Acasă » Vedete » Clipe cumplite pentru Brigitte Bardot. Cea mai frumoasă actriță a Franței din toate timpurile se zbate între viață și moarte

Clipe cumplite pentru Brigitte Bardot. Cea mai frumoasă actriță a Franței din toate timpurile se zbate între viață și moarte

De: Hermina Hagianu 05/05/2023 | 14:31

Brigitte Bardot (88 de ani), un sex-simbol al cinematografiei mondiale, a sedus publicul cu senzualitatea sa în anii ’50 şi ’60. Drumul spre succes nu a fost deloc ușor pentru actrița franceză. A fost admirată și dorită de bărbații din toată lumea, dar și de femei, a avut peste 100 de iubiți și iubite, patru căsnicii și tot atâtea tentative de sinucidere. Povestea tumultuoasă a vieții sale a fost scrisă într-o biografie recentă, „Brigitte Bardot: The Life, The Legend, The Movies“, de Ginette Vincendeau.

Micuţa Bri, așa cum o strigau părinţii, s-a născut pe 28 septembrie 1934 într-o familie bogată din Paris. Copilăria și-a petrecut-o într-un cartier elegant, în apropierea Turnului Eiffel. Locul de care își amintește întotdeauna cu drag este Saint Tropez, micuța localitate de pe Coasta de Azur în care își petrecea vacanțele de vară.

Brigitte Bardot a făcut balet, apoi a lucrat ca model. Datorită calităților sale fizice, avea înălţimea ideală pentru acea perioadă, 1, 70 metri și trupul armonios, spre deosebire de rivalele sale Marilyn Monroe şi Elizabeth Taylor, nu a suferit transformări în ceea ce privește greutatea, la 15 ani a apărut pe coperta revistei „Elle“.

Brigitte Bardot, patru tentative de sinucidere

De-a lungul existenței, Brigitte Bardot a trecut prin patru căsnicii, patru tentative de suicid, numeroase depresii, iubiri neîmplinite și un copil pe care nu și l-a dorit niciodată.

CITEȘTE ȘI: DIETA-„MINUNE” A LUI MARILYN MONROE. CUM SCAPI RAPID DE KILOGRAMELE ÎN PLUS, CA O MARE VEDETĂ

Prima ei tentativă de sinucidere a fost la vârsta de 16 ani. În acel an l-a cunoscut pe Roger Vadim, pe atunci asistent de regie, de care s-a îndrăgostit nebunește. Bărbatul era cu 6 ani mai mare decât ea, însă vârsta nu a fost niciodată un impediment pentru cei doi. S-au cunoscut la un casting de film și a fost nevoie de o singură privire pentru ca actrița să îi cadă în brațe.

„L-am văzut ca pe un “lup sălbatic”: s-a uitat la mine, m-a speriat, m-a sedus, nu mai ştiam unde sunt şi ce e cu mine“, povestea Brigitte Bardot despre prima întâlnire cu Vadim.

Roger Vadim și Brigitte Bardot (sursă foto: hepta)

S-au iubit pe ascuns o vreme, iar lucrurile au început să se complice pentru cei doi în momentul în care părinții actriței au aflat de idilă. Pentru a-i despărți aceștia au amenințat-o că o vor trimite în Marea Britanie. Pentru a se răzbuna pe ei, Brigitte a încercat să-și pună capăt zilelor. A dat drumul cuptorului și și-a băgat capul în el. Din fericire, părinții săi au găsit-o la timp și au salvat-o. Atunci aceștia și-au dat seama că trebuie să le accepte relația, iar în cele din urmă, cei doi s-ai căsătorit, după ce actrița a împlinit 18 ani.

Soțul ei, care era și fotograf și jurnalist, s-a ocupat de promovarea tinerei sale partenere și a propulsat-o în industria filmului. La început, Brigitte a atras atenția prin frumusețe și senzualitate și mai puțin prin talentul actoricesc. Ulterior, în 1956, lucrurile s-au schimbat complet, după ce Bardot a jucat rolul principal, alături de actorul Jean-Louis Trintignant în filmul „Et Dieu… créa la Femme/Şi Dumnezeu… a creat femeia“.

Ascensiunea ei a fost una rapidă, iar din acel moment a devenit un star internațional. Succesul a venit cu schimbări pentru tânăra actriță și în plan personal. Brigitte s-a îndrăgostit iremediabil de colegul său, Trintignant, și a divorțat de Vadim.

Brigitte Bardot nu și-a dorit niciodată să fie mamă

După aventura cu Trintignant, Bardot a trecut prin patul a zeci de persoane, bărbați și femei, “mai bine de 100”, mai scrie Ginette Vincendeau în carte.

În cele din urmă, și-a întâlnit cel de-al doilea soț al ei, actorul francez Jacques Charrier, cu care a avut singurul ei copil, pe Nicolas. Actrița a născut în 1960, la vârsta de 26 de ani. Brigitte a recunoscut în repetate rânduri că nu a vrut să fie mamă, dar a păstrat sarcina, constrânsă de socrii ei.

