Acasă » Știri » Ciuperci umplute. 5 rețete de ciuperci umplute gustoase

Ciuperci umplute. 5 rețete de ciuperci umplute gustoase

De: Cristian Lisandru 28/12/2018 | 11:18
Ciuperci umplute. 5 rețete de ciuperci umplute gustoase
Ciuperci umplute. 5 rețete de ciuperci umplute gustoase

Ciuperci umplute. 5 rețete de ciuperci umplute gustoase – Ciupercile pot înlocui cu succes carnea din alimentaţie. Ele conţin puţine calorii, dar o mare varietate de vitamine şi minerale: seleniu, cupru, vitamine B2 şi B3, vitamina D. Aflaţi care sunt beneficiile consumului de ciuperci. Ciupercile sunt alimente care pot fi incluse în orice preparat culinar. Sunt pe cât de gustoase şi săţioase, pe atât de sănătoase. O serie de studii epidemiologice au demonstrat că un consum frecvent de ciuperci ajută la diminuarea riscului de boli cardiovasculare, anumite forme de cancer şi alte boli cronice, mai ales la nivelul intestinului. 

Potrivit unor studii de laborator, anumiţi compuşi din ciuperci au capacitatea de a anihila proliferarea celulelor tumorale. Aceste efecte au fost studiate în cazul cancerului de sân şi de colon. Însă sunt necesare studii suplimentare pentru a vedea în ce măsură consumul de ciuperci poate reduce riscul de apariţia a acestor forme de cancer. Cercetările au loc mai ales în ţările asiatice, unde tratamentele naturale pe bază de ciuperci sunt foarte populare. Cele mai cunoscute ciuperci medicinale sunt Miitake şi Shiitake, utilizate pentru proprietăţile lor antitumorale. La japonezi, ciupercile Shiitake sunt folosite în tratarea bolilor de inimă, pentru fortificarea sistemului imunitar și pentru creșterea rezistenței la boli virale.

Rețetă de ciuperci umplute cu legume

Ingrediente

– 10 ciuperci potrivite
– 1 morcov
– 1 ceapa
– o felie de telina
– un pastarnac
– 100 g cascaval
– patrunjel
– 2 linguri de ulei
– piper
– o lingura legume deshidratate(optional)

CITEȘTE ȘI: COZONAC CU NUCĂ. 5 REȚETE DE COZONAC CU NUCĂ

Mod de preparare

Se înlătură codițele ciuperciloor, după ce acestea au fost curățate. Ceapa se taie mărunt și se pune la călit în ulei până se înmoaie. Se adaugă codițele de la ciuperci și acestea tocate mărunt, apoi morcovul, țelina și păstârnacul, toate acestea rase prin răzătoarea de lămâie. Se condimentează cu piper, se adaugă 1 lingură de legume deshidratate și se ține pe foc până ce toate legumele s-au călit. Se dă deoparte și se adaugă o lingură plină de cașcaval ras și pătrunjel verde tocat. 

Fiecare ciupercuță se umple cu această compoziție, se așază în tava tapetată cu hârtie de copt și se introduce în cuptorul preîncalzit la 180 grade C  pentru 20 minute. Când sunt aproape gata, se adaugă la fiecare cașcaval ras și se mai bagă la cuptor pentru 2-3 minute. Se pot servi ca aperitive sau ca garnitură la un alt preparat.

Ciuperci umplute cu legume

Rețetă de ciuperci umplute la cuptor

Ingrediente

– 1,5 kg de ciuperci mari
– 2 cepe mari
– 300 g șuncă
– 200 g mozzarella
– 1 linguriță boia
– 100 g smântână
– 100 g unt
– 2 ouă
– Sare
– Piper
– Pătrunjel verde

CITEȘTE ȘI: SALATĂ BOEUF. REȚETE DELICIOASE DE SALATĂ BOEUF

Mod de preparare

Se curăță ciupercile, se spală bine și se scot piciorușele. Piciorușele împreună cu 5-6 pălărioare se toacă mărunt. Restul de pălărioare se condimentează bine cu sare și piper și se pun la fript într-o plită sau pe grătar, pe ambele părți. Se folosește puțin ulei de măsline sau unt. Cepele se curăță, se spală și se toacă mărunt, apoi se pun la călit în ulei. Când este gălbuie se pun și ciupercile tocate, se lasă la călit un pic. Apoi, se pune șunca tocată și condimentată cu sare și piper. Se adaugă și o parte din pătrunjelul verde tocat, se pune capac și se lasă la fiert până scade sucul din ciuperci, deci în jur de 20 de minute. 

