Cum era hărțuită șefa de la BLUE AIR înainte să moară subit la 37 ani

Autor: I.D.
Publicat: 12/06/2019 | 23:01

CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, vă prezintă, în exclusivitate, cum era hărțuită Simona Brînză, contabila-șefă de la BLUE AIR, înainte să moară subit, la 37 de ani. Cu doar câteva săptămâni înainte să-și dea ultima suflare, femeia a primit o notificare de la conducerea companiei aeriene. Atenție, este o probă-bombă!

În urmă cu aproximativ două săptămâni, CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, a cerut, oficial, deschiderea unui dosar de moarte suspectă în cazul Simonei Brînză, contabila-șefă a BLUE AIR, pentru a se afla, astfel, dacă femeia a fost sau nu ucisă, la doar 37 de ani. Ulterior, am trimis adrese oficiale către Parchetul General și INML, în care am întrebat dacă aceste instituții ale statului s-au autosesizat, pe baza materialelor pe care le-am publicat (TOATĂ POVESTEA AICI).

Parchetul General a ”îngropat” cazul!

Dacă specialiștii de la “Mina Minovici” ne-au oferit un răspuns prompt, Parchetul General a ”îngroapat”, practic, moartea suspectă a contabilei-șef de la BLUE AIR, denunțătoarea unor structuri mafiote. Replica oferită de procurori a fost de-a dreptul halucinantă.

Simona Valentina Brînză s-a născut pe 10 august 1978. În 2007, s-a angajat la BLUE AIR. Grație aptitudinilor de care a dat dovadă, a ajuns până în funcția de contabil-șef. Știa absolut tot ce mișcă în respectiva companie aeriană. Colegii o descriu ca o persoană strictă, care nu încălca niciodată legea. Lucra doar cu actele pe masă, nu era dispusă să facă niciun compromis. Respecta, practic, legea, la milimetru! Motiv pentru care era respectată de subalterni.

(VEZI AICI: A FOST SAU NU UCISĂ CONTABILA-ȘEFĂ DE LA BLUE AIR?!)

A murit din cauza unui atac cerebral

Pe 7 august 2015, Simona Valentina Brînză s-a stins, însă, din viață subit! Se întorsese din vacanță și urma să revină la serviciu. Conducea mașina personală când a făcut, la doar 37 de ani, atac cerebral! Nu a mai avut nicio șansă! A murit pe loc, lăsând în urmă multă durere, dar și semne de întrebare. Suprinzător, nimeni nu a anchetat moartea ei! În condițiile în care femeia sesizase mai multe fraude care au avut loc în cadrul companiei Blue Air. Era dispusă să-i pună la pământ pe infractori!

Pe parcursul anchetei pe care a realizat-o, CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, a făcut publice presiunile la care Simona Brînză a fost supusă de superiori, în ultimele săptămâni până să-și dea ultima suflare. Colegii contabilei-șefe susțin că femeia ar fi fost, pur și simplu, terorizată de șefi! Aceștia din urmă ar fi fost speriați de faptul că ea va scoate la iveală toate ilegalitățile pe care ei le-ar fi făcut de-a lungul timpului.

Până să-și găsească sfârșitul, Simona Valentina Brînză apucase, conform unor surse autorizate, să trimită mai multe acte lui Răzvan Rizea, directorul de atunci al Blue Air. Pe care acesta le-ar fi pus la dispoziția organelor de anchetă. La mijloc era vorba despre vânzarea unor bunuri de multe milioane de euro aflate sub sechestrul ANAF, plus bunuri pe care noua companie, în fruntea căreia se instalase, deja, Gheorghe Răcaru, le luase de la Blue Air, companie înființată, inițial, de milionarul Nelu Iordache.

