Acasă » Știri » Sport » Cristiano Ronaldo dezvăluie cele mai importante sfaturi în materie de fitness

Cristiano Ronaldo dezvăluie cele mai importante sfaturi în materie de fitness

De: Andreea Voicu 26/04/2023 | 17:32
Cristiano Ronaldo dezvăluie cele mai importante sfaturi în materie de fitness

Cristiano Ronaldo este considerat unul dintre cei mai buni fotbaliști din istorie și continuă să joace la un nivel înalt chiar dacă a trecut deja de 38 de ani. Secretul său este forma fizică extraordinară pe care o are, iar portughezul a dezvăluit câteva dintre elementele care l-au ajutat să se mențină astfel.

Fizicul lui Ronaldo a fost apreciat de toți experții, iar fotbalistul portughez este considerat un exemplu de urmat. Fost coleg cu Ronaldo la Sporting Lisabona, Marius Niculae a dezvăluit recent că portughezul era obsedat de forma fizică și obișnuia să facă abdomene chiar și noaptea.

Pe de altă parte, Ronaldo a dezvăluit care sunt 15 dintre elementele care îi pot ajuta pe toți oamenii să aibă un fizic ca al său. „Antrenează-ți mintea și corpul în același timp. Forța mentală este la fel de importantă precum cea fizică și te va ajuta să-ți îndeplinești obiectivele”, este primul sfat pe care portughezul l-a oferit către urmăritorii săi. Apoi, portughezul a pus accent pe disciplină. „Fii disciplinat! Rămâi motivat și foarte strict în tot ceea ce faci. Este bine să ai propria rutină personală”, a adăugat Ronaldo.

Fotbalistul lui Al-Nassr mai consideră că stabilirea unor obiective ajută enorm. „Stabilește-ți obiective, ele te vor ajuta să rămâi concentrat și să le îndeplinești”. Mai mult, Ronaldo este de părere că este indicat să te antrenezi alături de altcineva. „Este bine să faci asta cu un partener de antrenament pentru că te va ajuta să rămâi motivat, competitiv și să-ți forțezi limitele”.

De asemenea, fostul atacant de la Real Madrid mai mizează și pe o odihnă bună. „Somnul este foarte important ca să poți face un antrenament bun. Eu merg la culcare devreme și mă trezesc devreme, mai ales înainte de meciuri. Somnul ajută mușchii să se refacă, ceea ce este extrem de important”, a explicat Ronaldo, care a explicat și că încălzirea este foarte importantă: „Încălzirea este o formă bună pentru a preveni accidentările”.

Ronaldo recomandă combinarea exercițiilor

Al șaptelea sfat oferit de Cristiano are legătură cu combinarea exercițiilor. În opinia portughezului, e mai mult decât recomandat să faci acest lucru. „Combină exercițiile! Eu recomand cardio cu ridicarea greutăților. Astfel mă asigur că toate zonele corpului sunt solicitate de exercițiile pe care le fac. De asemenea, făcând asta vei căpăta mai multă forță și rezistență”, a comentat Ronaldo.

Și intensitatea este importantă în viziunea lui Ronaldo, care face o paralelă cu fotbalul. „La fotbal, noi facem sprinturi pe teren. Astfel avem o rezistență crescută. E bine să faci și tu la fel când te pregătești”, e sfatul lui Ronaldo. Portughezul este, totodată, un mare fan al sesiunilor de cardio și le recomandă celor care doresc un fizic de invidiat. „Sesiunile de cardio reprezintă cheia succesului când vine vorba despre rezistență și forță. Este indicat să faceți reprize de câte 30 de minute, apoi să crească durata, pe măsură ce organismul devine mai puternic”, a adăugat fotbalistul.

Continuând sfaturile oferite, Ronaldo a avut și un mesaj către cei care se plâng că nu au unde să se antreneze. „Efectuează exerciții oricând ai timp, oriunde ai loc. Poți să faci abdomene la tine în dormitor, dimineața sau seara, și e bine ca ele să devină o rutină”, a precizat Ronaldo.