Când este gata, se umplu ciupercile călite cu umplutura din tigaie, câte o lingură în fiecare ciupercuță. Acestea se așază frumos într-o tavă unsă bine cu unt. Ouăle se bat bine împreună cu smântâna și se pune din această compoziție câte o lingură pe fiecare ciupercă. La final se rade mozzarella. Se lasă tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade în jur de 20 de minute, se scoate și se presară cu restul de pătrunjel verde tocat. Când s-au răcit, sunt gata de servire. Rapid și foarte gustos, ciupercile sunt o cină pe cinste.

Ciuperci umplute la cuptor

Rețetă de ciuperci umplute la grătar

Ingrediente

  • 6 ciuperci proaspete mari (albe sau brune)
  • 60 g branza grasa tip burduf, feta, cas framantat, cascaval etc
  • sare, piper
  • 50 ml ulei amestecat cu 1 catel de usturoi zdrobit si putin patrunjel verde tocat
  • verdeata la alegere: patrunjel verde, marar, busuioc verde, frunzulite de oregano etc

CITEȘTE ȘI: MAIONEZĂ DELICIOASĂ ȘI RAPIDĂ. 5 REȚETE DE MAIONEZĂ

Mod de preparare

Am indepartat piciorusele ciupercilor. Palariile le-am curatat cu o perie moale ca sa scap de urmele de pamant si/sau de paie. NU se spala! Daca spalati ciupercile acestea se vor imbiba cu apa si nu se vor mai rumeni la gratar! Am zdrobit un catel de usturoi si l-am amestecat cu 50 ml (2 linguri) de ulei. I-am pus si putin patrunjel tocat fin.

Am asezat ciupercile intr-o tavita de aluminiu si le-am sarat lejer pe ambele parti. Nu exagerati cu sarea daca si branza este sarata! Le-am uns in strat subtire cu un pic de ulei aromatizat cu usturoi si le-am lasat 5 minute ca sa-l absoarba.

Mai intai am pus ciupercile (goale) la prajit cu gura in jos. Le-am lasat 4-5 minute la prajit si le-am mai uns o data cu putin ulei aromat. In final am umplut fiecare ciuperca cu putina branza framantata. Le-am pus si cate o frunzulita de oregano verde care va da o aroma superba. 

Gratarul da caldura de jos, logic. In cuptor ciupercile umplute ar fi invaluite de caldura si de sus si din laterale iar branza s-ar topi cu usurinta. Asa ca am creat un mic cuptor prin acoperirea ciupercilor cu tavita de aluminiu pe post de capac. Simplu! Caldura urca printre ciuperci, se loveste de tavita si coboara spre suprafata lor topind branza si gatindu-le si de sus.

Tavita de aluminiu poate fi folosita si pentru a acoperi bucati mai groase de carne care trebuie sa se patrunda in timpul prajirii la gratar. Verificati dupa 5 minute ciupercile ca sa nu se faca scrum! Totul tine de caldura degajata de gratarul vostru.

Ciuperci umplute la grătar – foto savoriurbane.com

Rețetă de ciuperci umplute cu bacon

Ingrediente

  •  – 10 – 12 ciuperci cu pălăria mare
  •  – 2 cepe
  •  – 2 ardei
  •  – 3-4 felii bacon
  •  – mărar
  •  – sare

NU RATA: CUM SE FACE VIȘINATA. REȚETA SIMPLĂ

Mod de preparare

Spalam ciupercile si le indepartam cozile cu grija.  Tocam marunt ardeiul, ceapa si cozile ciupercilor dupa care le calim in 3 linguri de ulei impreuna cu baconul maruntit. Eu am pus baconul primul pt ca mai lasa putina apa. Adaugam marar si lasam sa se caleasca usor spre mediu (ca in imagine).  Tapetam o tava cu hartie de copt si asezam ciupercile umplute cu compozitia rezultata. Peste ele punem cate o felie de cascaval … mai mare sau mai mica, dupa preferinte. Dam la cuptor pana cand ciupercile lasa zeama in tava.

Ciuperci umplute cu bacon – foto caietulcuretete.com

Rețetă de ciuperci umplute cu cașcaval

Ingrediente

  •  – 800 g ciuperci
  •  – 200 g cașcaval
  •  – 100 g unt
  •  – 2 cepe
  •  – pătrunjel
  •  – sare
  •  – piper

Mod de preparare

Se spală ciupercile. Se scot codițiele și se toacă mărunt. La fel și ceapa. Se încinge untul într-o tigaie și se prăjesc ceapa și codițele tocate, până scad. La final se asezonează cu sare, piper și pătrunjel tocat mărunt. Se pun ciupercile într-o tavă unsă cu unt și se umplu cu amestecul de codițe. Se coc 20 minute la foc moderat. Se scoate tava din cuptor și se presară cașcaval ras pe fiecare ciupercă. Se mai coc 5 minute.

Ciuperci umplute cu cașcaval

VEZI ȘI AICI: NU EXISTA PREPARATE MAI BUNE! IN MATERIE DE RETETE PENTRU MASA DE CRACIUN ASTA ESTE SFANTUL GRAAL AL MASTERCHEFILOR!

