoși erau!...
Testul inedit ce-ți distruge computerul. Experimentul unui vlogger - VIDEO
Testul inedit ce-ți distruge computerul. Experimentul unui vlogger - VIDEO
BREAKING: Preşedintele iranian Ebrahim Raisi a murit în urma prăbuşirii elicopterului. Nu au fost găsiţi supravieţuitori la locul prăbuşirii. Oficial iranian: Elicopterul a „ars complet”
BREAKING: Preşedintele iranian Ebrahim Raisi a murit în urma prăbuşirii elicopterului. Nu au fost găsiţi...
Interdicție pentru toți românii. Este interzis să te urci așa la volan
Interdicție pentru toți românii. Este interzis să te urci așa la volan
Toți românii sunt obligați. 27 mai este ultima
Toți românii sunt obligați. 27 mai este ultima
Cum se simte, de fapt, Kate Middleton. Anunțul neașteptat al Prințului William
Cum se simte, de fapt, Kate Middleton. Anunțul neașteptat al Prințului William
Cât de frumoasă şi ce studii are unica fiică a lui Sabin Ilie. Melissa întoarce toate privirile
Cât de frumoasă şi ce studii are unica fiică a lui Sabin Ilie. Melissa întoarce...
Ilona Brezoianu și-a ales rochia de mireasă. Florin Ristei: „O să plâng când o să te văd, nu o să pot să cânt”
Ilona Brezoianu și-a ales rochia de mireasă. Florin Ristei: „O să plâng când o să...
Oana Roman, pusă la zid de internauți după ce a postat o fotografie: ”Se vede clar ca e jeg
Oana Roman, pusă la zid de internauți după ce a postat o fotografie: ”Se vede...
Iulia Vântur, apel disperat către fani: ”Vă rog! Fiecare minut contează”. Ce i s-a întâmplat vedetei
Iulia Vântur, apel disperat către fani: ”Vă rog! Fiecare minut contează”. Ce i s-a întâmplat...
Pădurea din România care s-a transformat într-un loc de vis. Turiștii se îngrămădesc pentru a se bucura de o experiență unică
Pădurea din România care s-a transformat într-un loc de vis. Turiștii se îngrămădesc pentru a...
Fructul care i-a șocat pe toți românii. Oamenii n-au știut cum să-l mănânce. A fost nevoie de un ghid pentru a-l consuma
Fructul care i-a șocat pe toți românii. Oamenii n-au știut cum să-l mănânce. A fost...
×