Parchetul General ”îngroapă” moartea suspectă a contabilei-șef de la BLUE AIR

Autor: I.D.
Publicat: 08/06/2019 | 23:04

CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, publică răspunsul halucinant al procurorilor cu privire la cazul Simonei Brînză. Parchetul General ”îngroapă”, practic, moartea suspectă a contabilei-șef de la BLUE AIR, denunțătoarea unor structuri mafiote. Fapt strigător la cer!

CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, a cerut, oficial, în urmă cu aproximativ două săptămâni, deschiderea unui dosar de moarte suspectă în cazul Simonei Brînză, contabila șefă a BLUE AIR, pentru a se afla, astfel, dacă femeia a fost sau nu ucisă, la doar 37 de ani. Ulterior, am trimis adrese oficiale către Parchetul General și INML, în care am întrebat dacă aceste instituții ale statului s-au autosesizat, pe baza materialelor pe care le-am publicat.

Răspuns incredibil dat de Parchetul General

Specialiștii de la “Mina Minovici” au fost prompți și ne-au precizat, clar, că mingea este în terenul procurorilor și că pot demara o expertiză medico-legală doar la solicitarea Parchetului General. Ulterior, am primit un răspuns și de la instituția din urmă. Unul de-a dreptul halucinant, pe care vi-l prezentăm în exclusivitate națională!

Cu referire la cererea adresată instituției noastre și înregistrată la Biroul de informare și relații publice cu numărul de mai sus, vă informăm că, potrivit art. 2 lit. b din Legea nr. 544/2001 privind informaţiile de interes public, «prin informaţie de interes public se înţelege orice informaţie care priveşte activităţile sau rezultă din activităţile unei autorităţi publice sau instituţii publice, indiferent de suportul ori de forma sau de modul de exprimare a informaţiei».

Excede, prin urmare, dispoziţiilor legii orice solicitare care implică formularea unui punct de vedere sau opinii la cererea unei persoane”, este răspunsul primit de la Parchetul General.

(VEZI AICI: A FOST SAU NU UCISĂ CONTABILA-ȘEFĂ DE LA BLUE AIR?!)

În concluzie, Parchetul General ”îngroapă”, practic, moartea suspectă a contabilei-șef de la BLUE AIR. Instituția a oferit un răspuns ambiguu. Semn clar că, sub nicio formă, nu s-ar dori aflarea adevărului. Inclusiv Nelu Iordache, fondatorul companiei aviatice, a tras un semnal de alarmă și nu-și explica motivul pentru care decesul Simonei Brînză nu a fost anchetat.

Deși procurorii ar fi trebuit, dacă nu la momentul respectiv, măcar acum, după dezvăluirile făcute de CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, să se autosesizeze! Specialiștii de la INML sunt gata să se apuce de treabă! Dar au mâinile legate! Fără avizul Parchetului General nu pot dispune cercetarea!

Răspunsul oferit de Parchetul General

Simona Brînză, atac cerebral la doar 37 de ani!

Simona Valentina Brînză s-a născut pe 10 august 1978. În 2007, s-a angajat la BLUE AIR. Grație aptitudinilor de care a dat dovadă, a ajuns până în funcția de contabil-șef. Știa absolut tot ce mișcă în respectiva companie aeriană. Colegii o descriu ca o persoană strictă, care nu încălca niciodată legea. Lucra doar cu actele pe masă, nu era dispusă să facă niciun compromis. Respecta, practic, legea, la milimetru! Motiv pentru care era respectată de subalterni.

Pe 7 august 2015, Simona Valentina Brînză s-a stins, însă, din viață subit! Se întorsese din vacanță și urma să revină la serviciu. Conducea mașina personală când a făcut, la doar 37 de ani, atac cerebral! Nu a mai avut nicio șansă! A murit pe loc, lăsând în urmă multă durere, dar și semne de întrebare. Suprinzător, nimeni nu a anchetat moartea ei, deși tragedia venea imediat după ce femeia semnalase fraude uriașe!

Simona Brînză s-a stins fulgerător la doar 37 de ani

(CITEȘTE ȘI: CE DESCOPERISE CONTABILA ȘEFĂ A BLUE AIR ÎNAINTE SĂ MOARĂ SUBIT LA 37 DE ANI)

INML așteaptă doar un semn din partea procurorilor

Pe baza coincidențelor terifiante între dispariția subită a Simonei Brînză și fraudele pe care le sesizase cu puțin timp înainte să moară, site-ul nostru a solicitat, oficial, Parchetului General să deschidă un dosar de moarte suspectă!

Instituțiile de medicină legală efectuează expertize medico-legale numai la solicitarea organelor de justiție, pe baza ordonanței emise de acestea. Instituțiile de medicină legală nu au cadrul legal pentru autosesizare întrucât nu pot dispune cercetarea”, a fost răspunsul primit de la directorul general al I.N.M.L. “Mina Minovici” București, prof. univ. dr.  George – Cristian Curcă.

Răspunsul primit de CANCAN.RO din partea INML

(VEZI AICI: AVEM PRIMA REACȚIE ÎN ANCHETA CANCAN.RO PRIVIND MOARTEA SUSPECTĂ A CONTABILEI-ȘEFE DE LA BLUE AIR. IML-UL SUSȚINE CĂ…)

Nelu Iordache: “Moartea Simonei Brînză a fost mușamalizată!”