„Nu sunt făcută să fiu mama. Nu sunt suficient de matură – știu că este oribil să recunosc asta, dar nu sunt suficient de matură pentru a avea grijă de un copil”, a mărturisit Bardot.

La scurt timp după nașterea lui Nicolas, actrița a încercat din nou să se sinucidă. Ea a luat atunci un flacon cu somnifere și și-a tăiat încheieturile mâinilor, în vila ei din Franța.

NU RATA: BRIGITTE BARDOT DENUNŢĂ DEMERSURILE PENTRU EUTANASIEREA CÂINILOR MAIDANEZI DIN ROMÂNIA

Au mai urmat alte tentative de sinucidere și alte relaţii pasagere cu Mike Sarne, Warren Beatty, Serge Gainsbourg şi Nino Ferrer. Cel de-al treilea soț, playboyul german Gunter Sach, s-a împușcat în 2011.

Brigitte Bardot se zbate între viață si moarte

În prezent, Brigitte Bardot se confruntă cu grave probleme de sănătate. Actrița în vârstă de 88 de ani a fost internată în urmă cu câteva săptămâni, din cauza unui diagnostic crunt: „insuficiență respiratorie gravă”.

În 1984, Brigitte Bardot a fost diagnosticată cu cancer la sân. Actrița a refuzat să facă chimioterapie de frică să nu își piardă părul.

„Eram singură și hotărâsem să fac doar radioterapie, și nu această chimioterapie teribilă, ca să nu-mi pierd părul”, declara ea în 2018.

Acum locuiește în vila ei din Saint Tropez, alături de cel de-al patrulea soț, Bernard D’ormale cu care s-a căsătorit în 1992.

