Croaţia, pentru a cincea oară la un Mondial!

Publicat: 13/11/2017 | 08:00
Croaţia, pentru a cincea oară la un Mondial!

Croaţia s-a calificat pentru a cincea oară în istorie la un turenu final de Campionat Mondial. După ce în tur a zdrobit pe stadionul „Maksimir” din Zagreb reprezentativa similară a Greciei, scor 4-1, golurile partidei fiind marcate de Modric (min. 13- pen.),  Kalinic (min.19), Perisic (min. 33), Kramaric (min.49), respectiv Sokratis (min. 30), selecţionata lui Zlatko Dalici, a reuşit să obţină calificarea în returul de pe stadionul „Georgios Karaiskakis” din Pireu, terminând partida la egalitate, 0-0. 

Returul barajului dintre Grecia şi Croaţia a fost mult mai echilibrart decţât manşa tur. Grecii au început în forţă şi au cerut penalty după doar 12 minute de joc însă centralul partidei, Kuipers Bjorn a lăsat jocul liber.

Cea mai mare ocazie a partidei a aparţinut însă oaspeţilor, echipa lui Zlatko Dalici trecând înaintea pauzei pe lângă deschiderea scorului, trasorul lui Perisic de la 25 de metri nimerind bara porţii apărate de Karnezis.

Primul şut pe spaţiul porţii în acest meci pe care cei doi tehnicieni l-au transformat într-o partidă de şah, a venit abia cu trei minute înainte de finalul partidei. Acesta i-a aparţinut lui Tachtsidis, însă mingea trimisă de el a fost reţinută cu precizie de portarul oaspeţilor, acesta reuşind astfel să facă ca tabela de marcaj să rămână nemişcată. 

S-a gterminat 0-0 în returul de pe stadionul „Georgios Karaiskakis” din Pireu, rezultat în urma căruia Grecia a rămas acasă.

Cu 4-1 la general, avantaj luat încă din tur, Croaţia s-a calificat pentru a cincea oară la un turneu final, echipa lui Zlatko Dalici promiţând un Mondial de vis.

                      

Cristi P.

                           

                      

Citește și...