Simona Brînză s-a stins fulgerător la doar 37 de ani

(CITEȘTE ȘI: CE DESCOPERISE CONTABILA ȘEFĂ A BLUE AIR ÎNAINTE SĂ MOARĂ SUBIT LA 37 DE ANI)

Presiuni uriașe din partea șefilor! Avem documentul

În continuare, vă prezentăm o probă-bombă. Și vă arătăm modul în care Simona Brînză a fost, pur și simplu, hărțuită de șefi. Cu puțin timp înainte să moară, contabila-șefă a BLUE AIR a primit o notificare. Mai exact, un ultimatum. A fost supusă unor presiuni imense care, într-un final, conform spuselor colegilor, i-ar fi adus sfârșitul.

S.C. BLUE AIR-AIRLINE MANAGAMENET SOLUTIONS S.R.L., societate înmatriculată la Registrul Comerțului sub nr. J**/***/2013, cod fiscal RO *******, cu sediul în București, Sectorul 1, Șoseaua București Ploiești, Nr. **-**, Complex Băneasa Business & Technology Park, clădirea *, Aripa *, Etaje * și *, telefon +4021 *******, fax +4021 *******, având contul RO90 BRDE ********************* deschis la BRD, agenția Dorobanți, e-mail: director@blue-air.ro, reprezentată prin Gheorghe Răcaru, director general, vă aducem la cunoștință prezenta

NOTIFICARE

prin care vă aducem la cunoștință încălcarea de către dumneavoastră a prevederilor art. 112 alin. 1 privind timpul de muncă, având în vedere că sunteți angajată cu normă întreagă a SC Blue Air – Airline Management Solutions SRL, dar în același timp angajata cu timp parțial de muncă de două ore pe zi a SC Bata Sky Imobiliare SA.

Ca urmare, vă rugăm să vă decideți până în data de 24 noiembrie 2014 pentru una dintre următoarele variante:

– Demisie din SC Bata Sky Imobiliare SA și rămânere cu normă întreagă în SC Blue Air – Airline Management Solutions SRL;

– Reducerea timpului de muncă la șase ore în SC Blue Air – Airline Management Solutions SRL, corespunzător prevederilor art. 112 alin. 1 din Codul muncii și mișcorarea în mod proporțional a veniturilor salariale;

– Demisie din SC Blue Air – Airline Management Solutions SRL”, a fost notificarea primită de Simona Brînză.

Documentul-bombă care confirmă faptul că Simona Brînză a fost hărțuită de șefii de la BLUE AIR

(VEZI AICI: AVEM PRIMA REACȚIE ÎN ANCHETA CANCAN.RO PRIVIND MOARTEA SUSPECTĂ A CONTABILEI-ȘEFE DE LA BLUE AIR. IML-UL SUSȚINE CĂ…)

Nelu Iordache: “Moartea Simonei Brînză a fost mușamalizată!”

În urmă cu aproximativ două săptămâni, CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, a luat legătura și cu Nelu Iordache, fondatorul companiei aviatice Blue Air, care o cunoștea foarte bine pe Simona Brînză. La momentul respectiv, multimilionarul susținea că Simona Brînză era ”ținta unor presiuni uriașe” înainte să moară. Ba mai mult, era convins că decesul contabilei-șefe a fost mușamalizat. În plus, cunoscutul om de afaceri solicita public DNA să ancheteze legăturile dintre dispariția subită a Simonei Brînză și ilegalitățile denunțate de aceasta.

Moartea ei subită, la doar 37 de ani, a fost cel puțin ciudată, ca să nu zic suspectă de-a binelea. Mă întreb deseori dacă e doar o coincidență stranie, în faptul că Simona a murit chiar în perioada în care descoperea ilegalități uriașe în contabilitatea firmei care preluase în mod ostil Blue Air-ul. Eu unul cred că moartea Simonei este cel puțin suspectă. O femeie tânără și sănătoasă moare subit, o femeie care lucra într-o poziție-cheie într-una din cele mai importante companii din România și nimeni nu cercetează nimic?! Părerea mea este că moartea Simonei a fost mușamalizată.

