Maioneză delicioasă și rapidă, rețete de maioneză. Că o iubești sau o urăști, trebuie să recunoști că maioneza este unul dintre cele mai gustoase invenții pe care o poți face din ou. Indiferent din ce categoie faci parte s-ar putea să reconsideri relația ta cu maioneza o dată ce îți arătăm câteva preparate delicioase în care își poate face loc.
1 bucată gălbenuș de ou fiert
1 bucată gălbenuș crud
300 ml ulei de floarea soarelui
Jumătate de lămâie
1 linguriță de muștar
Jumătate de linguriță de sare
450 g Iaurt cremos
Se poate înmulți și ușura puțin maioneza dacă adăugam iaurt cremos, dar este opțional
CITEȘTE ȘI: SALATĂ BOEUF. REȚETE DELICIOASE DE SALATĂ BOEUF
Pas 1: Se amestecă bine gălbenușurile de ou să nu fie cocoloașe
Pas 2: Se încorporează puțin câte puțin uleiul, la început se pune aproximativ câte o lingură, apoi se poate pune și mai mult. Se recomandă să se amestece compoziția într-o singură direcție
Pas 3: După ce ați încorporat 4-5 linguri de ulei, puteți continua să ametecați maioneza cu o lingură sau, pentru a ușura procesul, puteți folosi mixerul, dar numai o singură paletă și aveți grijă să se învârtă într-o singură direcție
Pas 4: Pe parcurs, când adăugați uleiul, mai turnați câte puțină zeamă de lămâie și sare
Pas 5: Vă opriți din amestecat maioneza atunci când ați ajuns la cantitatea necesară rețetei, poate fi mai puțină sau mai multă, după necessitate
Pas 6: La final adăugați muștarul, mai potriviți de sare sau lămâie dacă e nevoie. Eu aș sugera sa o mai diluati cu iaurt mai cremos, este la fel foarte buna si un pic mai usoara.
Pas 7: Amestecați bine și maioneza este gata pentru servire
Cum faci maioneza la minut perfectă? Reţeta este una extrem de simplă şi nu necesită deloc efort sau bătăi de cap.
Rețete maioneză.
300 ml ulei
Zeamă de la o lămâie
Sare după gust
O linguriță de muștare
Citește și IGNATUL: TRADIȚII ȘI OBICEIURI ÎN ZIUA SACRIFICĂRII PORCULUI DE CRĂCIUN
Rețete maioneză. După ce aţi adăugat toate ingredientele într-un bol, luaţi un blender şi amestecaţi timp de… un minut. În acest interval, compoziţia se întăreşte şi, la final, aceasta nu trebuie să cadă de pe blende.
Rețete maioneză. Maioneza de avocado este un sos excepțional de bun, care va fi la fel de apreciat de toți cei care respectă rigorile postului ortodox ca și de orice persoană căreia îi place un sos bun lângă legume coapte, la grătar sau fierte, lângă pește, carne și cam orice preparat. Maioneza de avocado nu doar că e de post, ci e și atât de gustoasă încât o vor aprecia chiar și cei care nu respectă un regim vegetarian/vegan. În plus, sosul mătăsos se face în 5 minute, nu conține ouă crude și nici nu e inaccesibil sau foarte scump.
1 avocado
zeamă de la 1/4 – 1/2 de lămâie (după cât de acru vă place)
2 lingurițe de muștar
4-5 linguri de ulei
sare și piper alb măcinat
Avocado se taie în două pe lungime, pâtrunzând cu lama cuțitului până la sâmbure, apoi se răsucește ușor una dintre jumătăți care se va desprinde imediat. Loviți ușor sâmburele cu lama cuțitului, rotiți putin, atât cât să se desprindă sâmburele de pulpa fructului, apoi scoateți-l afară.
Cu ajutorul unei linguri scobiți toată pulpa fructului din coajă și puneți-o într-un blender (sau într-un castron, unde să o prelucrați cu blenderul de mână). Adăugați de la început două linguri bune de zeamă de lămâie, dacă va mai fi nevoie pentru gust, mai adăugați la final.
Se dă la blender pulpa de avocado până se transformă într-o pastă foarte fină, apoi se adaugă tot muștarul și uleiul câte o lingură, pe rând, mixând bine de fiecare dată. Sosul obținut va avea exact textura unei maioneze. Asezonați-l după gust cu sare, piper alb măcinat și zeamă de lâmâie după cât de acru vă place.
Se servețte maioneza de avocado imediat, cu orice vă place, iar ceea ce râmâne se păstrează pentru 1-2 zile la frigider cu o folie alimentară aplicată direct pe suprafața sosului, pentru a evita pe cât posibil oxidarea. Dacă adăugați doi căței de usturoi fin zdrobiți, obțineți cel mai bun sos aioli posibil.
Rețeta nemaipomenită de maioneză gustoasă, naturală, foarte rapidă și fără ouă. Această rețetă va fi o surpriză pentru cei ce nu vor să folosească în maioneză ouăle crude. Veți obține o maioneză fină, pufoasă și foarte gustoasă, chiar mai gustoasă decât versiunea clasică.
150 ml de lapte
300 ml de ulei
1 lingură de muștar
2-3 linguri de suc de lămâie
1 linguriță de sare (sau după gust)
Laptele și uleiul trebuie să fie la temperatura camerei (temperatura ingredientelor trebuie să fie aceeași). Puneți laptele și uleiul în blender.
Amestecați masa timp de un minut (la viteza cea mai mare). Adăugați sarea, sucul de lămâie (sau oțetul) și muștarul. Amestecați din nou.
Veți obține 500 ml de maioneză gustoasă, sănătoasă, de casă și fără conservanți. Puteți s-o păstrați la frigider până la 10 zile.
https://youtu.be/m_IKhEs-g1U?t=1
Uleiul este principala problemă atunci când pregătim maioneza. Știai că se poate face și fără acest ingredient aparent indispensabil în bucătărie?
1 gălbenuș de ou fiert tare
1 gălbenuș de ou crud
O lingură de muștar simplu
5 linguri de brânză grasă de vaci
Amestecă toate ingredientele de mai sus într-un bol. Mixează apoi ingredientele și adaugă din când în când puțina sare. Prima oară trebuie să mixezi la putere maximă, după care, în timp ce introduci sarea în maioneză, redu mixerul la nivel mediu.