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Hermina Hagianu
S-a alăturat presei în anul 2016, inițial în trustul Intact Media Group, iar din 2019 este redactor la publicația CANCAN.RO, site ce face parte din Grupul de Presă GÂNDUL. A urmat mai multe cursuri de Multimedia – Radio și Televiziune și citeste mai mult
Parteneri
Birlic, prietenul și partenerul de afaceri al lui Alin Nica, șeful CJ Timiș, dat în urmărire internațională! Afacerea RATATĂ care i-a făcut „celebri”
Birlic, prietenul și partenerul de afaceri al lui Alin Nica, șeful CJ Timiș, dat în...
FOTO. Ea e prezentatoarea TV de Champions League! Eva e considerată cea mai frumoasă moderatoare a unui talk-show de fotbal din lume
FOTO. Ea e prezentatoarea TV de Champions League! Eva e considerată cea mai frumoasă moderatoare...
SURPRIZĂ URIAȘĂ! Vedeta PRO TV, nuntă secretă la New York cu omul din spatele meciului colosal al Generației de Aur! Au apărut primele imagini
SURPRIZĂ URIAȘĂ! Vedeta PRO TV, nuntă secretă la New York cu omul din spatele meciului...
Cum au arătat Andreea Esca, Delia sau Andra când s-au căsătorit. Andreea Bănică a strălucit într-o rochie minusculă!
Cum au arătat Andreea Esca, Delia sau Andra când s-au căsătorit. Andreea Bănică a strălucit...
Zodia care va avea parte de un miracol pe 5 iunie. Cea mai mare dorință îi devine realitate
Zodia care va avea parte de un miracol pe 5 iunie. Cea mai mare dorință...
Fostul preot Daniel Balaș, băgat în spital după ce a fost atacat pe stradă, în miez de noapte! În ce stare se află
Fostul preot Daniel Balaș, băgat în spital după ce a fost atacat pe stradă, în...
„Bineînțeles că știți imnul URSS”. Cum îi batjocoresc militarii ruși pe prizonierii ucraineni: „Porcule, de ce nu cânți? Să-l ucidem”
„Bineînțeles că știți imnul URSS”. Cum îi batjocoresc militarii ruși pe prizonierii ucraineni: „Porcule, de...
UE, tot mai aproape de „opțiunea nucleară” în cazul Ungariei. Președinția belgiană cere blocarea dreptului de vot al guvernului ungar
UE, tot mai aproape de „opțiunea nucleară” în cazul Ungariei. Președinția belgiană cere blocarea dreptului...
Când se face radierea auto din oficiu?
Când se face radierea auto din oficiu?
Mărturiile dureroase ale italienilor care au asistat la moartea celor două tinere înghițite de viitură: „M-am apropiat de ea, ca să îi spun că sunt acolo, dar nu mi-a răspuns”
Mărturiile dureroase ale italienilor care au asistat la moartea celor două tinere înghițite de viitură:...
VIDEO Alertă de vreme extremă de la ANM. Jumătate din țară, sub cod portocaliu de vijelii - HARTA
VIDEO Alertă de vreme extremă de la ANM. Jumătate din țară, sub cod portocaliu de...
Cuza, mărturisiri despre momentul în care s-a angajat prima dată, atunci când mama lui nu i-a dat bani de piscină. “A fost pentru prima dată când mama nu a mai decis cu ce să mă îmbrac, nu mai erau banii ei.”
Cuza, mărturisiri despre momentul în care s-a angajat prima dată, atunci când mama lui nu...
A murit soția antrenorului de la FC Voluntari, Florin Pîrvu! Oana Alina avea doar 47 de ani
A murit soția antrenorului de la FC Voluntari, Florin Pîrvu! Oana Alina avea doar 47...
Mărturiile cutremurătoare ale italienilor care le-au găsit pe Patrizia şi Bianca moarte.
Mărturiile cutremurătoare ale italienilor care le-au găsit pe Patrizia şi Bianca moarte. "M-am apropiat de...
BANCUL ZILEI. Bulă ajunge pentru prima dată la țară. Vede un țăran și îl întreabă: - Bade, de ce nu are coarne vaca ta?
BANCUL ZILEI. Bulă ajunge pentru prima dată la țară. Vede un țăran și îl întreabă:...
Cât timp le-a luat hackerilor să DEBLOCHEZE un portofel cu Bitcoin cu 3 mil.
Cât timp le-a luat hackerilor să DEBLOCHEZE un portofel cu Bitcoin cu 3 mil.
Ingredientul care face MINUNI în orice PRĂJITURĂ de casă!
Ingredientul care face MINUNI în orice PRĂJITURĂ de casă!
De necrezut! Ce a spus Laurențiu Reghecampf despre trecutul amoros al iubitei lui, Corina Caciuc: „Eu sunt fixist. Cum aș putea să aflu...”
De necrezut! Ce a spus Laurențiu Reghecampf despre trecutul amoros al iubitei lui, Corina Caciuc:...
Mihai Voropchievici lansează seria talismanelor norocoase! La ce te ajută în viața talismanul Buburuză
Mihai Voropchievici lansează seria talismanelor norocoase! La ce te ajută în viața talismanul Buburuză
Animalul care are amprente aproape identice cu ale omului. Experții au probleme în a le diferenția
Animalul care are amprente aproape identice cu ale omului. Experții au probleme în a le...
Toți românii cu buletin vor fi notificați prin SMS. Devine obligatoriu în România
Toți românii cu buletin vor fi notificați prin SMS. Devine obligatoriu în România
Simona Gherghe a făcut anunţul după 8 ani: "Nu mă întrebaţi de ce, că n-am un răspuns. După 8 ani!"
Simona Gherghe a făcut anunţul după 8 ani: "Nu mă întrebaţi de ce, că n-am...
Prețuri speciale la jocuri. Recomandările Go4Games
Prețuri speciale la jocuri. Recomandările Go4Games
Olaf Scholz îl avertizează pe Putin: Vom apăra „fiecare centimetru pătrat” din teritoriul NATO
Olaf Scholz îl avertizează pe Putin: Vom apăra „fiecare centimetru pătrat” din teritoriul NATO
Impozit OBLIGATORIU în România. Intră în vigoare de la 1 IULIE
Impozit OBLIGATORIU în România. Intră în vigoare de la 1 IULIE
Conturile multor români sunt în mare pericol. Pot rămâne faliți în câteva secunde
Conturile multor români sunt în mare pericol. Pot rămâne faliți în câteva secunde
Birlic, prietenul și partenerul de afaceri al lui Alin Nica, șeful CJ Timiș, dat în urmărire internațională! Afacerea RATATĂ care i-a făcut „celebri”
Birlic, prietenul și partenerul de afaceri al lui Alin Nica, șeful CJ Timiș, dat în...
Ianis Hagi şi Elena Tănase pun la punct ultimele detalii pentru nunta anului! Decorul de vis în care îşi vor uni destinele
Ianis Hagi şi Elena Tănase pun la punct ultimele detalii pentru nunta anului! Decorul de...
Când începe Insula Iubirii, sezonul 8, la Antena 1 și în AntenaPLAY. Premiera, mai aproape decât crezi
Când începe Insula Iubirii, sezonul 8, la Antena 1 și în AntenaPLAY. Premiera, mai aproape...
Ne-au furat până și tradiționala ie romanească? Celebra casă de modă Louis Vuitton, somată să scoată piesele din colecţie până la obţinerea acordului din partea comunităţilor românești
Ne-au furat până și tradiționala ie romanească? Celebra casă de modă Louis Vuitton, somată să...
Cristi Brancu și-a schimbat părerea despre Bianca Drăgușanu. Motivul pentru care nu o va uita niciodată: „Mi-a reproșat că…”
Cristi Brancu și-a schimbat părerea despre Bianca Drăgușanu. Motivul pentru care nu o va uita...
Cele mai periculoase plaje de pe litoralul românesc unde nu e bine să înoți. Zeci de oameni și-au pierdut viața aici. Harta punctelor negre
Cele mai periculoase plaje de pe litoralul românesc unde nu e bine să înoți. Zeci...
Leacul natural care trebuie consumat neapărat în această vară. Lidia Fecioru spune că poate salva vieți și că are beneficii uimitoare
Leacul natural care trebuie consumat neapărat în această vară. Lidia Fecioru spune că poate salva...
×