Cetăţenii caută să tranşeze încă din tur calificarea în finala Cupei Ligii Angliei!

Publicat: 10/01/2018 | 09:00

Manchester City va lupta în această seară de la ora 21:45 pentru calificarea în finala Cupei Ligii Angliei în faţa modestei Bristol City. În mod normal, „cetăţenii” nu ar trebui să aibă nicio problemă în încercarea de a ajunge în ultimul act al competiţiei, semifinalele ediţiei din acest an a Cupei Ligii Angliei urmând a se disputa în sistem tur-retur. 

În cea de-a doua semifinală, miercuri de la ora 21:45 se vor duela marile rivale ale Londrei, Chelsea şi Arsenal, duel care este aşteptat cu sufletul la gură de iubitorii fotbalului după regalul fotbalistic pe care cele două rivale l-au oferit în parida din campionat disputată săptămâna trecută şi încheiată 2-2.

Înaintea confruntării de mâine de pe „Stanford Bridge”, Arsenal are 75 de victorii în duelurile cu rivala Chelsea, în timp ce elevii lui Antonio Conte au 65 de victorii. Celelalte 56 de confruntări directe dintre cele două rivale londoneze s-au încheiat indecis. În Premier League, elevii lui Antonio Conte ocupă locul 3 în clasament, cu 46 de puncte după primele 22 de runde, cu 7 mai mult decât Arsenal, care se află pe locul 6. Spectacolulîntre cele două rivale este asigurat având în vedere apetitul ofensiv pe care atât Chelsea cât şi Arsenal îl au. Atacurile celor două forţe ale Angliei sunt apropiate. În acest campionat, Chelsea a marcat 41 goluri în timp ce Arsenal are cu un gol mai puţin. Dacă la ofensivă echilibrul este aproape perfect, în schimb pe plan defensiv avantajaţi par a fi cei de la Chelsea care a încasat doar 16 goluri faţă de cele 28 ale tunarilor.

În cazul în care va ajunge în ultimul act şi-şi va adjudeca trofeul, Chelsea ar triumfa pentru a şasea oară în această competiţie. Arsenal are în toată istoria doar două trofee ale Cupei Ligii Angliei, ultimul fiind obţinut în anul 1993.

Până la confruntarea cu Arsenal, Chelsea le-a eliminat pe Nottingham Forest, Everton şi Bourmouth. De partea cealaltă, Arsenal a trecut de Doncaster, Norwich şi West Ham. Interesant este că Chelsea- Arsenal va fi primul meci din fotbalul englezesc în care se va folosi arbitrajul video (VAR).        

Cristi P.                 

                                               

Citește și...