Nu pot să nu mă întreb de ce moartea Simonei nu a fost anchetată sau de ce dosarul despre preluarea ilegală a Blue Air-ului a stat atâția în stand-by și a fost și acesta folosit ca mijloc de presiune și plimbat de colo-colo??!! Din ceea ce știu eu, înainte de a muri, Simona devenise ținta unor presiuni uriașe din partea acelora care îmi luaseră compania Blue Air în mod ilegal. Tocmai pentru că nu voia să gireze ilegalitățile lor și mai ales pentru că, în fiecare zi, Simona mai descoperea câte o dovadă concretă a acestei imense ilegalități care a fost preluarea ostilă a companiei Blue Air”, ne-a spus fostul proprietar al Blue Air.

Nelu Iordache, fostul proprietar al Blue Air

(NU RATA: MULTIMILIONARUL BLUE AIR: “MOARTEA SIMONEI A FOST CEL PUȚIN SUSPECTĂ!”)

Acționariat-fantomă în spatele companiei Blue Air

Presa a relatat, de-a lungul timpului, despre ”modul ostil de preluare a Blue Air” (Detalii AICI). Mai interesant este însă cine sunt, în mod oficial, în acest moment, acționarii celui mai mare operator aerian privat din România.

Teodor Cristian Rada, fost pilot la Blue Air, este acum acționar majoritar al companiei, potrivit boardingpass.ro. Acesta deține 99,9% din acțiuni (899 la număr) iar fostul director general Marius Puiu deține restul de 0,1% . De remarcat că Teodor Cristian Rada a achiziționat inițial 33% din acțiunile Blue Air, cu 9,9 milioane de euro, în condițiile în care el nu avea venituri în trecut.

Acționariatul companiei Blue Air Aviation SA era împărțit, până de curând, între Marius Puiu, Teodor Cristian Rada, Tudor Constantinescu și Luciana Păunescu.

Unul dintre acţionarii companiei, Marius Puiu, mai deţine firma Ravenclaw Consult. Despre această companie a sa, de consultanţă, se ştie că are 14 angajaţi, încă de la înfiinţare, din 2004, fiind mereu pe pierderi şi doar în 2017 a înregistrat un profit de 3,13 milioane lei. Puiu este cetăţean austriac din anul 2001, iar din 2016 a devenit şi consul onorific al Austriei la Constanţa. Zvonuri din mediul de afaceri vorbesc și despre posibile apropieri de serviciul de spionaj extern al României!

(VEZI AICI: DEBANDADA BLUE AIR. CUM SUNT UMILIȚI PASAGERII PE ZBORURILE LOW-COST)

Marius Puiu susținea în 2017, referindu-se la preluarea companiei de la omul de afaceri Nelu Iordache, că ”a fost o decizie care a trebuit luată foarte repede, în mai puțin de 24 de ore”.

Marian Vanghelie a vorbit în trecut despre “orchestrarea arestării lui Iordache pentru a-i lua Blue Air-ul”.

Întreaga poveste a fost relatată de jurnaliștii de la Național: ”…în data de 6 aprilie 2013, la patru luni de la arestarea preventivă a patronului Blue Air, Gheorghe Răcaru – fost director general al Tarom, pe atunci acționar minoritar al Blue Air, convoca pe neașteptate Adunarea Generală a Asociaților, scopul acelei adunări fiind chipurile suspendarea lui Nelu Iordache din funcția de administrator, motivul declarat fiind «imposibilitatea desfășurării activităților societății datorită stării de arest a administratorului».

Scopul nedeclarat, dar dovedit ulterior de acțiunile întreprinse de Răcaru, dar și prin decizia instanței de anulare a acelei suspendări netemeinice, a fost acela al desemnării unui Consiliu de Administrație compus din: Ionașcu Adrian, Vizental Rudolf, Philips Elen, adică persoane care puteau și doreau să participe la planul pus la cale de Răcaru Gheorghe, respectiv vânzarea de îndată a prosperei afaceri Blue Air către societatea înființată de o colaboratoare a sa mai veche și extrem de apropiată – Luciana Păunescu -, împreună cu alți trei asociați aflați tot în sfera de influență socio-profesională a lui Răcaru (foști piloți la Tarom, unde Răcaru a tăiat și a «spânzurat» ani la rând)”, se arată în articol.

Gheorghe Răcaru, fostul director general al Blue Air

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

Citește și...