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Regele Charles se simte din ce în ce mai RĂU, după diagnosticul de cancer! Ce se pregătește, de fapt, la Buckingham
Regele Charles se simte din ce în ce mai RĂU, după diagnosticul de cancer! Ce...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
De la stomatologie, direct la pupitrul știrilor! Cine e noua prezentatoare de la Antena 1
De la stomatologie, direct la pupitrul știrilor! Cine e noua prezentatoare de la Antena 1
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Planurile pentru înmormântarea lui Charles au fost modificate!„Regele nu e bine deloc
Planurile pentru înmormântarea lui Charles au fost modificate!„Regele nu e bine deloc"
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort...
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
O nouă filmare a atacului cu bombă din timpul retragerii trupelor americane din Afganistan contrazice raportul Pentagonului
O nouă filmare a atacului cu bombă din timpul retragerii trupelor americane din Afganistan contrazice...
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Meteorologii Accuweather anunță temperaturi care se vor situa peste cele specifice perioadei: Prognoza meteo pentru ziua de sâmbătă, 27 aprilie 2024
Meteorologii Accuweather anunță temperaturi care se vor situa peste cele specifice perioadei: Prognoza meteo pentru...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a trăit „Au fost restaurante care nu m-au primit. A căzut cerul pe mine.”
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a...
Craterul din Slănic Prahova s-a mărit cu 20 cm. Oamenii trăiesc cu groază, nu ştiu ce este sub casele lor
Craterul din Slănic Prahova s-a mărit cu 20 cm. Oamenii trăiesc cu groază, nu ştiu...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un nou smartphone se lansează în România. Prețuri pentru toate buzunarele
Un nou smartphone se lansează în România. Prețuri pentru toate buzunarele
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Jador, adevărul despre relația cu Andreea Bălan, după ce artista l-a blocat și nu-și mai vorbesc:
Jador, adevărul despre relația cu Andreea Bălan, după ce artista l-a blocat și nu-și mai...
Acesta e cel mai sigur etaj dintr-un bloc în caz de cutremur. Ești mai în siguranță și sunt șanse mari să supraviețuiești la un seism puternic
Acesta e cel mai sigur etaj dintr-un bloc în caz de cutremur. Ești mai în...
Insula din Europa unde te bucuri de soare și vreme bună 320 de zile pe an. E la două ore de România și poți avea o vacanță de vis aici
Insula din Europa unde te bucuri de soare și vreme bună 320 de zile pe...
Ungaria a dat ordin. Șoferii români care au interzis peste graniță. Se aplică din 1 Mai
Ungaria a dat ordin. Șoferii români care au interzis peste graniță. Se aplică din 1...
Bătaie cu pumni, picioare şi unghii între Prodanca şi Reghe! Antrenorul este urmărit penal, riscă închisoare şi daune de un milion de euro
Bătaie cu pumni, picioare şi unghii între Prodanca şi Reghe! Antrenorul este urmărit penal, riscă...
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Ministrul agriculturii din Ucraina a fost arestat
Ministrul agriculturii din Ucraina a fost arestat
ADIO, maestre! A murit marele cântăreț al ţării: A luminat inimi și minți
ADIO, maestre! A murit marele cântăreț al ţării: A luminat inimi și minți
Burna Boy, pe scena Untold 2024. Artistul a câștigat și un premiu Grammy
Burna Boy, pe scena Untold 2024. Artistul a câștigat și un premiu Grammy
BANCUL de vineri | Soțul, nevasta și câinele vecinului
BANCUL de vineri | Soțul, nevasta și câinele vecinului
Avocatul lui Michael Schumacher a rupt, în sfârşit, tăcerea, după 10 ani! Imaginea pe care nu şi-o poate scoate din cap
Avocatul lui Michael Schumacher a rupt, în sfârşit, tăcerea, după 10 ani! Imaginea pe care...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Cum au decis Oana Moșneagu și Vlad Gherman să petreacă petrecerea burlacilor, resprectiv petrecerea burlăcițelor
Cum au decis Oana Moșneagu și Vlad Gherman să petreacă petrecerea burlacilor, resprectiv petrecerea burlăcițelor
Dinu Maxer și Magdalena Chihaia, afectați de ploile și inundațiile din Dubai. Cum le-a dat vremea rea planurile peste cap
Dinu Maxer și Magdalena Chihaia, afectați de ploile și inundațiile din Dubai. Cum le-a dat...
Afacerea care poate să te îmbogățească peste noapte. A luat amploare în România și succesul e unul uriaș
Afacerea care poate să te îmbogățească peste noapte. A luat amploare în România și succesul...
Țara europeană în care unele morminte au gratii. Motivul incredibil pentru care au fost făcute așa
Țara europeană în care unele morminte au gratii. Motivul incredibil pentru care au fost făcute...