Acasă » Vedete » Cum a pus mâna, de fapt, Gigi Becali pe palatul din Aleea Alexandru. S-a dus peste Cuptor în birou: „Am venit să te împușc”

Cum a pus mâna, de fapt, Gigi Becali pe palatul din Aleea Alexandru. S-a dus peste Cuptor în birou: „Am venit să te împușc”

De: Alina Drăgan 27/01/2024 | 18:00

În anul 2006, Gigi Becali devenea proprietarul celebrului „palat” din Aleea Alexandru. Pentru impunătoarea clădire, latifundiarul din Pipera a scos din buzunar o sumă mare de bani, iar achiziționarea acesteia nu a fost o misiune tocmai ușoară. CANCAN.RO prezintă detaliile tranzacției și cum a reușit patronul FCSB să intre în posesia impresionantei proprietăți. Gigi Becali a trebuit să dea puțin din coate până a semnat contractul.

În urmă cu 18 ani, Gigi Becali a plătit nu mai puțin de 7 milioane de dolari americanului Steven Auschnitt, proprietarul de la acea vreme al „palatului” din Aleea Alexandru. Clădirea a fost construită în anul 1915 și proiectul a fost realizat de arhitectul Grigore Cerchez, după modelul Muzeului Rodin din Paris. Gigi Becali și-a dorit să pună mâna pe proprietate și a făcut tot ce a trebuit pentru asta.

Gigi Becali a plătit nu mai puțin de 7 milioane de dolari pentru „palatul” din Aleea Alexandru /Foto: CANCAN.RO

(CITEȘTE ȘI: GIGI BECALI, HOTĂRÂT SĂ FACĂ BANI DIN VÂNZAREA LUI DARIUS OLARU. CUM VREA PATRONUL FCSB SĂ-I CREASCĂ VALOAREA JUCĂTORULUI: „DACĂ VA FACE ASTA…”)

Cum a pus Gigi Becali mâna pe „palat”

În cadrul unei emisiuni de televiziune, Gigi Becali a povestit cum a reușit să intre în posesia impunătoarei vile de pe Aleea Alexandru. Patronul FCSB a scos din buzunar 7 milioane de dolari pentru construcția ce a fost Ambasada Argentinei și a trebuit să depășească unele provocări pentru a pune mâna pe ea.

Gigi Becali a povestit cum a reușit să îl contacteze pe proprietar, dar a vorbit și despre Mihai Cuptor, fostul soț al Alinei Chivulescu, cel care a încercat să îi pună bețe în roate. Se pare că acesta își dorea să joace rolul de intermediar între patronul FCSB și american, însă a călcat pe bec atunci când a încercat să îl facă pe cumpărător să plătească 6 milioane de dolari în plus pentru tranzacție.

„Pe vremuri, aveam o cunoștință aici, când eram mai tânăr, și când treceam pe aici vedeam numai Armată. Aici a fost Ambasada Argentinei. Și zice unul, Cuptor, că aici cere 13 milioane, dar Palatul normal face 7 milioane de dolari. Și proprietarul o vinde în America. Am venit aici, am văzut… 3.400 de metri (…) În ziua aia am dat telefon, l-am căutat pe ăla, era prin concediu.

Am avut și o revelație. Erau doi prieteni de-ai mei. Unul era cu Securitatea de acum și altul cu Securitatea veche. Și am zis să văd cine îl găsește mai repede pe proprietar. Până la urmă nu l-a găsit niciunul, l-am găsit eu. Am vorbit cu omul și a zis așa: Domne, trebuie să vin în țară, am pe cineva care semnează. Îl întreb: Cât costă? 7 milioane, da?…Păi da, dar trebuie să semnezi, banii, cutare”, a povestit Gigi Becali.

Gigi Becali a cumpărat „platul” din Aleea Alexandru de la americanul Steven Auschnitt /Foto: CANCAN.RO

„Am venit să te împușc”

Gigi Becali și-a dorit „palatul” de pe Aleea Alexandru, așa că a făcut toate demersurile necesare. Însă, după ce a bătut palma cu fostul proprietar, drumul patronului FCSB a fost încurcat de Mihai Cuptor, care era determinat să obțină 13 milioane de dolari pe clădire.

Fostul soț al Alinei Chivulescu a făcut tot ce i-a stat în putință să îl încurce pe Gigi Becali, recurgând chiar și la amenințări. Însă, atunci când latifundiarul din Pipera a aflat ce se întâmplă, nu a stat o secundă pe gânduri și s-a dus peste Mihai Cuptor, care a fost imediat pus la punct.