În urmă cu aproximativ două săptămâni, CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, a luat legătura și cu Nelu Iordache, fondatorul companiei aviatice Blue Air, care o cunoștea foarte bine pe Simona Brînză. La momentul respectiv, multimilionarul susținea că Simona Brînză era ”ținta unor presiuni uriașe” înainte să moară. Ba mai mult, era convins că decesul contabilei-șefe a fost mușamalizat. În plus, cunoscutul om de afaceri solicita public DNA să ancheteze legăturile dintre dispariția subită a Simonei Brînză și ilegalitățile denunțate de aceasta.

Moartea ei subită, la doar 37 de ani, a fost cel puțin ciudată, ca să nu zic suspectă de-a binelea. Mă întreb deseori dacă e doar o coincidență stranie, în faptul că Simona a murit chiar în perioada în care descoperea ilegalități uriașe în contabilitatea firmei care preluase în mod ostil Blue Air-ul. Eu unul cred că moartea Simonei este cel puțin suspectă. O femeie tânără și sănătoasă moare subit, o femeie care lucra într-o poziție-cheie într-una din cele mai importante companii din România și nimeni nu cercetează nimic?! Părerea mea este că moartea Simonei a fost mușamalizată.

Nu pot să nu mă întreb de ce moartea Simonei nu a fost anchetată sau de ce dosarul despre preluarea ilegală a Blue Air-ului a stat atâția în stand-by și a fost și acesta folosit ca mijloc de presiune și plimbat de colo-colo??!! Din ceea ce știu eu, înainte de a muri, Simona devenise ținta unor presiuni uriașe din partea acelora care îmi luaseră compania Blue Air în mod ilegal. Tocmai pentru că nu voia să gireze ilegalitățile lor și mai ales pentru că, în fiecare zi, Simona mai descoperea câte o dovadă concretă a acestei imense ilegalități care a fost preluarea ostilă a companiei Blue Air”, ne-a spus fostul proprietar al Blue Air.

(NU RATA: MULTIMILIONARUL BLUE AIR: “MOARTEA SIMONEI A FOST CEL PUȚIN SUSPECTĂ!”)

Acționariat-fantomă în spatele companiei Blue Air

Presa a relatat, de-a lungul timpului, despre ”modul ostil de preluare a Blue Air” (Detalii AICI). Mai interesant este însă cine sunt, în mod oficial, în acest moment, acționarii celui mai mare operator aerian privat din România.

Teodor Cristian Rada, fost pilot la Blue Air, este acum acționar majoritar al companiei, potrivit boardingpass.ro. Acesta deține 99,9% din acțiuni (899 la număr) iar fostul director general Marius Puiu deține restul de 0,1% . De remarcat că Teodor Cristian Rada a achiziționat inițial 33% din acțiunile Blue Air, cu 9,9 milioane de euro, în condițiile în care el nu avea venituri în trecut.

Acționariatul companiei Blue Air Aviation SA era împărțit, până de curând, între Marius Puiu, Teodor Cristian Rada, Tudor Constantinescu și Luciana Păunescu.

(VEZI AICI: DEBANDADA BLUE AIR. CUM SUNT UMILIȚI PASAGERII PE ZBORURILE LOW-COST)

Unul dintre acţionarii companiei, Marius Puiu, mai deţine firma Ravenclaw Consult. Despre această companie a sa, de consultanţă, se ştie că are 14 angajaţi, încă de la înfiinţare, din 2004, fiind mereu pe pierderi şi doar în 2017 a înregistrat un profit de 3,13 milioane lei. Puiu este cetăţean austriac din anul 2001, iar din 2016 a devenit şi consul onorific al Austriei la Constanţa. Zvonuri din mediul de afaceri vorbesc și despre posibile apropieri de serviciul de spionaj extern al României!

Marius Puiu susținea în 2017, referindu-se la preluarea companiei de la omul de afaceri Nelu Iordache, că ”a fost o decizie care a trebuit luată foarte repede, în mai puțin de 24 de ore”.

Marian Vanghelie a vorbit în trecut despre “orchestrarea arestării lui Iordache pentru a-i lua Blue Air-ul”.

Întreaga poveste a fost relatată de jurnaliștii de la Național: ”…în data de 6 aprilie 2013, la patru luni de la arestarea preventivă a patronului Blue Air, Gheorghe Răcaru – fost director general al Tarom, pe atunci acționar minoritar al Blue Air, convoca pe neașteptate Adunarea Generală a Asociaților, scopul acelei adunări fiind chipurile suspendarea lui Nelu Iordache din funcția de administrator, motivul declarat fiind «imposibilitatea desfășurării activităților societății datorită stării de arest a administratorului».

Scopul nedeclarat, dar dovedit ulterior de acțiunile întreprinse de Răcaru, dar și prin decizia instanței de anulare a acelei suspendări netemeinice, a fost acela al desemnării unui Consiliu de Administrație compus din: Ionașcu Adrian, Vizental Rudolf, Philips Elen, adică persoane care puteau și doreau să participe la planul pus la cale de Răcaru Gheorghe, respectiv vânzarea de îndată a prosperei afaceri Blue Air către societatea înființată de o colaboratoare a sa mai veche și extrem de apropiată – Luciana Păunescu -, împreună cu alți trei asociați aflați tot în sfera de influență socio-profesională a lui Răcaru (foști piloți la Tarom, unde Răcaru a tăiat și a «spânzurat» ani la rând)”, se arată în articol.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

Citește și...