El consideră că și alimentația este foarte importantă și nu trebuie ignorată oricât de mult sport ai face. „Un regim sportiv trebuie să fie combinat cu unul alimentar, cu o dietă potrivită. Dieta mea este bogată în proteine și în carbohidrați integrali, fructe, legume și evit alimentele bogate în zahăr”, a explicat fotbalistul, care apoi a vorbit și despre hidratare: „Trebuie să rămâi hidratat! Să bei apa este extrem de important. Eu evit alcoolul”. De fapt, Ronaldo mai afirmă că trebuie respectat și planul de mese zilnic. „Mănâncă în mod regulat. Pentru a avea un nivel de energie ridicat și să ai energie pentru un nivel de performanță ridicat al organismului tău”, a adăugat Ronaldo.

În ce privește rutina sa, Ronaldo spune că adoră să aibă muzică pe fundal când se antrenează. „Eu tot timpul mă asigur că am muzică bună atunci când mă antrenez. Te va ajuta să te relaxezi, să te motivezi și să dai tot ce ai mai bun. Îmi place să ascult hip-hop și reggaeton”, a explicat Ronaldo.

În încheiere, Ronaldo a afirmat că relaxarea este și ea foarte importantă. „Antrenamentul și reprizele solicitante sunt extrem de importante, dar un stil de viață relaxat, în general, te ajută să ajungi la cel mai bun nivel al tău, fizic și mental. Eu îmi petrec timpul alături de familie și prieteni, ceea ce mă relaxează și îmi conferă bună-dispoziție”, a încheiat Ronaldo.

Ronaldo joacă la un nivel înalt la 38 de ani

Sfaturile de mai sus îl ajută pe Ronaldo să joace la un nivel înalt chiar și la 38 de ani. El s-a transferat la Al-Nassr, unde este plătit cu 200 de milioane de dolari pe an. Mai mult, este în continuare un om de bază la echipa națională a Portugaliei, pentru care a marcat 122 de goluri în 198 de meciuri.

Patru dintre acestea au fost marcate cu aproximativ o lună în urmă, în primele două meciuri din preliminariile pentru EURO 2024: două cu Luxemburg și două cu Liechtenstein. Iar Portugalia are un start excelent în preliminarii și este favorită clară la pariuri sportive să câștige grupa J, cu cota 1.10. Slovacia are cota 12.00, Bosnia are cota 15.00, Islanda are cota 25.00, Luxemburg are cota 3500.00, iar Liechtenstein are cota 5000.00.

La nivel individual, Cristiano Ronaldo a câștigat Balonul de Aur de 5 ori în carieră, în 2008, 2013, 2014, 2016 și 2017.

Cotele publicate în acest articol pot suferi modificări în orice moment.