„Îi zic: Eu am acolo pe unul care trebuie să semneze…A zis că trebuie să primească banii în bancă. Zic, Dă-mi un număr de cont din America și îți trimit banii în America. După aceea a zis ăla pe la televiziune în America, eu n-am văzut așa om. Și după aia semnează avocatul. Dar el zice: Păi, ai încredere în mine?…Păi eu m-am interesat de dumneata, din ce familie ești, n-ai cum să fii escroc.

Era familie evreu-creștin, i-am dat banii înainte, 7 milioane de dolari, i-am băgat banii în bancă și trebuia să vină se semneze avocatul. Avocatul, când să vină se semneze, nu vrea să semneze. I-am dat telefon proprietarului: Cum domne, eu i-am dat ordin să semneze! Mi-a zis avocatul: Da, domnul Gigi. Nu semnez, mi-e frică de Cuptor. Mi-a spus că dacă semnez, mă împușcă.

El voia să mi-o dea cu 13 milioane. M-am dus direct la Cuptor la birou și i-am zis: Am venit să te împușc. Ca să te împușc eu pe tine ca să nu îl mai împuști tu pe ăsta că nu îmi semnează mie. Ești atât de șmecher și mafiot încât împuști? Ești tu mai puternic decât mine? Păi, te împușc eu pe tine.

Și mi-a zis: Ho, mă, nebunule, du-te și semnează…Eu îl cunoșteam pe Cuptor și mi-am permis glumele astea. După m-am dus acolo și mi-a semnat”, a mai spus Gigi Becali.

(VEZI ȘI: CE PENSIE DE NABAB ARE MILIONARUL GIGI BECALI. PERIOADA PETRECUTĂ ÎN PARLAMENTUL EUROPEAN I-A FOST DE FOLOS)

Gigi Becali a refuzat Ambasada Qatar: „Nu este de vânzare”

Gigi Becali a fost extrem de mulțumit de achiziția făcută, iar anul trecut a refuzat să vândă clădirea, chiar dacă oferta primită a fost una generoasă. Dumitru Dragomir, fostul președinte al LPF, a dezvăluit că patronul FCSB ar fi avut posibilitatea să vândă pe o sumă fabuloasă „palatul” din Aleea Alexandru.

„Da, este adevărat. Oferta a venit de la Ambasada Qatar. Eu le-am zis că nu este de vânzare, dar dacă dau 25 de milioane îl voi da. Agenția a venit cu un om de afaceri, dar le-am zis că nu vând, că nu dă omul ăla atâția bani. Nu vreau să-i zic numele, pentru că nu am vorbit cu omul, de ce să mint?

Dar pe mine nu mă interesează să-l vând. Eu nu-l vând, ei au venit că vor să-l cumpere. Le-am zis că nu-l dau, iar ei au tot insistat. Atunci le-am zis ‘bine, dacă îl vreți, ăsta-i prețul: dați 25 de milioane’. Mi-au zis că-mi dau 20. Le-am zis că nu-l dau pe 20”, ne-a declarat Gigi Becali.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected], să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.

