Ce înseamnă când visezi maşini. Cât de important e dacă te afli pe locul şoferului în vis

Publicat: 13/09/2017 | 17:05

Ce înseamnă când visezi maşini. Maşinile reprezintă unul dintre cele mai comune simboluri care apar în vise, asta şi pentru că vehiculele cu motor sunt parte a vieţii cotidiene. Ne bazăm pe transport pentru a ajunge dintr-un loc într-altul, iar dependenţa noastră de maşini este una reală. (VEZI ŞI: Ce înseamnă când visezi război. Habar nu aveai ce spun despre tine astfel de vise)

În vise, maşinile reprezintă adesea modul în care treci prin viaţă, spun specialiştii, subliniind că, în funcţie de context, maşina poate simboliza corpul, mintea, conştiinţa, personalitatea. De asemenea, poate simboliza modul în care suntem sau vrem să fim percepuţi de ceilalţi, ca şi statutul nostru social. Contextul în care apare maşina în vis arată câtă putere sau control avem (sau credem că avem) asupra vieţilor noastre, dar şi cât succes în a trece dintr-o etapă a vieţii în alta. (AFLĂ ŞI: Ce înseamnă când visezi că eşti înşelat/înşelată)

Ce înseamnă când visezi maşini. Cât de important e locul pe care te afli

Când analizăm un vis despre maşini e important să răspundem la mai multe întrebări. Unde ne aflăm în maşină? Dacă suntem aşezaţi, pe ce scaun stăm? În cazul în care suntem pe locul şoferului înseamnă că avem sau încercăm să obţinem controlul asupra vieţii noastre. Dacă altcineva este pe locul şoferului este posibil ca acea persoană sau ce simbolizează ea să îţi controleze viaţa.

Dacă ne aflăm pe locul pasagerului din dreapta faţă înseamnă că avem o atitudine pasivă faţă de viaţă. În cazul în care suntem pe locurile din spate înseamnă că ne-am detaşat şi mai mult de viaţa noastră. Este important să avem în minte că ceilalţi oameni care apar în vis adesea nu simbolizează propria lor persoană, ci, mai degrabă, un aspect cu care îi identificăm (de exemplu, o mătuşă furioasă poate simboliza furia noastră sau abordarea negativă a unei situaţii). (CITEŞTE AICI: Ce înseamnă dacă visezi că alergi)

Ce înseamnă dacă maşina din vis are pană

Dacă, în timpul călătoriei din vis, avem parte de hopuri, pietre sau alte obstacole, inclusiv semne de circulaţie care indică pericolul înseamnă că în mod curent traversăm situaţii de acest gen în viaţă. În cazul în care maşinii din vis îi lipseşte o roată sau o piesă importantă ar trebui să vă întrebaţi ce anume lipseşte din viaţa voastră în acest moment. Dacă maşina din vis are un cauciuc desumflat înseamnă că aveţi impresia că viaţa voastră nu duce nicăieri şi sunteţi blocaţi în situaţia din prezent.

În cazul în care motorul se încinge în vis, înseamnă că în viaţa reală consumaţi prea multă energie. Trebuie să „încetiniţi”, altfel există riscul să „ardeţi motorul”. (AFLĂ ŞI: Ce înseamnă când visezi verighetă. Ce prevesteşte visul în care îţi scoţi verigheta)

Citește și...