Urmărește Cancan.ro pe Google News
S-a alăturat presei în anul 2017, inițial începând să capete experiență în trustul Intact Media Group, iar ulterior a făcut parte din echipa Kanal D. Din 2019 a activat în cadrul echipei CIAO. Până în prezent, are la activ peste 9500 de citeste mai mult
Parteneri
JOIA MARE, tradiții, obiceiuri, semnificație. Ce nu ai voie sub nicio formă să faci în această zi
JOIA MARE, tradiții, obiceiuri, semnificație. Ce nu ai voie sub nicio formă să faci în...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Cu ea s-a DISTRAT Pescobar de 1 mai! Cine e Lavinia, BOMBA sexy care s-a LIPIT de el
Cu ea s-a DISTRAT Pescobar de 1 mai! Cine e Lavinia, BOMBA sexy care s-a...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Eroul român care a lansat celebra deviză „Pe aici nu se trece!”. Povestea generalului considerat cel mai important comandant al Armatei Române în Primului Război Mondial
Eroul român care a lansat celebra deviză „Pe aici nu se trece!”. Povestea generalului considerat...
Strigăte și urlete de jale la priveghiul lui Lucas, nepotul lui Tzancă Uraganu care a fost răpus de cancer
Strigăte și urlete de jale la priveghiul lui Lucas, nepotul lui Tzancă Uraganu care a...
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit o revoltă uriașă
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani. Abia acum polițiștii au aflat cine este și povestea ei ciudată
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Dana Roba, în lacrimi după ce familia lui Daniel Balaciu a amenințat-o că îi ia fetițele! Ce părere are Doctorul Psiholog Ion Duvac despre această situație
Dana Roba, în lacrimi după ce familia lui Daniel Balaciu a amenințat-o că îi ia...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a actorului?  „Nu se va anula nimic.”
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
Verdict neașteptat în cazul bărbatului suspectat de uciderea gravidei din Orhei.  Ce urmează să se întâmple cu el
Verdict neașteptat în cazul bărbatului suspectat de uciderea gravidei din Orhei. Ce urmează să se...
Sfânta şi Marea Joi din Săptămâna Patimilor. Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în Joia Neagră sau Joimăriţa
Sfânta şi Marea Joi din Săptămâna Patimilor. Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în Joia Neagră sau...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă, nevasta te-ar întâmpina cu…
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Kaufland: mașină de înșurubat și ciocan rotopercutor, disponibile din 1 mai
Kaufland: mașină de înșurubat și ciocan rotopercutor, disponibile din 1 mai
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
Lidia Buble a făcut anunțul: „Mă veți vedea în rochia de mireasă. Sunt gata de măritat, dacă trebuie și insistă cine trebuie...”
Lidia Buble a făcut anunțul: „Mă veți vedea în rochia de mireasă. Sunt gata de...
Vestea așteptată de toți pensionarii din România. Anunțul de ultimă oră făcut de Casa de Pensii
Vestea așteptată de toți pensionarii din România. Anunțul de ultimă oră făcut de Casa de...
Câți mici a comandat un singur român la o terasă de 1 Mai. Numărul l-a uimit până și pe grătargiu
Câți mici a comandat un singur român la o terasă de 1 Mai. Numărul l-a...
Se verifică BANII românilor. Statul te OBLIGĂ să anunți. Ai termen legal până pe 25 mai
Se verifică BANII românilor. Statul te OBLIGĂ să anunți. Ai termen legal până pe 25...
Lumea afacerilor din România, zguduită de decesul unui dintre cei mai cunoscuţi afacerişti. A fost răpus de o boală incurabilă
Lumea afacerilor din România, zguduită de decesul unui dintre cei mai cunoscuţi afacerişti. A fost...
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Rusia îşi intensifică producţia de armament, după ce Statele Unite au anunţat un nou ajutor pentru Ucraina
Rusia îşi intensifică producţia de armament, după ce Statele Unite au anunţat un nou ajutor...
E ilegal pentru cei cu CASA la CURTE. Nu poți face asta vecinului. Faci închisoare
E ilegal pentru cei cu CASA la CURTE. Nu poți face asta vecinului. Faci închisoare
Exclusiv. Mario Fresh, ipostaze rare! Ce i-a făcut Alexiei Eram
Exclusiv. Mario Fresh, ipostaze rare! Ce i-a făcut Alexiei Eram
https://www.gandul.ro/diverse/cat-costa-porumbul-fiert-sau-copt-in-vama-veche-pana-si-acest-simplu-produs-a-ajuns-sa-fie-foarte-scump-20198989
https://www.gandul.ro/diverse/cat-costa-porumbul-fiert-sau-copt-in-vama-veche-pana-si-acest-simplu-produs-a-ajuns-sa-fie-foarte-scump-20198989
Averea lui Ionuţ Negoiţă a explodat! Ce loc ocupă acum omul de afaceri în topul celor mai bogaţi români!
Averea lui Ionuţ Negoiţă a explodat! Ce loc ocupă acum omul de afaceri în topul...
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice. Poze cu ea din trecut
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice....
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...
Gabriela Cristea și Tavi Clonda, decizie radicală înainte de Paște. De ce au plecat cei doi soți în Italia. Fetițele au fost lăsate acasă
Gabriela Cristea și Tavi Clonda, decizie radicală înainte de Paște. De ce au plecat cei...
Singurele zodii care vor avea noroc pe toate planurile în următoarele două luni. Primesc șansa unică să-și schimbe viața complet
Singurele zodii care vor avea noroc pe toate planurile în următoarele două luni. Primesc șansa...
Mircea Badea, reacție dură după ”pensionarea” din învățământ a lui Klaus Iohannis: ”Cum? 20 de ani n-a trecut pe acolo!”
Mircea Badea, reacție dură după ”pensionarea” din învățământ a lui Klaus Iohannis: ”Cum? 20 de...