Cristi Ganea, din vară la Athletic Bilbao!

Publicat: 16/01/2018 | 07:00
Cristi Ganea, din vară la Athletic Bilbao!

Clubul spaniol de fotbal Athletic Club Bilbao şi Viitorul Constanţa au ajuns la un acord de principiu pentru transferul jucătorului Cristian Ganea la gruparea bască, începând cu data de 1 iulie 2018, a anunţat campioana României pe site-ul său oficial. Ganea va semna pe trei sezoane cu Athletic Bilbao, cu opţiunea de prelungire a contractului pentru un sezon suplimentar. Ziarul „AS” relatează că jucătorul român va primi un salariu anual de 600.000 euro.

Cristian Ganea va fi jucătorul Viitorului până pe 30 iunie 2018, după ce a jucat 20 de partide şi a marcat trei goluri în prima parte a campionatului.

„Cristi rămâne cu noi până la vară. Va juca cu noi şi îi va fi bine de la vară-ncolo. Rămâne la Viitorul, lucru foarte bun pentru noi şi o să-i fie şi lui bine. Când va fi concret totul, va vorbi el. E foarte mulţumit de ce se întâmplă. Până la vară ne ajută şi pe noi să ne atingem obiectivul”, a spus Gheorghe Hagi.

În vârstă de 25 de ani, Ganea a evoluat ca junior la echipe din Ţara Bascilor, înainte de a reveni în ţară, la ASA Târgu Mureş, Universitatea Craiova, Săgeata Năvodari şi FC Braşov. El este la Viitorul Constanţa din 2015.

Athletic Bilbao este un club cunoscut pentru predilecţia de a recruta numai jucători basci sau cu rădăcini basce. Ganea se înscrie în această categorie, potrivit presei spaniole, prin faptul că a crescut în Basauri, în apropiere de Bilbao, unde familia sa locuieşte şi acum, iar el a evoluat la echipe de juniori din regiune. Ganea, născut la Bistriţa, a mai evoluat în Spania la Mallorca B şi la Santanyi şi a strâns patru selecţii la naţionala României, fiind titular la ultimele două partide din preliminariile Cupei Mondiale din 2018, cu Danemarca şi Kazahstan.  

Athletic Bilbao, locul 11 în La Liga, are un singur străin în lot, francezul Aymeric Laporte, care are un străbunic basc.

              

Cristi P. 

Citește și...