Urmărește Cancan.ro pe Google News
A urmat mai multe cursuri de Multimedia – Radio și Televiziune și activează în presa online de patru ani. În prezent este redactor al publicației CANCAN.RO, site ce face parte din Grupul de Presă GÂNDUL. Absolventă a Facultății de Comunicare citeste mai mult
Parteneri
Bancul de vineri | Femeile la dietă
Bancul de vineri | Femeile la dietă
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Vlăduța Lupău, apariție INCEDIARĂ! A renunțat la haine și s-a fotografiat AȘA
Vlăduța Lupău, apariție INCEDIARĂ! A renunțat la haine și s-a fotografiat AȘA
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Latura rușinoasă a lui Ion Creangă. Cum devenise amantul femeilor căsătorite și cum a ajuns să aibă un copil din flori, cu o călugăriță
Latura rușinoasă a lui Ion Creangă. Cum devenise amantul femeilor căsătorite și cum a ajuns...
„Am crezut că sunt iubit. Pleacă!” Pepe a aruncat verigheta și nu s-a mai uitat înapoi! Adevărul din spatele gestului său
„Am crezut că sunt iubit. Pleacă!” Pepe a aruncat verigheta și nu s-a mai uitat...
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat macrou congelat. Ce s-a descoperit la analize
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani. Abia acum polițiștii au aflat cine este și povestea ei ciudată
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Polițiștii raportează alte echipajele de polițiștii pe Waze? Un ofițer răspunde – VIDEO
Polițiștii raportează alte echipajele de polițiștii pe Waze? Un ofițer răspunde – VIDEO
Câte operații are Sofia Vicoveanca! Artista în vârstă de 82 de ani a dezvăluit secretul frumuseții
Câte operații are Sofia Vicoveanca! Artista în vârstă de 82 de ani a dezvăluit secretul...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru mama ei: Meriți!
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă. „Primul sărut e urât să fie dintr-o provocare.”
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
Strigăte și urlete de jale la priveghiul lui Lucas, nepotul lui Tzancă Uraganu care a fost răpus de cancer
Strigăte și urlete de jale la priveghiul lui Lucas, nepotul lui Tzancă Uraganu care a...
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26 de grade Celsius
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Când treci prin scanerul de securitate din aeroport agenții te văd dezbrăcat???
Când treci prin scanerul de securitate din aeroport agenții te văd dezbrăcat???
Erupție GIGANTICĂ pe Soare! Radiațiile AU AJUNS deja pe Pământ
Erupție GIGANTICĂ pe Soare! Radiațiile AU AJUNS deja pe Pământ
Lidia Buble a făcut anunțul: „Mă veți vedea în rochia de mireasă. Sunt gata de măritat, dacă trebuie și insistă cine trebuie...”
Lidia Buble a făcut anunțul: „Mă veți vedea în rochia de mireasă. Sunt gata de...
Animalul din România pe care suntem obligați să-l vindem la export. Îl mâncăm rar, dar avem un surplus uriaș de carne. Alte țări ne plătesc bani grei pentru el
Animalul din România pe care suntem obligați să-l vindem la export. Îl mâncăm rar, dar...
Fabrica din România care a uimit întreaga lume. A inventat un sistem pentru care se vor bate toți străinii
Fabrica din România care a uimit întreaga lume. A inventat un sistem pentru care se...
Este obligatoriu pentru absolut toți românii. Se aplică în toată România
Este obligatoriu pentru absolut toți românii. Se aplică în toată România
Un medic clujean rupe tăcerea despre starea lui Florin Piersic: Manopera este extrem de riscantă. Trebuie dus la Viena, în regim de maximă urgență
Un medic clujean rupe tăcerea despre starea lui Florin Piersic: Manopera este extrem de riscantă....
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Rusia îşi intensifică producţia de armament, după ce Statele Unite au anunţat un nou ajutor pentru Ucraina
Rusia îşi intensifică producţia de armament, după ce Statele Unite au anunţat un nou ajutor...
Șoferii au interzis. NU ai voie să ai așa ceva la mașină. Legea spune clar
Șoferii au interzis. NU ai voie să ai așa ceva la mașină. Legea spune clar
Vremea în noaptea de Înviere și în prima zi de Paște. Prognoza meteo actualizată
Vremea în noaptea de Înviere și în prima zi de Paște. Prognoza meteo actualizată
Cine câștigă Survivor All Stars 2024. El ia marele premiu de 100.000 de euro, de la Pro TV
Cine câștigă Survivor All Stars 2024. El ia marele premiu de 100.000 de euro, de...
Cât de frumoasă este şi cine este iubita milionarului care a fost timp de 8 ani amantul soţiei fratelui său
Cât de frumoasă este şi cine este iubita milionarului care a fost timp de 8...
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un fast-food celebru: „Era viu și mișca”
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
"Modul direct de a spune lucrurile". Cum a reacționat Elena Gheorghe după ce Dana Budeanu...
Carmen Tănase, diagnosticată cu tumoră pe măduvă. A descoperit boala gravă printr-o întâmplare: „Dumnezeu mă iubește”
Carmen Tănase, diagnosticată cu tumoră pe măduvă. A descoperit boala gravă printr-o întâmplare: „Dumnezeu mă...
Veste excelentă pentru toți pensionarii din țară. E anunțul pe care milioane de români îl așteptau
Veste excelentă pentru toți pensionarii din țară. E anunțul pe care milioane de români îl...
Șase zodii sunt favorizate de astre de pe 15 mai până la finalul anului. Noroc, bogății, relații noi și multe oportunități pentru acești nativi
Șase zodii sunt favorizate de astre de pe 15 mai până la finalul anului. Noroc,...